Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Vauhdikas mooottoriurheiluviikonloppu puolivälissä

Moottoriurheilu.tv

Vauhdikas mooottoriurheiluviikonloppu puolivälissä

Tiedote.
Julkaistu: 02.07.2016 klo 21:53
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv

Hyvä median edustaja,

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen koonti viikonlopun moottoriurheilutapahtumista. Kaikki Moottoriurheilu.tv:n artikkelit ovat vapaasti käytettävissänne heti niiden julkistamisen jälkeen. Päivitämme sivua jatkuvasti emmekä näin ollen erikseen ilmoita uusista artikkeleista median edustajille.

*****************************************************************************************************

Viikonloppuna  kamppaillaan SM- ja MM-pisteistä niin auto- kuin moottoripyöräpuolellakin. Lisäksi Varkaus isännöi Speedwayn nuorten luokan EM-semifinaalia, jossa saatiin aihetta suomalaisjuhliin.

 

Mikkel B Anderssen Varkauden valtias – Jooa Partanen jatkoon suomalaisista

Varkauden U-21 EM semifinaali 3:sta tuli juuri niin tiukka ja tasainen kisa kuin ennakkoon oli aavistettavissakin. Ruotsin, Tanskan ja Norjan kuljettajat ajavat pääosin samoissa liigoissa kilpaa ja suomalaiset olivat valmiina haastamaan heidät Varkaudessa.

Tämä oli homman nimi heti kilpailun alusta saakka. Ja heti toisessa erässä VRT:n Jesse Mustonen näytti mitä haastaminen tarkoittaa ja ajoi selkeän erävoiton ohittamalla Ruotsin Kenny Wennerstamin. Jatkossa tahti hieman hiipui ja seuraavista eristä tuli kaksi kakkos- ja ykkössijaa, näin Jesse päätyi yhdeksään pisteeseen.

Jooa Partasen kisa alkoi juuri päinvastaisissa merkeissä, ensimmäisestä erästä tuli 1 piste ja toisesta pisteitä ei herunut ollenkaan. Tästä sisuuntuneena Jooa keräsi kuitenkin lopuista eristä pisteet 2,3 ja 3 päätyen myös 9 pisteeseen.

Lue lisää täältä.

 

Henri Tuomaala Pärnun perjantain kuningas

Rata-SM -sarjan kolmas osakilpailu lähti käyntiin perjantaiaamuna Pärnun sateisella radalla. Päivän mittaan helle alkoi kuivattamaan rataa ja aamupäivän osittain märällä radalla rengasvalinnat ratkaisivat osan kilpailulähdöistä. Päivän voittajanimiksi nousivat V1600-luokan kaksoisvoiton napannut Tuomas Pöntinen ja sekä V8 Thunder -luokan että Legends -luokan kilpailulähdöt voittanut hallitseva Legends-mestari Henri Tuomaala.

V1600-luokan ensimmäinen kilpailulähtö ajettiin perjantaina aamupäivällä kosteissa tunnelmissa ja voittoon suhaili luokan pistejohtaja Tuomas Pöntinen. Kilpailu ei suinkaan ollut ylivoimaista leikittelyä, vaan voitosta käytiin jonkinmoista kamppailua: “Lähdössä jäin sutimaan ja sen jälkeen olin pitkään toisena, mutta sitten pääsin johtoon ja siitä voittoon”, kertaa Pöntinen kisan kulkua. Pöntinen vahvisti V1600-luokan pistejohtoaan voittamalla päivän toisenkin kilpailulähdön. “Pääsin taas heti alussa johtoon ja sen jälkeen oli helppo kisa”, kuvailee Pöntinen vaivatonta voittoaan. “Tämä rata vaatii rauhallisuutta ajoon. Seuraavaan kilpailuun Alastaroon lähdetään totta kai voitto mielessä”, Pöntinen summaa.

Lue lisää täältä.

 

Mikään ei pidätellyt Kullia – hurmasi kotiyleisönsä tuplavoitolla

Porsche GT3 Cup Challenge jatkui lauantaina 2. heinäkuuta Viron Pärnussa. Kummatkin sarjan kilpailulähdöt olivat virolaiskuljettaja Raimo Kullin täydellistä hallintaa. Est1Race-tiimissä ajava Kulli voitti molemmat lähdöt ylivoimaisesti.

Ensimmäisessä lähdössä podiumin täydensivät toiseksi ajanut Wasa GT3 Racingin  Johan Westergård ja kolmanneksi sijoittunut Tom Nylund. Ensimmäisessä lähdössä nähtiin myös hieman draamaa Raimo Niemen ja Julle Laivolan osuessa toisiinsa sillä seurauksella, että molemmilta puhkesi takarengas. Niemi ja Laivola tippuivat joukon hännille ylimääräisen renkaanvaihdon vuoksi.

Lue lisää täältä.

 

Pärnun helle ei hillinnyt Rata-SM kuljettajien menoa

Pärnun Rata-SM -osakilpailu saatiin päätökseen Viron Auto24ring-radalla kuumissa tunnelmissa. Aurinko porotti täydellä terällä koko päivän ja aiheutti tuskaisia hetkiä useammassa ohjaamossa. Viron nopealla radalla V8 Thunder -luokan Jari Nurminen sekä Legends-luokan Veli-Pekka Karttunen ajoivat molemmat kaksoisvoiton luokkiensa kilpailulähdöistä.

Eilisen pieleen menneen riskinottotaktiikan jälkeen Jari Nurminen otti voiton V8 Thunder -luokan toisesta kilpailulähdöstä. “Eilinen kilpailu oli kaikesta huolimatta hyvä. Otin itse riskin renkaiden kanssa ja halusin myös tehdä show’ta katsojille”, kertaa Nurminen. “Ajattelin että olisin vielä viimeiseltä sijalta pystynyt nousemaan kärkeen, mutta tällä kertaa taktiikka ei ihan toiminut”, Nurminen toteaa.

Lue lisää täältä.

 

Pertti Kuismanen ylivoimaiseen voittoon Pärnussa

Ratojen konkari Pertti Kuismanen oli täysin pitelemätön Rata-SM -sarjan Avoin GT -luokan toisessa kilpailulähdössä Pärnun polttavassa helteessä. Mies käskytti Chrysler Viper GTS-R -kilpurinsa lähdöstä alkaen selkeään johtoon ja sinetöi siten voiton nimiinsä näytöstyyliin.

Oman jännityksensä lauantaipäivän kilpailuun toi laturin oikuttelu; auton näyttöön ilmestyi jo alkumetreillä teksti vähäisestä akkuvirrasta. ”Kysyin tiimiradiosta asiaa mutta he sanoivat, ettei ole mitään tehtävissä. Piti jännittää kilpailun loppuun asti kestääkö akkuvirta vai ei. Onneksi ei ollut enempää kierroksia, muuten olisi voinut käydä huonosti”, paljastaa Kuismanen. Mies manasi Pärnun osakilpailun huonoa onnea. Kuismasen mukaan heidän tiimillään harvoin on mitään ongelmia, ja tänä viikonloppuna sekä kaasupolkimessa että akussa oli ongelmia riittämiin.

Lue lisää täältä.

 

Seppäsen voittoputki jatkui

Kartingin Suomen juniorimestaruussarjassa jatkuu tänä viikonloppuna Lievestuoreella. Lauantain finaalissa Elias Seppäsen jatkoi siitä, mihin kauden avauksessa jäi.

Nuori Elias Seppänen on tällä hetkellä pitelemättömässä iskussa, sillä kauden kolmesta kisastartista kaikki ovat päättyneet Seppäsen voittoon.

Lue lisää täältä.

 

 

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs