Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Varis ja Roponen Finlandia-hiihdon vapaan matkojen valtiaat

Maastohiihto

Varis ja Roponen Finlandia-hiihdon vapaan matkojen valtiaat

Tiedote.
Julkaistu: 28.02.2016 klo 13:16
Julkaisija: Maastohiihto

Kari Varis otti uransa kymmenennen Finlandia-hiihdon voiton, kun hän vei ykkössijan vapaan 42 kilometrin kilpailussa. Toiseksi tullut Mikko Koutaniemi hävisi 5,6 sekuntia. Vesa Kallio oli kolmas. Naisten ykkönen oli Riitta-Liisa Roponen ennen Sini Alusniemeä ja Hennariikka Rahkolaa.

Varis teki ratkaisunsa hieman ennen viimeistä laskua ja sai sen verran eroa, ettei Koutaniemikään päässyt enää hätyyttelemään voiton osalta.
”Joka vuosi voittaminen vaikeutuu, taso räjähtää käsiin. Arvostan tätä, että pystyin eilisen jälkeen ottamaan tämän voiton. Vapaan Finlandian olen voittanut aina paitsi viime vuonna, kun keskeytin. Eilen ei vaan tasatyöntö riittänyt kärkivauhtiin, oli nälkää lähteä tänään. Oli aika vahva olo koko päivän. Viisi kisaa kun oltiin hiihdetty, aloin pitää vauhtia. Siitä muodostui  10 hengen porukka”, Varis sanoi.
Roponen jätti Alusniemeä 2.49,9. Alusniemi jäi voittotaistosta Heinsuolla, eikä Roponen asemastaan sen jälkeen luopunut.
”Minulla oli niin hyvä suksi, että pystyin tekemään eroa. Tänään oli koko ajan kyllä niin helppoa hiihtoa.  Eilen ajattelin, että oli nautinto hiihtää, tänään oli vielä parempi. Oli mahtavaa”, tapahtumassa viihtynyt Roponen iloitsi.
Maaliskuun puolivälin jälkeen ennen SM-hiihtoja hän käy hiihtämässä Yhdysvaltain mestaruuskisoissa yhden tai useammankin matkan.

Tulokset:
Miehet, 42 km (v): 1) Kari Varis 1.53.10,9, 2) Mikko Koutaniemi -5.6, 3) Vesa Kallio -25,4, 4) Heikki Palosaari -49,2, 5) Tino Tiilikainen -55,8.
Naiset, 42 km (v): 1) Riitta-Liisa Roponen 1.59.37,6, 2) Sini Alusniemi -2.49,9, 3) Hennariikka Rahkola -9.49,2, 4) Eevakaisa Loukusa -12.53,8, 5) Noora Kivikko -15.37,3.

Tulokset: http://live.eqtiming.no/24076#result:82919-0-0-1-1-

 Kuvapankki: finlandiahiihto.kuvat.fi (liitteessä voittajin kuvat, kuva: Finlandia-hiihto)

Liitetiedostot

Seuraa joukkuetta eri kanavissa
Facebook
Twitter ja Instagram @xcteamfin
#xcteamfin

Videoita LUMISPORT TV (YouTube) 

Kommentteja ja lyhyitä haastatteluja Soundcloudissa

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs