Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Vapaalaskun SM-kilpailut laskettiin Pohjois-Norjan Tamokissa

Lumilautaliitto

Vapaalaskun SM-kilpailut laskettiin Pohjois-Norjan Tamokissa

Tiedote.
Julkaistu: 24.03.2014 klo 12:30
Julkaisija: Lumilautaliitto

Vapaalaskun SM-kilpailut pidettiin eilen Tamokissa ensimmäistä kertaa Lumilautaliiton alla. Liitto järjesti kisat yhteistyössä Cohkkan kanssa. Kilpailuun osallistui 11 miestä ja 2 naista.

Kilpailussa kokemus voitti molemmissa sarjoissa. Naisten sarjassa parhaat pisteet laski Kaisa Härkönen ja miehissä Miikka Hast, joista molemmat ovat käyneet Pohjois-Norjan Tamokissa jo useita kertoja.

- Oli mukavaa, että freeriden SM-kisat olivat ensimmäistä kertaa lumilautaliiton alla. Tamok on oikein osuva paikka, kun vuoret ovat isoja ja mahdollisuuksia on moneen. Aivan maailman luokan mäkiä täällä. Suomesta kun kunnon vuoria ei vapaalaskuun löydy. Olosuhteet olivat haastavat. Muutama päivä ennen kisaa tuuli niin, että taloista melkein irtosivat katot. Lumet lensi seuraavaan laaksoon tai jopa Suomeen asti. Tämä teki useimmista mäistä kovia, jäisiä tai vyöryvaarallisia. Lyhyt viikonlopun "waiting period" ei myöskään anna siimaa odotella kelejä turhan kauan. Keli oli vaihteleva tumman taivaan ja pienien aukkojen välillä. Päädyimme siis mainioon mäkeen metsän rajassa missä oli kaikkea koivuista kuluaareihin ja droppeihin. Mäki oli leppoisa, mutta vaihteleva lumi toi myös haastetta. Tuuli oli kasannut uutta lunta myös kisamäkeen mikä oli tietty aivan olennaista. Ison maailman malliin liikehdintä tapahtui helikopterilla, mikä helpotti järjestelyitä ja laskijoiden pakaroita. Meininki oli erittäin mukava ja lämminhenkinen. Yhdessä tuijoteltiin laskulinjoja ja kannustettiin kanssakilpailijoita. Parempaa kisahenkeä saa hakea varmaan viime vuosituhannelta. Omasta laskusta voin sanoa että pyrin vauhdikkaaseen ja suoraviivaiseen laskuun. Eli pyrin minimoimaan käännökset ja maksimoimaan vauhdin. Valitsin kapean kuluaarin kliimaksikohdaksi, miesten voittaja Miikka Hast kommentoi.

Kisapaikkana toimi Tamokin laakson pohjoispuoliskossa sijaitseva tienvarsispotti Kjempehaugen. Kjempehaugenin huipulta tielle putoava 300-metrinen seinämä on Antti Autin ja Miikka Hastin vuonna 2013 Approach & Attack -leffakuvauksissa avaama haastava metsärinne. Lumivyöryriski alueella oli tasolla kaksi eli kohtalainen.

- Tasolla kaksi ihmisen aiheuttamat lumivyöryt ovat mahdollisia suurilla kuormituksilla jyrkillä vyöryalttiilla rinteillä. Kjempehaugen on jyrkkä, mutta koska se on metsäinen ja muodoiltaan porrasmainen ovat vyöryt kuitenkin erittäin epätodennäköisiä. Paikka on siten verrattain turvallinen laskea, kertoo Cohkkan Jarkko Henttonen.

Kisaan osallistuneet kaksi naista, Katja Häkli ja Kaisa Härkönen avasivat kisan. Molemmat laskivat hyvän laskun, voitto meni Härköselle tuomarien yksimielisellä päätöksellä. Miesten sarjan yhdestätoista osallistujasta iso osa oli pitkään vapaalaskua harrastaneita lumilautailun konkareita ja ammattilaisia.

Miesten sarjan kohokohtiin kuului Heppu Pentin iso tupladroppi, Teemu Tiiron komea metodi, Jussi Räsäsen puuteri butterit sekä Miikka Hastin ja Ile Erosen straighline-laskut rinteen hienoimmassa kivirännissä. Lumiolosuhteet kisaseinällä olivat loistavat. Yläosan lyhyen korppuosuuden jälkeen lumi oli pohjatonta täydellistä puuteria.

Tulokset:

Naiset:
1. Kaisa Härkönen, 7,73
2. Katja Häkli, 3,90

Miehet:
1. Miikka Hast, 8,83
2. Jussi Räsänen, 8,33
3. Ile Eronen, 8,25
4. Jarkko-Juhani Henttonen, 6,85
5. Heppu Pentti, 6,78
6. Teemu Tiiro, 6,30
7. Elias Koivumaa, 5,35
8. Tero Toivonen, 5,33
9. Timo Paarvala, 3,73
10. Ville Auranen, 3,60
11. Henri Poikela, 3,05

Lisätietoja:
lajikehittäjä Jussi Räsänen, puh. 040-1670110 / email. jussi.rasanen@fsa.fi
tiedottaja Tuukka Tams, puh. 044-5431740 / email. tuukka.tams@fsa.fi

Lumilautaliiton mediapankki:
http://www.epressi.com/mediapankki/kuvat.html?mediabank=44 

Suomen Lumilautaliitto
Radiokatu 20 / 00240 Helsinki
http://www.fsa.fi
https://www.facebook.com/suomenlumilautaliitto
https://twitter.com/lumilautaliitto

http://instagram.com/finnishsnowboardassociation
                  

           

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs