Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Vantaan Suomen Cupissa kokeillaan kirimaalia

Maastohiihto

Vantaan Suomen Cupissa kokeillaan kirimaalia

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2015 klo 13:17
Julkaisija: Maastohiihto

Suomen Cupin Vantaan osakilpailussa hiihdetään vapaalla hiihtotavalla. Lauantaina hiihdetään viestit ja sunnuntaina vuorossa on normimatkat, joissa kokeillaan kirimaalia. Vantaalle on luvassa sutinaa, sillä pelkästään viesteihin on ilmoittautunut 82 kolmihenkistä joukkuetta.

Suomen Cup on lyönyt itsensä läpi ja lujaa. Lauantain vapaan viestiin Vantaan osakilpailuun on ilmoittautunut 52 miesten sekä 30 naisten kolmihenkistä viestijoukkuetta. Naisilla matkana on 3x3,3km ja miehillä 3x6,6km.
Sunnuntain naisten 10 kilometrin vapaan kisan lähtölistalla on 84 ja miesten 20 kilometrin vapaan hiihtotavan kisan lähtölistalla 95 nimeä. Kisat hiihdetään yhteislähtönä, joten sutinaa on tiedossa. ”Siitä ei vielä tiedetä, miten monta lähtee viestiin rinnakkain. Joukkueita on paljon ja lähtöjärjestelyillä saadaan varmasti tehtyä niin, että jonomuodostelma tulee riittävän aikaisin. Uskon, että pystymme hyvin järjestämään kisat näin suurilla osallistujamäärillä. En usko, että tulee isompia ongelmia. Hiihtäjiä on hyvä määrä ja siihen täytyy olla tyytyväinen. Otepään maailmancup-viikonloppu on tietysti samaan aikaan, mikä tietysti vei muutamia maajoukkueurheilijoita sinnepäin”, Suomen Cup -kilpailusarjan johtaja Hannu Koivusalo kertoo ja jatkaa: ”Maajoukkueurheilijat ja kansallisen tason urheilijat ovat tämän Suomen Cupin ottaneet todella hyvin vastaan. Tuleehan siitä väistämättä hyvä mieli itsellekin.”

Viikonlopun osakilpailussa päästään Koivusalon mukaan hiihtämään todella hyvällä ladulla: ”Latupohja näyttää oikein hyvältä: luonnonlunta on tullut aika vahvan tykkilumibaanan lisäksi, joten ladut on kyllä täällä hyvässä kunnossa. Kisan rakentaminen on hyvässä aikataulussa, mainosaitoja täällä nyt viimeistellään, eikä mitään isompaa ongelmaa ole ilmennyt ainakaan toistaiseksi.”

Vantaalla kokeillaan sunnuntaina naisten 10 kilometrin ja miesten 20 kilometrin vapaan kisassa myös kirimaaleja. Sunnuntaina kirimaalit ovat noin 6,5 kilometrin sekä miesten kisassa 16,5 kilometrin kohdalla. Pistejaossa noudatetaan maailmancup-pisteytystä, jokaisen kirimaalin kymmenelle parhaalla hiihtäjälle on luvassa pisteitä niin, että ensimmäiselle tulee 15 ja siitä seuraaville sijoille 12,10,8,6,5,4,3,2,1 pistettä. Naisten kirimaalin voittaja palkitaan 150 eurolla ja miesten kahden kirimaalin kovimmat yhteispisteet kerännyt kokonaisvoittaja 250 eurolla.  

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs