Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Uusi kirja paljastaa jalkapallon yhteydet rikollisuuteen

Into Kustannus

Uusi kirja paljastaa jalkapallon yhteydet rikollisuuteen

Tiedote.
Julkaistu: 14.10.2014 klo 13:00
Julkaisija: Into Kustannus

”Räjähtävä kirja.” – Daily Mail
”Nerokasta tutkivaa journalismia.” – Shaka Hislop, ESPN:n kommentaattori
”Sensaatio, kiehtova, vakuuttava.” – Winnipeg Free Press
”Tosielämän rikostarina, trilleri ja tutkimus.” – Globe and Mail
”Tärkeä, uraauurtava kirja, jollaista ei urheilujournalismin historiasta juuri löydy.” – Jens Sejer Andersen, Play the Game

Maksetut maalit – Jalkapallo ja järjestäytynyt rikollisuus on järisyttävä kirja sopupeleistä ja urheilukorruptiosta. Toimittaja-tutkija Declan Hill haastattelee yli kahtasataa syvääkurkkua: ammattivedonlyöjiä, mafian ammattitappajia, poliiseja peitetehtävässä, kovimman kärkikastin futaajia ja tuomareita. Hill paljastaa, kuinka huipputason otteluihin on maksettu maaleja ja miten joidenkin maiden liigoissa yli 80 prosenttia otteluista on gangsterien manipuloimia.

Miten laittomat ja rikolliset vedonlyöntijärjestöt toimivat? Miten pelaajat ja tuomarit saavat aikaan ”oikean” lopputuloksen? Miksi kovapalkkaiset tähtipelaajatkin huijaavat? Miten vastustaja ja tuomarit saadaan vaihtamaan puolta?

Declan Hill on kirjoittanut suomenkielistä laitosta varten 11-sivuisen esipuheen ”Tapahtui Rovaniemellä”, joka on päivätty heinäkuulle 2014. Siinä hän kertoo muun muassa kohua herättäneen singaporelaisen Wilson Raj Perumalin toiminnan taustoja.

Declan Hill on tutkiva toimittaja, joka on erikoistunut järjestäytyneeseen rikollisuuteen ja kansainvälisiin kysymyksiin. Hän on tehnyt dokumenttielokuvia muun muassa Kanadan mafiasta, Kosovon verikostoista, Irakin etnisistä puhdistuksista, Turkin kunniamurhista ja toimittajien tappamisesta Filippiineillä. Hillin väitöskirja käsitteli jalkapallon sopupelejä.

Kirjan tiedot:
Declan Hill: Maksetut maalit – Jalkapallo ja järjestäytynyt rikollisuus
Suomennos Arto Konttinen. Alkuperäisteos: The Fix, 2010
ISBN: 978-952-264-344-5
436 sivua, nidottu, ovh 29 euroa

Lisätiedot:
Tatu Matilainen, Into Kustannus, tatu.matilainen@intokustannus.fi, 040 7462 617
Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@kurvinkirja.fi

Into on ketterä ja ärhäkkä tietokirja- ja yleiskustantamo. Julkaisemme ajankohtaista tietoa, hillitöntä kaunoa, kantaaottavia pamfletteja, laadukasta käännöskirjallisuutta ja Le Monde diplomatique & Novaja Gazeta -lehteä. Monet kirjoistamme ovat saatavissa myös e-kirjoina.

intokustannus.fi | mondediplo.fi | into-ebooks.com | facebook.com/intokustannus | twitter.com/Into_Publishing | youtube.com/intokustannus

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs