Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Ukkola ja Uusivirta voittivat vanhimpien sarjat Kokkolassa

Maastohiihto

Ukkola ja Uusivirta voittivat vanhimpien sarjat Kokkolassa

Tiedote.
Julkaistu: 07.03.2015 klo 15:32
Julkaisija: Maastohiihto

Nuorten SM-kisoissa Kokkolassa Johanna Ukkola ja Risto Uusivirta voittivat 23-vuotiaiden sarjat vapaan hiihtotavan matkoilla. Johanna Matintalo ja Lauri Gummerus juhlivat kultaa 20-vuotiassa.

Kokkolan nuorten SM-kisoissa hiihdettiin lauantaina vapaalla hiihtotavalla naisten viiden ja miesten kymmenen kilometrin kilpailut. Miesten 23-vuotiaden sarjan voittaja Risto Uusivirta, Haapajärven Kiilat, jätti toiseksi tulleen Antti Honkimaan 11,1 sekunnin päähän. Siilinjärven Hiihtoseuraa edustava Ukkola voitti naisten vastaavassa sarjassa toiseksi tulleen Anni Keisasen neljällä sekunnilla.

– Hiihto ei mikään nappisuoritus ollut, semmosta perustekemistä. Vaikka latu ei kuitenkaan sieltä raskaimmasta päästä ollut, niin keli oli kyllä raskas ja huononi koko ajan. Pojat sai jo vesisateenki kaveriks! Tuuli oli tosi kova ja välillä kunnon puuskan iskiessä tuntu, että menee enemmän taaksepäin kuin eteenpäin. Omalla kohdalla suoritustaso on heitellyt kauden aikana aika paljon, joten voitto tottakai lämmittää mieltä. Vaikka kivempi olisi ollut voittaa, jos kaikki olisivat olleet viivalla, mutta näillä mentiin, Ukkola kertoi.

Pöytyän Urheiljoiden Matintalo ja Nivalan Urheilijoiden Gummerus voittivat 20-vuotiaden sarjat. Waltteri Vinkanharju hävisi Gummerukselle 3,2 sekuntia. Matintalo jätti toiseksi tulleen Anna-Kaisa Saaren kahdeksan sekunnin päähän. 

– Taktisesti  hyvä hiihto. En hyytynyt pahemmin, vaan pystyin pitämään koko ajan vauhtia yllä. Kova ja erittäin puuskittainen tuuli haittasi paikoitellen menoa, mutta muuten olosuhteet olivat hyvät. Suhteellisen vaativa lenkki oli saatu erittäin hyvään kuntoon eilis iltapäivän harjoitusten jälkeen. Olen erittäin iloinen ja tyytyväinen kauden toisesta mestaruudesta, Matintalo summasi kisansa.

IF Eklundin Alexandra Enlund ja Raision Kuulan Aleksi Parttimaa voittivat 18-vuotiaiden sarjat, 17-vuotiaiden sarjojen parhaat olivat puolestaan IK Kronanin Eveliina Piippo ja Karihaaran Vesan Santeri Pirneskoski.

Kokkolassa hiihdetään sunnuntaina perinteisellä hiihtotavalla.

Tulokset: http://www.nuortensmhiihdot2015.fi/kisadata/tulokset/yht_lau_stt.htm

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs