Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Tuuha nappasi hopeaa tiukasta hyppyfinaalista

Suomen Voimisteluliitto

Tuuha nappasi hopeaa tiukasta hyppyfinaalista

Tiedote.
Julkaistu: 09.10.2016 klo 19:30
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Unkarissa kilpailtiin tänään maailmancupin Szombathelyn osakilpailun toinen ja viimeinen finaalipäivä. Sinivalkoista väriä finaaleihin tänään toivat naisten telinevoimistelussa Maija Leinonen (Suomen Taitovoimisteluklubi) sekä miesten telinevoimistelussa Tomi Tuuha (Voimisteluseura Helsinki) ja Heikki Saarenketo (Jyväskylän Voimistelijat). Leinonen kilpaili puomin sekä permannon finaalissa ja miehet taistelivat hyppyfinaalissa. 

Miesten hyppyfinaaliin Tuuha lähti mitalijahtiin ja perjantaina hieman alavireisesti kulkeneen hypyn jälkeen oli mies taistelutahtoa täynnä. Jo karsintojen päätteeksi, finaalipaikan varmistuttua Tuuha totesi lähtevänsä haastamaan kärkikolmikkoa vaikeuttamalla toista hyppyään lisää. Sanansa mittaisena miehenä Tuuha nappasi tänään tiukasta hyppyfinaalista hopeaa pistein 14,883, kun koko kärkikolmikko oli pisteissä yhden kymmenyksen sisällä. Saarenketo loukkaantui ensimmäisessä hypyssään ja joutui jättämään kisan kesken. Toisen hypyn puuttuessa pisteet jäivät alhaisiksi 6,717.

"Vaikeutin toista hyppyäni perjantain karsinnoista ja sain molemmat hypyt suoritettua vahvasti alastuloja myöten. Ranteen kanssa on ollut ongelmia pitkin kesää, joten olen tyytyväinen, että olen näin hyvässä kisakunnossa siitä huolimatta. Kisassa oli mukana kovia hyppääjiä Vietnamista, mutta sain laitettua heille kunnolla hanttiin. Toisessa hypyssä tuli rajanylitys, joka maksoi kirkkaimman mitalin, mutta on silti todella hyvä fiilis, olen älyttömän tyytyväinen," iloitsi Tuuha. 

Maija Leinonen kilpaili finaaleissa puomilla sekä permannolla ja sai parannettua suorituksiaan ja sijoituksiaan molemmilla telineillä perjantain karsinnoista. Puomilta sijoitus hienosti jaettu 4. sija pisteillä 12,566. Permannolta Leinonen voimisteli pisteet 12,266 ja sijoitus jaettu 5. 

"Fiilis on tosi hyvä, sain parannettua suorituksia perjantain finaaleista ja siten paranivat myös sijoitukset. Sain sarjat tehtyä läpi ilman suuria virheitä, mutta pientä viilausta sarjoissa oli vielä. Seuraavaksi keskityn Pohjois-Euroopan mestaruuskilpailuihin, jotka ovat parin viikon päästä Norjassa. Sinne on tavoitteena parantaa suorituksia vielä lisää," kertoi Leinonen.  

Kilpailun tulokset lisätään kilpailunjärjestäjien sivuille.  

Naisten telinevoimistelu

Puomi:

1. Emily Little AUS 13,300

1. Jiaqi Lyu CHN 13,300

3. Veronika Cenkova CZE 13,033

4. Maija Leinonen FIN 12,566

 

Permanto:

1. Dorina Böczögö HUN 13,233

2. Veronica Cenkova CZE 12,800

3. Dora Kranzelic CRO 12,766

...

5. Maija Leinonen FIN 12,266

 

Miesten telinevoimistelu

Hyppy:

1. Tuan Dat Nguyen VIE 14,899

2. Tomi Tuuha FIN 14,883

3. Jorge Vega Lopetz GUA 14,850

...

8. Heikki Saarenketo FIN 6,717

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs