Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Turussa maahanmuuttajat tutustuvat Suomeen valtuusto- ja vanhainkotivierailuilla

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turussa maahanmuuttajat tutustuvat Suomeen valtuusto- ja vanhainkotivierailuilla

Tiedote.
Julkaistu: 27.04.2016 klo 08:40
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turun kaupunki järjestää maahanmuuttajataustaisille turkulaisille Suomi tutuksi -päiviä. Touko- ja kesäkuussa Turussa pääsee esimerkiksi tutustumaan suomalaiseen vanhustenhuoltoon, demokratiaan ja urheiluhenkeen.

Kevään aikana maahanmuuttajataustaiset turkulaiset ovat jo tutustuneet muun muassa Suomen historiaan Turun linnassa ja suomalaisen naisen erilaisiin rooleihin Kuralan Kylämäessä. Tapahtumat ovat Turun kaupungin vapaa-aikatoimialan järjestämiä Suomi tutuksi -päiviä.

Toiminta jatkuu kevään ja kesän aikana. Luvassa on nyt ensimmäistä kertaa muun muassa vierailuja vanhainkotiin ja Turun valtuustoon.

–Maahanmuuttajien on tärkeää tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan arjen tasolla. Monelle maahanmuuttajalle suomalainen demokratia tai vanhustenhuolto on ihan uusi juttu, sanoo Suomi tutuksi -päiviä organisoiva Kati Leskinen.

–Tutustuminen vanhainkotiin voi saada opiskelijat pohtimaan työllistymistä alalle, pohtii kotoutumiskurssin opettaja Hannele Lipponen Arffman Consultingilta.

Kevään ja kesän Suomi tutuksi -päivien tarkoitus on myös tuoda maahanmuuttajataustaisia ja kantasuomalaisia turkulaisia enemmän yhteen. Monet maahanmuuttajat harmittelevat sitä, että eivät tutustu suomalaisiin.

–Vierailemme yhdessä esimerkiksi kaatopaikalla ja jätevedenpuhdistamolla sekä treenaamme 5-ottelua Urheilupuistossa. Yhdessä tekeminen helpottaa kohtaamisia, uskoo Kati Leskinen.

 

Media on tervetullut seuraamaan Suomi tutuksi -päiviä:

  • Maanantai 2.5.: vierailu Kerttulin vanhainkotiin (Hovioikeudenkatu 3) klo 10–12
  • Maanantai 9.5.: tutustuminen suomalaiseen demokratiaan ja Turun kaupunginvaltuustoon klo 16.30–19 (oppaina Annika Saarikko ja Alas Ali), Turun kaupungintalo (Aurakatu 2)
  • Keskiviikko 18.5.: vierailu Topinojan kaatopaikalle (Pitkäsaarenkatu 7) ja Kakolanmäen jätevedenpuhdistamolle (Polttimonkatu 2) klo 9–15.
  • Maanantai 6.6. ja keskiviikko 8.6.: 5-ottelu miehille Urheilupuistossa klo 10–13.
  • Maanantai 13.6. ja tiistai 14.6.: 5-ottelu naisille Urheilupuistossa klo 10–13.

 

Lisätiedot:

Kati Leskinen
Koordinaattori
Maahanmuuttaja- ja monikulttuurisuuspalvelut
Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs