Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Turun liikuntapaikoilla oli vilkas vuosi

Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turun liikuntapaikoilla oli vilkas vuosi

Tiedote.
Julkaistu: 27.01.2016 klo 09:02
Julkaisija: Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Turun liikuntapaikoilla liikuttiin vilkkaasti koko viime vuoden ajan, vaikka lämmin talvi ja osin viileä kesä eivät tarjonneet parhaimpia olosuhteita. Suosituimpia olivat uimahallit ja vesijumpat, luistelu tekojääradoilla ja hiihtäminen Impivaaran Nunnavuoren ladulla.

Kävijäennätys Impivaaran uimahallissa

Impivaaran uimahallissa kävi vuonna 2015 lähes 530 000 uimaria. Kävijöitä oli 12 000 enemmän kuin vuonna 2014. Kävijämäärä on peruskorjatun ja laajennetun Impivaaran vuosiennätys. Myös Petreliuksen uimahalli houkutteli yli 76 000 asiakasta liikkumaan.

Kylmä kesä sen sijaan karkotti maauimala-asiakkaita. Lämpimästä loppukesästä huolimatta kävijämäärä jäi yli 10 prosenttia alle edellisen vuoden. Kupittaan urheiluhalli oli toiseksi suosituin sisäliikuntapaikka. Urheiluhallissa urheiltiin ja liikuttiin vuoden aikana 260 000 hengen voimin.

Jäähallien suosio vakiintunut

Impivaaran ja Varissuon jäähalleissa kävi vuoden aikana noin 200 000 luistelijaa. Kävijämäärä on pysynyt samana viime vuodet. Ulkoliikuntapaikoilla sen sijaan ei ole tarkkaa seurantaa. Talvi 2015 oli varsin lämmin ja vähäluminen. Luonnonlumella ei päästy Turussa juuri hiihtämään, ja luonnonjääkentätkin olivat talvella käytössä vain muutaman viikon. Talviliikuntapaikoista suosituimpia olivat Kupittaan luistelumato, Nunnavuoren lumetettu latu Impivaarassa ja Parkin tekojäärata.

Uimarannoilla riitti väkeä

Ekvallan, Ispoisten ja Saaronniemen uimarannat houkuttelivat viileästä kesästä huolimatta noin 30 000 uimaria tai auringonottajaa. Vilkkain rannoista oli Ispoinen, jossa uimareita oli liki 14 000. Ekvallassa tilastoitiin 8100 kävijää ja Saaronniemessä 7800.

Vesijumppa suosittua

Turun kaupungin uimalaitosten: Impivaaran ja Petreliuksen uimahallien sekä Kupittaan ja Samppalinnan maauimaloiden ohjatut toiminnat ovat huippusuosittuja. Eniten harrastajia houkutteli Impivaaran uimahallin vesijumppa, jossa vuoden aikana jumppasi 30 000. Vesijumppia Impivaarassa järjestettiin vuoden aikana lähes 800.

Perheliikunnan vakiosuosikki, maksuton Lasten liikunnan ihmemaa innosti viime vuonna yli 36 000 kävijää pomppimaan ja peuhaamaan.

Lisätietoja: liikuntapalvelujohtaja Markus Kalmari, markus.kalmari@turku.fi, p. 0400 334 453

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs