Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » TUI Holland tuo Kuusamoon ensi talvena tuhat uutta matkailijaa

Ruka-Kuusamo Matkailu

TUI Holland tuo Kuusamoon ensi talvena tuhat uutta matkailijaa

Tiedote.
Julkaistu: 18.05.2016 klo 09:10
Julkaisija: Ruka-Kuusamo Matkailu

Kansainvälinen matkailu ottaa Kuusamossa ensi talvena uuden loikan, kun TUI Holland aloittaa jouluna 2016 liikennöinnin Kuusamoon ja Kittilään Amsterdamista kolmiolentona.

– Nykyiset vahvat toimijat Iso-Britanniasta ja Hollannista pidentävät sarjojaan Kuusamoon, mikä jo itsestään tuo lisää kasvua. Hollantilaisten uuden sarjan käynnistäminen on hieno lisä, Ruka Kuusamo Matkailun toimitusjohtaja Mats Lindfors iloitsee.

Hollantilaisten tilauslentosarja on 12 viikon mittainen ja tuo Kuusamoon noin tuhat hollantilaista matkailijaa nauttimaan lumesta ja talven riemuista.

– On hienoa huomata, että Rukaa ja Kuusamoa kohtaan ollaan laajasti kiinnostuneita niin Euroopassa kuin myös Aasiassa, toteaa Lindfors.

Kuusamossa tehdään edelleen kovasti töitä myös kotimaan kysynnän kehittämiseksi. Lindforsin mukaan suurimmat odotukset ovat kuitenkin kansainvälisten matkanjärjestäjien tilauslentosarjoissa. 

Lindfors myöntää Kuusamon jääneen hieman jälkeen muista pohjoisen kohteista kansainvälisen kohdemyynnin käynnistämisessä, mutta uskoo kuusamolaisten pääsevän pikkuhiljaa rinnalle.

Kansainvälisten matkailijoiden määrä kasvoi Kuusamossa merkittävästi jo menneenä talvena, kun edellisten vuosien pullonkaula lentovuoroissa helpottui. Finavian tilastojen mukaan Kuusamon kentän lentomatkustajien määrä nousi selvästi koko talvikauden. Tammikuu-huhtikuu välisenä aikana Kuusamon kentälle saapui 21,4 prosenttia enemmän lentomatkustajia kuin edellisenä vuonna. Kansainvälisen matkailijamäärän kasvu oli melkein yhtä voimakas ollen 18,6 prosenttia.

Rukan ja Kuusamon asema myös kotimaisten talvimatkailijoiden kärkikohteena on edelleen vahva. Tilastokeskuksen tietojen mukaan kuusamolaisten majoitusliikkeiden osuus Suomen kokonaisyöpymisistä oli joulu-helmikuun aikana peräti 4,2 prosenttia.

Alkaneeseen kesään ja tulevaan talveen lähdetäänkin Kuusamossa hyvillä mielin.

– Varaustilanne näyttää jo tässä vaiheessa varsin hyvältä, iloitsee Lindfors.

Lisätietoja: Mats Lindfors, toimitusjohtaja, Ruka-Kuusamo Matkailu ry, 0400 747 356, mats.lindfors@rukakuusamo.fi, www.ruka.fi. 

Ruka-Kuusamo Matkailu ry:n perustivat alueen suurimmat matkailutoimijat ja Kuusamon kaupunki vuonna 2002. Yhdistyksen tarkoituksena on kehittää Ruka-Kuusamon matkailualueella toimivien yritysten toimintaympäristöä ja lisätä alueen kansainvälistä ja kansallista vetovoimaisuutta. Lisäksi tehtävänä on kasvattaa matkailusta saatavaa tuloa ja työllisyyttä siten, että matkailuyritysten edut otetaan huomioon kestävällä tavalla.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs