Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Trampoliinivoimistelun SM-kilpailut sunnuntaina

Suomen Voimisteluliitto

Trampoliinivoimistelun SM-kilpailut sunnuntaina

Tiedote.
Julkaistu: 18.04.2016 klo 16:25
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Trampoliinivoimistelun suomenmestaruudet kilpaillaan sunnuntaina 24.4. Ikurin Liikuntahallilla Tampereella.

Vuoden 2016 SM-titteleistä kilpaillaan kolmessa eri sarjassa: alle 14-vuotiaiden tyttöjen sekä junioreiden (14-17 -vuotiaiden) tyttöjen ja poikien sarjoissa. Kilpailut käynnistyvät klo 16.00.

Sunnuntaina Ikurin Liikuntahallilla nähdään myös aikuisia trampoliinivoimistelijoita, mutta kilpailemassa omassa luokkakilpailussaan. SM-titteleitä aikuisten kesken ei vielä jaeta vähäisten osallistujamäärien vuoksi. Trampoliinivoimistelun SM-sarja vaatii toteutuakseen vähintään 5 osallistujaa / sarja.

Trampoliinivoimistelun kilpailusuorituksessa voimistelija suorittaa kymmenen liikkeen katkeamattoman sarjan ponnistaen mahdollisimman korkealle suorakaiteen muotoiselta, 3 x 5 metrin kokoiselta trampoliinilta. Voimistelija suorittaa kilpailuissa kaksi eri sarjaa, tavoitteenaan että sarja pysyy keskellä trampoliinia.

Ensimmäinen sarja sisältää liikevaatimuksia ja sarjassa arvioidaan arvostelupisteet (suorituspuhtaus) sekä lentoaika. Lentoaika muunnetaan sekunneista suoraan pisteiksi ja siihen mitataan sarjan kaikkien liikkeiden yhteinen ilmassa oloaika. Toisen sarjan arvioinnissa otetaan arvostelupisteiden ja lentoajan lisäksi huomioon myös sarjan/ liikkeiden vaikeusaste. Kahden sarjan yhteispisteet muodostavat lopullisen kilpailutuloksen.

Sunnuntain SM-kilpailujen osalta ei järjestetä erillisiä finaaleja, vaan kahden sarjan yhteenlasketut pisteet ratkaisevat sijoitukset.

Trampoliinivoimistelu on Suomessa vielä pieni, mutta mielenkiintoinen laji. Suomeen trampoliinivoimistelu on tullut vuonna 2000 ja lajia voi nykyään harrastaa noin 10 eri voimisteluseurassa. Harrastajia vuoden 2015 tilastojen mukaan lajissa on hieman päälle 800.

Trampoliinivoimistelun kehittämisen on 1920-luvulla aloittanut yhdysvaltalainen voimistelija ja sukeltaja George Nissen, joka rakensi trampoliinin autotalliinsa. Lajissa on kilpailtu 1940-luvulta lähtien ja vuonna 2000 trampoliinivoimistelusta tuli olympialaji.

Lisätietoja SM-kilpailuista järjestäjältä Tampereen Voimistelijat, Henna-Riina Nurmi puh. 040-7277496

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs