Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Topi Kanninen laski voittoon kumparelaskun Eurooppa-cupissa Italiassa

Ski Sport Finland

Topi Kanninen laski voittoon kumparelaskun Eurooppa-cupissa Italiassa

Tiedote.
Julkaistu: 03.02.2015 klo 18:24
Julkaisija: Ski Sport Finland

Freestylehiihdon kumparelaskun Eurooppa-cupin reilun kahden viikon tiivis Keski-Euroopan kilpailukiertue päättyy tiistaina ja keskiviikkona laskettaviin kilpailuihin Italian Valmalencossa. Samaisessa mäessä lasketaan myös nuorten MM-kilpailut maaliskuun lopulla, joten näillä kilpailuilla on erityistä merkitystä kauden pääkilpailuihin valmistautumista silmällä pitäen.

Ensimmäisessä kilpailussa haastava rinne aiheutti normaalia enemmän epäonnistumisia. Erityisesti ylähyppy karkasi monella liian isoksi, jonka seurauksena lasku on mahdoton pitää kasassa jyrkällä keskipätkällä. Tähän samaan "miinaan" ajautui tänään Suomen poikien nuorisoketju, Riku Voutilaisen ja Miro Haatajan laskujen päättyessä ulosajoihin, Lassi Pohtolan loppusijoitus 24:s. Naiset taistelivat hyvät kokonaislaskut, jotka riittivät lähelle finaalipaikkaa. Kreeta Holopainen oli lopputuloksissa 13:s ja Ida-Maria Muilu 14:s.

Suomen joukkueen kokeneempi kaarti sen sijaan piti päänsä viileänä ja miehet nappasivat varmat finaalipaikat. Topi Kanninen laski selvästi kärkipaikalle ja Henry Haataja peesasi hienosti ollen alkukilpailun kuudes.

Finaalissa Haatajalle sattui muutama virhe ja lopputuloksissa sijoitus oli kymmenes. Kanninen jatkoi hyvää menoa ja nappasi kauden ensimmäisen voiton selvällä kahden pisteen erolla ennen toiseksi laskenutta Venäjän Vitaly Sergeeviä ja kolmanneksi sijoittunutta Saksan Tim Grasemannia Samalla Kanninen nousi Eurooppa-cupin kokonaispisteissä kärkipaikalle.

– Lasku kulki koko päivän hyvin. Ei lähdetty höntyilemään ja ottamaan turhia riskejä vaikeassa mäessä. Maltoin ottaa ylähypyn sopivan pienejä, jolloin keskipätkän laskuun lähtö onnistui helposti, toisin kuin niillä jotka tarjosivat ylhäältä liian isoja hyppyjä. Lopputuloksena päästiin laulamaan Maamme-laulua ykköskorokkeella, Kanninen kertasi. 

Tulokset: http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=37069&cal_suchsector=FS

Liitetiedostot

Lisätietoja: nuorten olympiavalmentaja Eemeli Kallas, kumparelasku, +358 44 3374130

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs