Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Topi Kanninen jatkoi vahvoja otteita kumparelaskun Eurooppa-cupissa

Ski Sport Finland

Topi Kanninen jatkoi vahvoja otteita kumparelaskun Eurooppa-cupissa

Tiedote.
Julkaistu: 29.01.2015 klo 21:57
Julkaisija: Ski Sport Finland

Freestylehiihdon kumparelaskun Eurooppa-cupin kilpailut jatkuivat Sveitsin Airolossa laskettavalla triplalla. Keskiviikkona ja torstaina kumparelaskijat urakoivat kahden kilpailun verran ja perjantaina edessä on vielä kolmas kilpailu samassa rinteessä.

Ensimmäisessä kilpailussa alku näytti suomalaisittain erittäin lupaavalta Anniina Lahden laskiessa karsinnassa kuudenneksi ja Kreeta Holopainen kymmenennelle sijalle. Miehissä Topi Kanninen nappasi selvän kärkisijan alkukilpailussa ja finaaliin pääsivät komeasti mukaan myös Riku Voutilainen 10. sijalla ja Henry Haataja, joka oli alkukilpailussa 12:s.

Naisten finaalissa Anniina Lahti nosti hienosti sijoituksensa viidenneksi, mutta muiden suomalaisten finaalilaskut eivät tuoneet parannusta alkukilpailusta. Lopputuloksissa Kreeta Holopainen oli 11. ja miehissä Riku Voutilainen 13., Topi Kanninen 15. ja Henry Haataja 16. Finaalin ulkopuolle jääneistä Lassi Pohtola oli 18:s, Ida-Maria Muilu 21:s, ja Miro Haataja 28:s

Torstain kilpailu käytiin sankassa lumisateessa. Alkukilpailussa vahvaa tekemistä osoittivat jälleen Topi Kanninen toisen sijan myötä ja Anniina Lahti neljännellä sijalla. Muilla suomalaisilla laskuihin osui pieniä virheitä, jotka pudottivat laskijat finaalien ulkopuolelle. Lopputuloksissa Kreeta Holopainen oli 13:s, Ida-Maria Muilu 19:s, Henry Haataja 22:s, Riku Voutilainen 23:s, Lassi Pohtola 30:s ja Miro Haataja 33:s.

Miesten finaalissa Kanninen laski erinomaisen laskun, jolla pisteet riittivät toiselle sijalle. Eroa voittoon laskeneeseen Venäjän Andrey Uglovskiin jäi vain 0,30 pistettä. Naisten kilpailussa Lahti tykitti huiman 2 sekunnin pohja-ajan, mutta keskipätkällä hajoillut laskutekniikka pudottivat pisteet alas ja lopputuloksena oli 11. sija, Ranskan Camille Cabrolin laskiessa voittoon.

– Finaalilasku onnistui aikalailla nappiin. Sain pudotettua apinan pois selästä eilisen kilpailun epäonnistumisen jälkeen. Kärjessä oli taas tiukkaa ja yksi venäläinen pääsi livahtamaan edelle muutamalla kymmenyksellä. Huomenna lähdetään hakemaan kuuta taivaalta, toista kertaa tällä kaudella Eurooppa-cupissa palkintokorokkeella laskenut Topi Kanninen suunnitteli.

Tulokset: http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=37040&cal_suchsector=FS

Liitetiedostot

Lisätietoja: kumparelaskun nuorten olympiavalmentaja Eemeli Kallas, puh: +358 44 3374130

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs