Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Telinevoimistelun Suomen mestaruudet ratkotaan viikonloppuna

Suomen Voimisteluliitto

Telinevoimistelun Suomen mestaruudet ratkotaan viikonloppuna

Tiedote.
Julkaistu: 05.04.2016 klo 13:46
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Suomen telinevoimistelun kärkinimet kokoontuvat viikonloppuna 8.–10.4 Tampereelle kilpailemaan Suomen mestaruudesta. Kilpailut käynnistyvät perjantaina 8.4. junioreiden neliottelulla ja huipentuvat sunnuntaina naisten ja miesten telinefinaaleihin. Telinefinaaleihin pääsee kunkin telineen kahdeksan parasta. 

Naisissa kamppailu kärkisijoista tulee olemaan kova. Nimiä, joita odotetaan kärkikolmikossa näkyvän, ovat muun muassa vuoden 2012 olympiavoimistelija ja viime vuoden neliottelun Suomen mestari Annika Urvikko (Tampereen Voimistelijat), maajoukkuevoimistelijat Rosanna Ojala (Tampereen Sisu) sekä Maija Leinonen (Suomen Taitovoimisteluklubi). Nuorilla voimistelijoilla on myös hyvät mahdollisuudet kärkikahinoihin.

Miehistä yksi kovimmista, Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit) ei pääse mittelemään Suomen mestaruuksista, sillä hän suuntaa 8.4. Rioon valmistautumaan olympiakarsintaan, joka pidetään 16.4. Miesten kilpailuissa renkaiden ennakkosuosikkina on Markku Vahtila (Helsingin Voimisteluseura), ja hypyssä rannettaan parannellut Tomi Tuuha (Helsingin Voimisteluseura). Muita todennäköisiä kärkinimiä ovat Heikki Niva (Espoon Telinetaiturit), Heikki Saarenketo (Jyväskylän Voimistelijat '79) ja Juho Kanerva (Turun Urheiluliitto). Kirmeksen poissa ollessa voi palkintokorokkeelle nousta myös uusia haastajia.

Junioreiden SM-kilpailuissa tytöissä kilpailevat 2001–2003 syntyneet voimistelijat ja miesten junioreihin kuuluvat 1999–2002 syntyneet voimistelijat. Tytöissä on tänä vuonna kisaamassa huikeat 61 voimistelijaa ja miesten junioreissa 30 nuorta. Molemmissa junioreissa taso on kova ja mukana on myös monia maajoukkueringin voimistelijoita.

SM-kilpailujen naisten telinevoimistelun ja miesten telinevoimistelun osallistujat sekä aikataulut

Lisätiedot:

Naisten telinevoimistelun lajipäällikkö Satu Murtonen, p. 040 544 8805, satu.murtonen@voimistelu.fi

Miesten telinevoimistelun lajipäällikkö Jani Tanskanen, p. 050 61 382, jani.tanskanen@voimistelu.fi

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs