Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Telinevoimistelun EM-kilpailut mittaavat kansallista tasoa

Suomen Voimisteluliitto

Telinevoimistelun EM-kilpailut mittaavat kansallista tasoa

Tiedote.
Julkaistu: 24.05.2016 klo 13:46
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Telinevoimistelun EM-kilpailut järjestetään 25.5.-5.6.2016 Bernissä, Sveitsissä. Suomesta lähtee kilpailuihin sinivalkoisissa edustamaan naisten telinevoimistelusta nuorten ja naisten joukkueet sekä miesten telinevoimistelusta nuorten ja miesten joukkueet. Joukkuekilpailu on telinevoimistelun arvostetuin laji, sillä se kertoo sekä valmennusjärjestelmän, että koko voimistelun kansallisesta tasosta.

Naisten EM-joukkue on julkaistu ja joukkueessa voimistelevat Maija Leinonen (Suomen Taitovoimisteluklubi, Helsinki), Rosanna Ojala (Tampereen Sisu), Anna Salmi (Espoon Telinetaiturit), Siiri Saukkonen (Voimisteluseura Kieppi, Helsinki) ja Annika Urvikko (Tampereen Voimistelijat). 

 

Telinevoimistelun EM-kilpailujen joukkuekilpailu on raaka. Miesten ja naisten joukkueet koostuvat viidestä voimistelijasta, joista jokaisella telineellä kilpailee kolme joukkueen voimistelijaa. Naiset kilpailevat neljällä telineellä ja miehet kuudella telineellä. EM-kilpailujen joukkuekilpailussa jokaisen voimistelijan suoritus lasketaan yhteen joukkuetulokseen.

Telinevoimistelun EM-kilpailuissa ratkotaan joka toinen vuosi joukkuekilpailun EM-mestaruuksia. Viimeksi joukkueina kilpailtiin vuonna 2014, jolloin Suomen miesten joukkue oli sijalla 12. Naisista kyseisenä vuotena ei ollut edustusta joukkuekilpailussa ollenkaan. 

 

Suomessa on jo parin olympiadin ajan rakennettu joukkuehenkeä ja joukkuehengen merkitystä yksilölajiksi helposti miellettävässä telinevoimistelussa. Joukkuekilpailut ovat hyvä tapa nostaa kansallista voimistelun tasoa ja joukkuekilpailujen merkitys myös jatkossa kasvaa. Tulevaisuudessa tavoitteena on saada telinevoimistelusta myös olympiakarsintojen joukkuekilpailuihin suomalaista edustusta.

"Huippuvoimistelun eteen tehty työ tuottaa jo nyt tulosta. Meillä on tällä hetkellä monta vahvaa yksilöurheilijaa, jotka muodostavat nyt EM-kilpailuihin hyvät joukkueet. EM-kilpailujen joukkuekilpailut ovat meille mittari, missä kehitystyössä mennään," Voimisteluliiton voimistelutoiminnan päällikkö Liisa Ahlqvist-Lehkosuo kommentoi.

 

Miesten joukkueessa Sveitsissä voimistelevat jo kymmenettä peräkkäistä kertaa EM-kilpailuissa Suomea edustava Tomi Tuuha (Voimisteluseura Helsinki), Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit), Juho Kanerva (Turun Urheiluliitto), Emil Soravuo (Espoon Telinetaiturit) ja Heikki Niva (Espoon Telinetaiturit).

**

EM-kilpailut 25.5.-5.6.2016 aikataulu

to 26.5. Miesten karsintakilpailu joukkue- ja telinefinaaleihin

la 28.5. Miesten joukkuekilpailun finaali

su 29.5. Miesten telinefinaalit

to 2.6. Naisten karsintakilpailu joukkue- ja telinefinaaleihin

la 4.6. Naisten joukkuekilpailun finaali

su 5.6. Naisten telinefinaalit

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs