Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Ted Ligety otti omansa kotiyleisön edessä – suomalaissuurpujottelijat tuloksellisesti omalla tasollaan

Ski Sport Finland

Ted Ligety otti omansa kotiyleisön edessä – suomalaissuurpujottelijat tuloksellisesti omalla tasollaan

Tiedote.
Julkaistu: 14.02.2015 klo 02:56
Julkaisija: Ski Sport Finland

Alppihiihdon MM-kilpailuissa Yhdysvaltojen Beaver Creekissä jatkettiin kilpailuja perjantaina miesten suurpujottelulla. Kilpailuun lähdettäessä suomalaisodotukset olivat korkealla, vaikka etukäteen tiedettiin maailman kärki todella kovaksi.

Avauslaskulla suomalaiset eivät saaneet virheettömiä suorituksia ja aikaerot kasvoivat kärkeen liian isoiksi kärkisijoista taistelemiseen. Marcus Sandell oli ensimmäisen kierroksen tuloslistalla 11:sta, jääden kärkiajan laskeneeseen Itävallan Marcel Hirscheriin tasan sekunnin. Samu Torsti laski 20:nneksi, eron ollessa kärkeen 2.22 sekuntia. Eemeli Pirisen lasku päättyi ennen ensimmäistä väliaikaa pitkän käännöksen jälkeiseen ulosajoon.

Toisella kierroksella Torsti pääsi lähtemään radalle loistopaikalta, mutta vaasalainen ei saanut parasta irti ja sijoitus painui lopputuloksissa 21:ksi. Sandell teki virheen toisen kierroksen laskulla radan yläosassa ja aikaa tuhraantui liikaa myös radan viimeisellä sektorilla. Lopputuloksissa helsinkiläisen veto kantoi 14. sijalle.

– Molemmilla laskuilla jäin radan loppuosalla paljon. Pitää selvittää miksi ero kasvoi, tulinko liian epäpuhtaasti viimeisen kummun yli, vai otinko liikaa linjaa. Molemmissa olin siihen asti hyvässä vauhdissa, vaikka toisella tulikin ylhäällä virhe, Sandell mietti kilpailun jälkeen.

Hyvää Sandell löysi jatkoa ajatellen uusista Fischerin välineistä, jotka toimivat päivän kilpailuissa erinomaisesti.

– Tälle päivälle löytyi hyvä paketti välineisiin ja uskon, että tulen laskemaan näillä koko loppukauden. Se antaa itsevarmuutta ja rauhaa, kun ei tarvitse välineiden kanssa pelata kauden lopuissa kisoissa.

Ensimmäisellä kierroksella hyvän laskun laskenut Torsti myönsi, että toisella kierroksella hän ei onnistunut tavoitteiden mukaisesti.

– Ensimmäinen lasku oli tänään hyvä ja siihen löytyi oikeanlainen latautuminen. Toinen lasku oli taasen sellainen lehmän hönkäys, jäi kuti niin sanotusti piippuun.

Viime talvena Sotšin talviolympialaisissa niin ikään 21:ksi laskenut Torsti totesi kuitenkin laskemisen menneen viimeisen vuoden aikana eteenpäin.

– Totesin itselle heti kisan jälkeen, kun tajusin että ollaan samalla sijalla, että laskin tänään paremmin kuin vuosi sitten. Sotšissa en tehnyt virheitä ja vaikka se ei ollut viime vuonna mitään ylisuorittamista, niin kyllä tänään oli parempaa tarjolla. Hieman sellainen mitäänsanomaton fiilis jäi tästä päivästä, pitää jatkaa työntekoa ja mennä eteenpäin.

MM-kultaan ja korkeimmalle palkintokorokkeelle nousi kotiyleisön edessä laskenut USA:n Ted Ligety, joka nousi voittoon ensimmäisen kierroksen viidenneltä sijalta. Ligety onnistui jättämään hopealle laskeneen Hirscherin 0.45 sekunnin päähän ja pronssille laskenut Ranskan Alexis Pinturault jäi yhdysvaltalaisesta 0.88 sekuntia.

Alppihiihdon MM-kilpailut jatkuvat lauantaina naisten pujottelulla. Merle Soppelan lähtönumero kello 19:15 käynnistyvään kilpailuun on 35 ja Kristiina Roven 52. Sunnuntaina laskettavaan miesten pujotteluun osallistuvan Joonas Räsäsen ei tarvitse osallistua lauantain karsintakilpailuun, hänen ollessa mukana 50 parhaan rankinglistalla ja näin mukana suoraan sunnuntain MM-kisojen päätöskilpailussa.

Tulokset ja lähtölistat: http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=34977&cal_suchsector=AL

Tiedotteen liitteenä olevat kuvat toimitukselliseen käyttöön (kuvat: Alexis Boichard / Agence Zoom ja Jussi Väätäinen / Ski Sport Finland)

Liitetiedostot

Lisätietoja ja mediayhteyshenkilö: tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs