Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Tasavallan presidentti Sauli Niinistö SELL Student Games 2016 Tampere -urheilutapahtuman suojelijaksi

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö SELL Student Games 2016 Tampere -urheilutapahtuman suojelijaksi

Tiedote.
Julkaistu: 17.12.2015 klo 11:24
Julkaisija: Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL)


Tampereella toukokuussa järjestettävä kansainvälinen opiskelijaurheilukilpailu SELL Student Games on saanut suojelijakseen tasavallan presidentti Sauli Niinistön. Urheilun harrastajana ja innokkaana rullaluistelijana tunnettu Niinistö on SELL-kisaorganisaatiolle oikein mieluinen ja arvostettu suojelija.

"Tämä on kunnia kisoillemme ja näin korkea-arvoisen suojelijan merkitys Suomen korkeakoululiikunnalle on todella suuri.  Niinistön ryhtyminen kisojen suojelijaksi on erittäin tärkeää kisojen organisaatiolle.", kommentoi SELL-kisojen pääsihteeri Saila Huhtiranta.

"SELL-kisat ovat tärkeä osa opiskelijoiden liikuntakulttuuria ja on upeaa, että jopa tasavallan presidentti huomioi Tampereella järjestettävän opiskelijoiden kansainvälisen monilajitapahtuman", hehkuttaa Opiskelijoiden Liikuntaliiton vuoden 2016 puheenjohtaja Bennie Wardi.

SELL Student Games -tapahtuma on Suomen, Viron, Latvian ja Liettuan vuorovuosin järjestämä suuri opiskelijaurheilutapahtuma, johon osallistuu vuosittain noin 1500 opiskelijaa ympäri maailman. Kisojen osallistujat ovat korkeakouluopiskelijoita ja osallistujia saapuu Suomen ja Baltian maiden lisäksi mm. Venäjältä, Saksasta, Islannista ja Kiinasta. Kisat järjestää Teekkareiden Urheilu- ja Voimailukerho ry yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston ja Tampereen kaupungin kanssa. 

Tampereen kisojen lajivalikoimassa on 17 eri urheilulajia ja kilpailut järjestetään Tampereen kaupungin liikuntatiloissa kuten Tampereen Messukeskuksella ja Kaupin urheilupuistossa.
SELL Student Games nimi tulee järjestävien maiden nimien ensimmäisten kirjainten yhdistelmästä kirjoitettuna kukin oman maansa kielellä (Suomi, Eesti, Latvija, Lietuva). SELL Student Games on perinteikäs ja historiallinen opiskelijatapahtuma. Ensimmäiset SELL-kisat järjestettiin 1923 Viron Tartossa jatkuen säännöllisesti vuoteen 1940, jolloin toinen maailmansota aiheutti katkon kisoissa. Perinne elvytettiin jälleen 1998 Baltian maiden itsenäistymisen jälkeen.

SELL-maat
Suomi, Eesti Vabariik, Latvija (Latvijas Republika), Lietuva (Lietuvos Respublika)

Lisätietoja
Saila Huhtiranta
Pääsihteeri
SELL Student Games 2016 Tampere
saila.huhtiranta@tut.fi
p. 050-3132127
www.tut.fi/sell2016

Opiskelijoiden Liikuntaliitto ry (OLL) on 1924 perustettu valtakunnallinen opiskelija- ja korkeakoululiikunnan edunvalvonta- ja palvelujärjestö. OLL:n edustaa kaikkia Suomen korkeakouluopiskelijoita. OLL vaikuttaa, palvelee, kouluttaa, tutkii ja toimii niin kansallisilla kuin kansainvälisilläkin kentillä opiskelijaliikunnan puolesta.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs