Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Tapahtumatietoa MM-esikisoista

Lahti Ski Games

Tapahtumatietoa MM-esikisoista

Tiedote.
Julkaistu: 18.02.2016 klo 14:12
Julkaisija: Lahti Ski Games

Hyvä MM-esikisoissa työskentelevä median edustaja,

Salpausselän kisoissa kilpaillaan viikonlopun aikana ennätykselliset yksitoista maailmancupin osakilpailua. Niiden lisäksi tapahtuma-alueella on tarjolla paljon oheisohjelmaa ja -palveluja, joista olemme koonneet teille infopaketin.

Mikäli kiinnostutte jutunteosta, autan mielelläni!

Laura Lehtonen
viestintäpäällikkö
MM-esikisat/Lahti2017
laura.lehtonen@lahti2017.fi
040-743 7107


 

 

PERJANTAI 19.2.

Hypätään naisten hyväksi
MM-etkojen perjantaina juhlitaan naisenergiaa, kun Salpausselällä kilpaillaan ensimmäistä kertaa naisten mäkihypyn maailmancupissa. Tutut julkkikset laittavat mäkihypyn haastekisassa parastaan tyttöjen ja naisten puolesta. Jokaisesta pääsylipusta menee 5€ Plan Suomelle ja 5€ suomalaisen naismäkihypyn kehittämiseksi. Tanssilattialla pomppua tarjoaa Anssi Kela.

11:30 MM-kisalaskurin julkistus Lahden torilla
Laskurin on suunnitellut arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon vuonna 2015 voittanut Anssi Lassila ja se on toteutettu yhteistyössä kisojen pääyhteistyökumppanin Stora Enson ja Lahden Ammattikorkeakoulun kanssa.

Tilaisuudessa ovat paikalla urheilijat Janne Ahonen ja Sami Jauhojärvi, Lahti2017:n pääsihteeri Janne Leskinen, Lahden kaupungijohtaja Jyrki Myllyvirta, Lahden kaupunginhallituksen puheenjohtaja Juha Rostedt, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Mika Kulmala ja Lahden Hiihtoseuran puheenjohtaja Juha Viljamaa.

12:00 Yle Kulmilla Suurhallissa
Yle tuo perjantaina klo 12–13.45 Suurhalliin esiintymään Pikku Kakkosesta ja Joulukalenterista tutut Maltin ja Valtin sekä Fröbelin palikat -yhtyeen.

15:20 JuMi Fanzonella
Maailman nopein hiihtävä räppäri Juha-Matti Mikkolainen iskee tajuntaan energisiä ja tunteella luotuja livevetoja urheilun, sisukkuuden ja hyvänmielen aiheista

16:00 Enchant kisa-alueen porteilla
17:00 Enchant Fanzonella
Lahtelainen Enchant toivottaa laulunsa sävelin yleisön tervetulleiksi Salppurin kisojen avauspäivään. Kokoonpano: Lassi Silventoinen, Matias Hämäläinen, Rene Romppanen ja Sami Ulmanen.

17:00 Plan Ski Jumping -mäkihypyn haastekisa Karpalon K6-mäessä
Kirjailija Tuomas Kyrö ja juontajat Kaj Kunnas sekä Tuija Pehkonen ottavat toisistaan mittaa mäkihypyn haastekisassa. Juontajana Antero Mertaranta.

18:00 Olympiavoittaja Toni Nieminen koehyppääjänä maailmancupin kisassa
Toni Nieminen tekee paluun Lahden betoniin koehyppääjän roolissa. Lue lisää täältä.

20:00 Teatteri Eurooppa Neljä -bilebändi Suurhallissa

21:30 Anssi Kela Suurhallissa

 

LAUANTAI 20.2.

Lauantaikarnevaalit
Lauantai on Salpausselän kisojen odotetuin päivä, hiihtokansan kokoontumisajot. Ilmassa on Salpausselän taikaa ja luvassa täysi kattaus urheilujännitystä ja hauskanpitoa hyvässä seurassa. Juhlien huipennuksena legendaarinen iltamäki ja ilotulitus.

 

12:00 Lahti2017- mediatapaaminen mediakeskuksessa
Paikalla FIS:n pääsihteeri Sarah Lewis ja Lahti2017 pääsihteeri Janne Leskinen

12:15 Monotangojen esittely Fanzonella
Seinäjoen Tangomarkkinat on teettänyt ensi vuoden MM-kisoja varten nimikkotangon, johon on laadittu myös koreografia. Tango saa ensiesityksensä Fanzonen lavalla klo 12.15.

15:10 Monotangot Suurhallissa
Heidi Pakarinen, Jukka Hallikainen & Karavaani Suurhallissa

16:45 ja 19:45 Ti€napojat -coverbändi Suurhallissa

n. 19:20 Ilotulitus (mäkikisan päätyttyä)

21:00 Lahti Party All Stars -coverbändi Suurhallissa

 

SUNNUNTAI 21.2.
Koko perheen supersunnuntai
Punaposkinen talvipäivä täynnä urheilun jännitystä ja monenlaista puuhaa kaikenikäisille. Tangoa aikuisille ja lajikokeiluja lapsille. Luvassa on perinteistä ja vapaata tunnelmaa niin stadionilla kuin metsässäkin.

12:00 ja 14:00 Salpauksen sirkuslinja Fanzonella

13:45 Aki Samuli & Hovinarrit Suurhallissa
Aki Samuli ja hänen yhtyeensä Hovinarrit tarjoavat sunnuntaina Suurhallin lavalla takuuvarmasti suuria tunteita, upeita elämyksiä sekä ennen kaikkea tangon tulkintoja.

 

KOKO VIIKONLOPUN AJAN:

Lahti Paddock
Salpauselän kisat tuo hiihdon huoltoalueen jännitysnäytelmän ensimmäistä kertaa katsojien ulottuville, tapahtuma-alueen sisäänkäynnin viereen. Kisavieraat pääsevät kulkemaan aidatulla aluella hiihdon huoltoalueen keskellä.

Mäkimontun show
Mäkimontussa kapellimestarina toimii mm. mäkiviikolla ja Zakopanen maailmancupeissa yleisöä viihdyttänyt puolalainen Sysko Crowd Supporters.

Laajentunut ruokatarjonta
MM-esikisoissa saadaan ensimmäiset maistiaiset vuoden 2017 MM-kisojen ruokatarjonnasta. Tutut kisamakkarat ja –kaakaot saavat monipuolisen kattauksen erilaisia makuja meiltä ja maailmalta. Kisa-alueella voi herkutella esimerkiksi hämäläiseen tai Lapin tyyliin, thai- tai meksikolaisvaikutteisella ruualla tai vaikkapa tuunata oman hampurilaisensa.

Tekemistä perheille
Karpalon perhealueelta löytyy kymmenen erilaista toimintapistettä liukurimäestä minisuksiin ja peikkometsäradasta mäkihyppyyn.

Suurhalliin puuhaparkissa astutaan suomalaisen perinnesatumetsän maailmaan. Satumetsässä liikutaan ilveksen leikkiluolassa, vieraillaan oravan pelikätkössä, askarrellaan kaninkolossa ja kuunnellaan satuja karhunpesässä. Kisatunnelmaa voi saada kasvomaalauksilla.

Designers' Village Kids
Paikallisen ProPuun kesäisin Messilässä järjestämä puumuotoilun ja puurakentamisen innovaatioympäristö Designers' Village muuntuu esikisoissa Designers' Village Kidsiksi. Yhteistyössä Lahden Ammattikorkeakoulun kanssa suuniteltu DV Kids tarjoaa materiaalit, työkalut sekä ohjauksen hauskaan nikkarointiin Suurhallissa.

Pop-up Heureka on demonstraatioita, kokeita ja vuorovaikutusta sisältävä tiedeshow, joka avautuu matka-arkusta yllätyksellisesti yleisön keskelle. Suurhallissa on kisojen aikana siis mahdollisuus päästä kokemaan elämyksellinen ja mieleenpainuva fysiikan ilmiöihin pohjautuva tiede-esitys sekä olla itse mukana oikeissa tieteellisissä kokeissa.

Lahden Nuokun Sirkus
Nuokun sirkus saapuu kisa-alueelle viihdyttämään kisakansaa sekä sisälle että ulos. Ulkoalueilla voi bongata sirkuslaiset yleisön joukosta esiintymässä. Suurhallissa taas on tarjolla esityksiä, kasvomaalausta ja popcornia.

 

 

 #LahtiSkiGames
#MMetkot

Pre-World Championships
MM-esikisat
19.-21.2.2016
www.lahtiskigames.com
Facebook

Twitter
Instagram
YouTube

 

 

#Lahti2017
FIS Nordic World Ski Championships
Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut
22.2.-5.3.2017

www.lahti2017.fi
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs