Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Talvikisoihin tullaan viihtymään hyvässä seurassa ja tunnelmassa - Lahden MM-kisatapahtumaa rakennetaan yleisön tarpeita tutkien

Lahti 2017

Talvikisoihin tullaan viihtymään hyvässä seurassa ja tunnelmassa - Lahden MM-kisatapahtumaa rakennetaan yleisön tarpeita tutkien

Tiedote.
Julkaistu: 09.04.2015 klo 14:00
Julkaisija: Lahti 2017

Tunnelma, sää ja oheispalvelut ovat Salpausselän kisojen kävijöiden mielestä tärkeimpiä tekijöitä onnistuneessa talviurheilutapahtumassa. Kisakokemus ja hyvä tunnelma halutaan myös jakaa joko ystävien tai perheen kanssa. Tiedot käyvät ilmi Sport Business School Finlandin toteuttamista tutkimuksista Salpausselän kisojen aikana.

Kyselyn perusteella hyvä kisatunnelma ja seura yhdistyvät ihannetapahtumassa tasokkaaseen urheilukilpailuun, jossa suosikkiurheilijan osallistuminen ja menestyminen on myös tärkeässä osassa. Tutkimus osoitti lahtelaisen kisaperinteen vahvuuden; Salpausselän kisojen yleisössä oli paljon aiempien maailmancuptapahtumien ja MM-kisojen kävijöitä.

- Ensi vuoden esikisoihin ja vuoden 2017 MM-kisoihin meidän tulee houkutella kokeneiden kisavieraiden rinnalle uusia kävijöitä ja saada lisää kisavieraita myös Lahden seudun ulkopuolelta. Kehitämme tapahtumaa ja sen palveluita hankkimalla systemaattisesti tutkittua tietoa eri asiakasryhmien tarpeista ja toiveista, kertoo MM-kisojen pääsihteeri Janne Leskinen.

Räätälöityä asiakaspalvelua

Salpausselän kisojen kävijät viettivät tapahtumassa aikaa keskimäärin yli kuusi tuntia. Tämä asettaa vaatimuksia, mutta luo myös valtavasti mahdollisuuksia oheispalvelujen kehittämiselle. Tutkimusten perusteella kehityskohteiksi nousevat etenkin ravintolapalvelut ja muu oheismyynti, pysäköinti sekä WC-tilojen riittävyys.

- Kisoihin tullaan yleisesti viihtymään porukalla joko ystävien tai perheen kanssa. Yleisöpalveluita tullaan jatkossa räätälöimään vielä enemmän erilaisille kävijäryhmille. Selkeitä kehityskohteita ensi vuoden MM-esikisoihin ovat esimerkiksi ruokavalikoiman monipuolistaminen, metsäkatsomot ja alueen yleisilme, kertoo Salpausselän kisojen ja MM-kisojen tapahtumapäällikkö Jesse Kiuru.

Kiinnostavat urheilijapersoonat houkuttelevat yleisöä

Sport Business Schoolin toteuttamaan tutkimukseen vastasi yhteensä noin 700 henkilöä paikan päällä tapahtumassa, alueen ulkopuolella Lahdessa sekä internetissä. Tutkimusten avulla selvitettiin kokemuksia tämänvuotisista Salpausselän kisoista, toiveita ideaalitapahtumasta sekä vuoden 2017 MM-kisojen tietoisuutta, osallistumishalukkuutta ja odotuksia.

Sport Business School toteutti talven aikana tutkimuksia myös muun muassa ampumahiihdon MM-kisoissa ja jääkiekon SM-liigaotteluissa. Eräänä yhteisenä nimittäjänä lajista riippumatta on yleisön ja urheilijoiden välinen suhde.

- Mitä tärkeämmäksi urheilijat koetaan, sitä todennäköisemmin halutaan osallistua tapahtumaan. On tärkeää, että lajien parista nostetaan esille persoonia ja tässä on tapahtumien markkinoinnissa vielä paljon kehitettävää, toteaa urheilumarkkinoinnin ja -johtamisen lehtori Vili Nurmi Sport Business School Finlandista.

Lisätiedot:
Lahti 2017, pääsihteeri Janne Leskinen, 0400-300 930
Lahti 2017/Salpausselän kisat, tapahtumapäällikkö Jesse Kiuru, 050-585 7441
Sport Business School Finland, urheilumarkkinoinnin ja -johtamisen lehtori Vili Nurmi, 050-910 6477

 

#Lahti2017
Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut 22.2.-5.3.2017

www.lahti2017.fi
Facebook: Lahti2017
Twitter: @Lahti2017
Instagram: @lahti2017

 

 

 

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs