Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Taka ja Lindfors jäivät kärkisijoilta crossin finaalissa

Lumilautaliitto

Taka ja Lindfors jäivät kärkisijoilta crossin finaalissa

Tiedote.
Julkaistu: 16.01.2015 klo 15:16
Julkaisija: Lumilautaliitto

Anton Lindfors ylsi MM-kisoissa toiseen erään, Taka tippui ensimmäisessä.

Lumilautailun maailmanmestaruuskisoissa Itävallan Kreischbergissä laskettiin tänään crossin finaali. Siinä rovaniemeläinen Jussi Taka ja helsinkiläinen Anton Lindfors jäivät parhailta sijoilta: Taka tippui ensimmäisessä erässä ja Lindfors toisessa.

Molemmat suomalaiset olivat samassa ryhmässä jo ensimmäisessä erässä. Kreischbergissä laskettiin poikkeuksellisesti kuuden laskijan sijaan neljän hengen heateja. Ensimmäisessä laskussa Lindfors tuli toiseksi ja Jussi Taka jäi neljänneksi. Erän voitti eilisen karsinnan nopein, australialainen Alex Pullin.

Toisessa erässä Anton jäi startissa neljänneksi, mutta nousi pian kolmanneksi ja taistelemaan jatkopaikasta. Myöhemmin hän kuitenkin kaatui. Kisan voittoon laski Italian Luca Matteotti. Lindforsin sijoitus oli lopulta 16:s ja Takan 28:s.

- Treenit meni hyvässä vauhdissa ja hyvä vauhti oli ekassa heatissa. Tokan heatin mokasin ekojen kumpujen jälkeen. Sain pakan hyvin kiinni, tuikkasin yhden ohi ja pääsin kolmanneksi. Koitin käyttää imun hyväksi ja päästä kovaa kolmosmutkaan. Olin päättänyt, kun kaikki ohitukset olivat toimineet siihen saakka, että siinä kohtaa mä lähetän jos on pakko. Valitettavasti osuin kaveriin matkalla ja kisa päättyi siihen. Ei siinä sen kummempaa, Anton Lindfors kommentoi.

- Missasin lähdön heti alkuun, jäin neljänneksi ja lähdin laskemaan muiden perässä. Viidennen bänkin jälkeen mun edessä oleva ranskalainen härväsi jotain ja sain sitä aika hyvin kiinnikin, mutta en päässyt ohittamaan. Olin jo aika lähellä, mutta vauhti ei vaan riittänyt. Seuraava kisa on vasta puolentoista kuukauden päästä, että voisi näitä enemmänkin olla, Jussi Taka kommentoi.

Lindforsin kisat jatkuvat seuraavaksi X Gameseissa Yhdysvaltojen Aspenissa:

- X Gameseihin on mukava lähteä, vaikka hyvällä tuloksella olisi tietysti mukavampi. Vauhdillisesti tuntuu, että on erittäin hyvä tällä hetkellä. Siellä on varmasti minulle paljon sopivampi rata ja on ehjä olo kropassa, niin uskon, että siellä on ainakin radan puolesta paremmat mahdollisuudet pärjätä kuin täällä. Jo täällä olin hyvässä vauhdissa, niin ainakin itse odotan siellä pärjääväni, Lindfors kertoo.

Aamulla halfpipen naisten karsinnoissa rovaniemeläinen Ella Suitiala oli 20:s pisteillä 33.25. Karsinnat voitti ranskalainen Clemence Grimal pisteillä 90.00. Illasta lasketaan vielä miesten halfpipen karsinnat, joihin ottaa Suomesta osaa Markus Malin ja Janne Korpi.

Kuvat vapaaseen toimitukselliseen käyttöön (Kuvat Tuukka Tams/Lumilautaliitto): http://www.epressi.com/mediapankki/kuvat.html?mediabank=44&p408=1&category=3096

Crossin finaalin tulokset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7026/7026RLR0.pdf
Naisten halfpipen karsintojen tulokset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7025/7025RLRQ.pdf

Lisätietoja:
crossin valmentaja Juha Guttorm, puh. 040 725 1047 / email. juha.guttorm@fsa.fi
freestylen päävalmentaja Antti Koskinen, puh. 045 670 2060 / email. antti.koskinen@fsa.fi
tiedottaja Tuukka Tams, puh. 044 543 1740 / email. tuukka.tams@fsa.fi

Lumilautaliiton mediapankki:
http://www.epressi.com/mediapankki/kuvat.html?mediabank=44 

Suomen Lumilautaliitto
Radiokatu 20 / 00240 Helsinki
http://www.fsa.fi
https://www.facebook.com/suomenlumilautaliitto
https://twitter.com/lumilautaliitto
http://instagram.com/lumilautaliitto

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs