Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Taka ja Lindfors finaaliin MM-kisojen crossissa

Lumilautaliitto

Taka ja Lindfors finaaliin MM-kisojen crossissa

Tiedote.
Julkaistu: 15.01.2015 klo 16:35
Julkaisija: Lumilautaliitto

Jussi Taka laski suoraan finaaliin ensimmäiseltä kierrokselta, Anton Lindforsilla toisen kierroksen nopein aika.

Lumilautailun maailmanmestaruuskisat alkoivat tänään Itävallan Kreischbergissä crossilla, jossa rovaniemeläinen Jussi Taka ja helsinkiläinen Anton Lindfors ovat laskeneet finaaliin. Kisa oli myös kauden ensimmäinen crossissa tällä kaudella.
Taka laski ensimmäisellä kierroksella itsensä 16 parhaan joukkoon ja pääsi näin suoraan finaaliin. Hän oli juuri tarvittava 16:s.

Lindfors joutui laskemaan vielä toisen laskun ollen toisella kierroksella nopein. Hänen laskunsa oli myös koko päivän kahdeksanneksi nopein. Jussi Takan aika oli 1:01.55 ja Anton Lindforsin toisen laskun aika 1:01.17. Karsinnat voitti Australian Alex Pullin ajalla 1:00.06.

- Ihan hyvät fiilikset ovat. Tavoitteeni oli päästä ensimmäiseltä laskulta jatkoon, ja se toteutui. Hyvä lasku tuli alle ja olen tyytyväinen. Ainoastaan ekan käännöksen jälkeen yksi hyppy meni vähän pitkäksi, mutta muuten se oli täällä laskemista laskuistani paras. Joulukuun kaksi ensimmäistä maailmancupia peruttiin, niin sai tätä kisastarttia aika kauan odottaa. Eihän täälläkään hirveästi ole lunta, mutta mukava että saivat radan kasaan. Hienoa on taas päästä laskemaan. Antonin kanssa samassa heatissa oleminen ei vaikuta laskuun mitenkään. Lasketaan yhdessä, ei siinä sen kummempaa. Voittamaanhan sitä huomenna lähdetään, Jussi Taka kommentoi.

- Eka lasku oli varsin huono ja jouduin laskemaan toisen kierroksen. Toka oli melko hyvä. Ei mikään täydellinen, tarpeeksi hyvä. Toisen kierroksen nopein aika ja koko päivän kahdeksanneksi nopein. Sinänsä ei ole mitään väliä, etten päässyt ekasta finaaliin. Huomenna on täysin eri päivä. Katsotaan miten tuo rata luonnistuu kisaamiseen. Se ei ole mikään viime vuosien paras, mutta kai sitä lasketaan kun MM-kisat kerran täällä on, Anton Lindfors kommentoi.

Crossin finaali lasketaan huomenna. YLE Areena lähettää kisan klo 12.40-15.10 ja YLE TV2 jälkilähetyksenä klo 18.45-19.30.
Huomenna lasketaan myös halfpipen karsinnat. Niissä laskevat Ella Suitiala, Janne Korpi ja Markus Malin. Malla Partanen loukkaantui harjoituksissa eikä osallistu kilpailuun. Hän loukkasi selkänsä ja on jatkotutkimuksissa. Halfpipen naisten karsinnat tulevat YLE Areenalta klo 10.25-12.25 ja miesten karsinnat klo 15.40-20.40.

Kuvat vapaaseen toimitukselliseen käyttöön (Kuvat Tuukka Tams/Lumilautaliitto): http://www.epressi.com/mediapankki/kuvat.html?mediabank=44&p408=1&category=3096

Crossin karsintojen tulokset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/SB/7023/7023RLRQ.pdf

Lisätietoja:
crossin valmentaja Juha Guttorm, puh. 040 725 1047 / email. juha.guttorm@fsa.fi
freestylen päävalmentaja Antti Koskinen, puh. 045 670 2060 / email. antti.koskinen@fsa.fi
tiedottaja Tuukka Tams, puh. 044 543 1740 / email. tuukka.tams@fsa.fi

Lumilautaliiton mediapankki:
http://www.epressi.com/mediapankki/kuvat.html?mediabank=44 

Suomen Lumilautaliitto
Radiokatu 20 / 00240 Helsinki
http://www.fsa.fi
https://www.facebook.com/suomenlumilautaliitto
https://twitter.com/lumilautaliitto
http://instagram.com/lumilautaliitto

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs