Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » TAEKWONDO: Suvi Mikkonen viides EM-taekwondossa

Suomen Taekwondoliitto ry

TAEKWONDO: Suvi Mikkonen viides EM-taekwondossa

Tiedote.
Julkaistu: 20.05.2016 klo 19:01
Julkaisija: Suomen Taekwondoliitto ry

Suvi Mikkonen putosi niukasti mitaliotteluista perjantaina taekwondon EM-kilpailuissa Sveitsin Montreuxissa. Mikkonen voitti kaksi ottelua ja hävisi kolmannen loppusijoituksen oltua näin viides. 

Mitaliottelut jäivät todella niukasti tällä kertaa haaveeksi, kun puolivälierässä Kroatian Martina Zubric voitti suomalaisen yhdellä pisteellä 7-6. Zubric sijoittui pronssille hävittyään välierässä Iso-Britannia Jade Jonesille 5-7.

Mikkosen kisaurakka käynnistyi niukalla 9-8- voitolla nuorten Euroopan mestarista, Belgian Indra Craenista.

Toisessa ottelussa Mikkonen kohtasi saksalaisen Anna-Lena Frömmingin, jonka hän pudotti niukasti Rion olympialaisista voitettuaan Istanbulissa Euroopan olympiakarsintojen ratkaisevassa välierässä hänet yhdellä pisteellä. Nyt Mikkonen oli selkeästi Frömmingiä parempi pistein 8-1.

Suvi Mikkonen:

- Mitali oli todella lähellä. Tullessani näihin kisoihin en ajatellut mitaleita, vain hyviä otteluita. Olen erittäin tyytyväinen ottelemiseeni, mutta totta kai niukka mitaleilta putoaminen harmittaa.

- Kaikissa otteluissa oli tänään kova vastustaja. Ensimmäisessä ottelussa belgialaista vastaan oli hieman hermostunut, onneksi sai hyvän loppukirin ja pystyin voittoon. Toisessa ottelussa tiesin Anna-Lenan haluavat revanssin, mutt pidin hyvin Jesuksen (valmentaja Ramal) kanssa luodotusta taktiikasta sekä mieleni viileänä tuloksena komea voitto.

- Puolivälierässä oli hyvä fiilis, mutta tein viimeisellä sekunnilla typerän virheen. Luulin saaneeni voittopisteen itse, mutta se menikin kroatialaiselle. 

- Olen kiitollinen joukkuekavereideni kannustuksesta ja kiitän suuresti Taekwondoliittoa kaikesta tuesta. Lisäksi haluan kiittää liiton puheenjohtajaa Iiro Suorelaa kannustuksesta paikanpäällää.  

Lauantaina suomalaisista ottelevat -62 kg sarjassa Budokwai/Taekwondo Team Turun Roosa Närhi ja -67 kg sarjassa Taekekwondourheilijat 2011 Helsingin Jenna Partanen.

Taekwondo on olympialaji, joka tarjoaa kansainvälisestä kilpaurheilusta kiinnostuneille lähes rajattomat kehitysmahdollisuudet. Taekwondo on samalla myös perinteinen kamppailulaji, itsepuolustuslaji ja kuntoliikuntamuoto. Laji tarjoaa erittäin monipuolisen ja haastavan harrastuksen, jota kaiken ikäiset voivat harjoitella omien tavoitteiden ja kiinnostuksen mukaisesti. Taekwondossa on neljä osa-aluetta: ottelu, liikesarjat, itsepuolustus ja murskaus.

www.taekwondo.fi
office@taekwondo.fi
p.0400 519 531 (pääsihteeri Laura Ojanen)

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs