Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suunnitelmamuutos kannatti – combijoukkue treenaa nappiolosuhteissa

Ski Sport Finland

Suunnitelmamuutos kannatti – combijoukkue treenaa nappiolosuhteissa

Tiedote.
Julkaistu: 13.09.2016 klo 14:01
Julkaisija: Ski Sport Finland

Alppimaajoukkueen combiryhmä vaihtoi Argentiinan Norjaan ja on saanut juuri sitä mitä toivottiinkin; maailmancupkisojen olosuhteita ja pitkiä laskuja.

Perinteisen latinalaiseen Amerikkaan suuntautuneen leirin sijaan combijoukkue (Marcus Sandell, Eemeli Pirinen, Samu Torsti ja Arttu Mäkelä) lähti 5.9. – 17.9. väliseksi ajaksi harjoittelemaan Norjan Juvashyttanille. Olosuhteet ovat olleet juuri sitä, mitä voi odottaakin – välillä vesisadetta ja välillä aurinkoa. Tämän johdosta harjoittelurinteitä on suolattu ahkerasti pinnan kovettamiseksi, ja näin on päästy treenaamaan olosuhteissa, jotka vallitsevat hyvin usein maailmancupkilpailuissa.

- Norjan ehdoton etu on myös harjoituslaskujen pituus. Esimerkiksi useat Keski-Euroopan jäätiköt tarjoavat noin 45 sekunnin supersuur- ja suurpujotteluratoja, mutta Norjassa pystymme laskemaan reilusti päälle minuutin kestäviä suorituksia. Tämä on ehdoton iso plussa. Ja vielä isompi plussa annetaan joukkueen treeniasenteesta, hehkuttaa maajoukkueen päävalmentaja Janne Haarala.

 

Combijoukkue (lajeina supersuur- ja suurpujottelu) jatkaa Norjasta viikoksi fysiikkaleirille Italian Lignanoon Azzurro 2000 -urheilukeskukseen ja palaa lumille Itävallan Mölltaliin 25.9. – 2.10. väliseksi ajaksi.

 

Miesten maajoukkueiden muiden ryhmien sekä naisten maajoukkueiden seuraavat lumiharjoittelut käynnistyvät 20.9. Leirit suuntautuvat joko Sveitsin Saas Feehen, Itävallan Hintertuxiin tai Italian Stelvioon olosuhteista riippuen.

Lisätiedot:

Päävalmentaja Janne Haarala, +358 44 094 8009

Viestintäpäällikkö Mikko Suursalmi +358 400 933 563

Liitetiedostot

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ski Sport Finland on vuonna 2008 perustettu itsenäinen lajiyhdistys, joka jäsenseurojensa kanssa vastaa Suomessa alppi- ja freestyhiihdon lajien kehittämisestä ja menestyksestä. Alppilajien maajoukkueissa toimii yli 20 valmennuksen ja huollon asiantuntijaa jotka vastaavat 60 urheilijan valmentautumisesta. Kauden kotimaiset päätapahtumat ovat vuosittaiset maailmancupin osakilpailut Levillä ja Rukalla. Ski Sport Finland uuden strategiansa mukaisesti on nostanut positiivisen voittaja-asenteen ”The Winning Attitude” toimintojensa keskiöön. Asenne, vahva osaaminen ja tiimityö kannustaa menestymään.

Ski Sport Finland Association is the rights holder for Alpine and Freestyle skiing in Finland since 2008. ”Alpine Ski Team Finland” and  ”Freestyle Ski Team Finland” are brands of Ski Sport Finland.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs