Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomi voitti Ruotsin amerikkalaisen jalkapallon maaotteluissa Vantaalla

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto

Suomi voitti Ruotsin amerikkalaisen jalkapallon maaotteluissa Vantaalla

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2016 klo 18:28
Julkaisija: Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto

Suomi kohtasi lauantaina Ruotsin sekä naisten että miesten amerikkalaisen jalkapallon maajoukkueen voimin Vantaalla Myyrmäen jalkapallostadionilla. Molemmissa otteluissa voitot jäivät Suomeen 14 pisteen erolla. Naisten maaottelu päättyi numeroihin 22–8 ja miesten 31–17.

Naisten maaottelussa Suomi oli läpi ottelun aktiivisempi ja sai painettua pelin lähelle Ruotsin maalialuetta. Suomen voiton takeena oli vahvasti pelannut puolustus, joka ottelun arvokkaimpana palkitun Riikka Kallion johdolla piti Ruotsin pelinrakentelulta tilan ja ajan pois. Suomen pisteistä vastasivat Tytti Kuusinen ja Maija Turpeinen juosten sekä Jenni Pelkosen heitosta maalin tehnyt Sini Lilja. Sanni Seppälä teki potkupeleistä neljä pistettä ja onnistui ottelussa myös pitkässä, 36-jaardisessa kenttäpotkumaalissa.

Miesten otteluun Suomi sai lentävän lähdön ja siirtyi hetkessä Veikka Lehtosen kahdella maalilla ja Joni-Petteri Malkan lisäpistepotkulla 14–0 -johtoon. Paljon rangaistuksia ottanut Ruotsi teki seuraavat 17 pistettä ja nousi toisella puoliajalla ensimmäistä kertaa johtoon. Tommi Pinnan touchdown Otso Flinkmanin heitosta palautti johdon jälleen Suomelle ja lopulta Lehtonen ja Malka sinetöivät Suomen selvän voiton. 18 pistettä tehnyt Lehtonen valittiin ottelun arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Naisten maaotteluissa Suomi on ollut Ruotsille voittamaton vastus aina vuodesta 2008 asti, jolloin ensimmäinen naisten maaottelu pelattiin. Miesten maaotteluissa Suomi on viime vuosina ollut Ruotsia niukasti edellä, mutta edellisen kerran Suomi kaatoi Ruotsin Suomessa pelatussa ottelussa vuonna 2003, joten lauantainen voitto päätti Suomen 13 vuoden voitottoman jakson omalla maaperällä.

Suomen Amerikkalaisen Jalkapallon Liitto ry on perustettu vuonna 1979. Sen päätehtävänä on järjestää ja hallinnoida amerikkalaisen jalkapallon ja lippupallon kilpailu- ja harrastustoimintaa Suomessa. http://www.sajl.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs