Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomi voimisteli finaaliin TeamGymin EM-kilpailuissa

Suomen Voimisteluliitto

Suomi voimisteli finaaliin TeamGymin EM-kilpailuissa

Tiedote.
Julkaistu: 13.10.2016 klo 21:25
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

TeamGymin EM-kilpailut ovat käynnissä Slovenian Mariborissa. Suomen naisten joukkue sekä tyttöjen joukkue voimistelivat tiensä karsinnoista finaaleihin.

Torstain karsintakilpailussa Suomen naisten joukkue voimisteli pisteet 53,400 ja jatkaa finaaliin neljänneltä sijalta.

”Voin sanoa olevani ylpeä koko joukkueesta. Huikea fiilis ja loistavasti meni. Trampetti meni nappiin, vaikka ensimmäinen teline jännittikin aika paljon. Näki kuitenkin, että näitä liikkeitä on treenattu paljon ja siitä seurasi varma suorittaminen. Vapaaohjelmassa kaikilla oli hyvä lataus ja nautimme yleisön tuomasta fiiliksestä. Volttiradalla oli pieni hallittu virhe, mutta kokonaisuutena todella hyvä suoritus. Finaaliin mennään luottavaisin mielin. Pieniä parannuksia voi aina tehdä, mutta alla on kyllä tasainen suoritus”, kommentoi naisten joukkueen kapteeni Vilma Lankinen joukkueen tunnelmia karsintojen jälkeen.

Suomi aloitti trampetilla suorittaen ehjät ja ilmavat hypyt, jotka toivat pisteet 16,800. Joukkuekierroksella suomalaiset hyppäsivät urhovoltin suorin vartaloin puolella kierteellä. Vaikeudessa Suomen naiset häviävät vielä kärkimaille, mutta suorituspuhtaus EM-kilpailuissa oli loistava.

Kauniista vapaaohjelmastaan Suomi voimisteli hyvät pisteet 20,700 viimeistellysti ja vapautuneesti. Volttiradalla (pisteet 15,900) suomalaisten joukkuekierroksena nähtiin arabiflikki taittaen tuplavoltilla. Joukkuekierroksella kaikki kuusi voimistelijaa suorittavat saman liikesarjan.

Naisten finaali voimistellaan lauantaina 15.10. Suomen aikaa klo 16:00 alkaen.

TeamGymissä Suomen paras sijoitus maajoukkueiden aikaan on vuoden 2012 pronssi naisten sarjasta. Maajoukkueisiin lajissa siirryttiin vuonna 2010, tätä ennen EM-kilpailut on käyty seurajoukkueilla.

 

Ensikertalaisista koostuva tyttöjen joukkue EM-finaaliin

Suomen nuori tyttöjen joukkue voimisteli puolestaan keskiviikon karsinnassa puhtaat suoritukset trampetilla ja selvisi volttiradasta muutamalla pienellä virheellä. Myös vapaaohjelman osalta jäi hieman parannettavan varaa finaaleihin, mutta kaiken kaikkiaan suomalaisilta onnistunut ja tyylikäs karsintakilpailu.

”Trampettiin olemme tosi tyytyväisiä. Volttiradalla harmitti, kun tuli pari virhettä ja vapaaohjelmaa hiotaan vielä finaaliin. Joukkueen henki oli mahtava läpi kisan. Ensikertalaiset eivät juuri jännittäneet, vaan kaikki nauttivat kilpailuareenan hyvästä tunnelmasta”, tyttöjen joukkueen kapteeni Helmiina Laitinen kommentoi Sloveniasta.

Tyttöjen sarjan voimistelijat ovat 13-17 -vuotiaita. Tyttöjen finaali voimistellaan perjantaina 14.10. Suomen aikaa klo 18:15 alkaen.

 

Lisätietoa Sonia Solismaa, TeamGymin lajipäällikkö, p. 040 777 0087 

 

Tutustu TeamGymiin

TeamGym on näyttävä voimistelulaji, jossa kilpailusuoritukset koostuvat volttiradalla nähtävistä useamman liikkeen volttisarjoista, trampetin korkeista volteista sekä joukkueena yhtäaikaisesti suoritettavasta tanssillisesta vapaaohjelmasta.

TeamGymin EM-kilpailut ovat lajin suurin ja arvostetuin arvokilpailu. Virallisia EM-kilpailuja on järjestetty parillisina vuosina vuodesta 1996 lähtien, jolloin TeamGymin ensimmäiset EM-kilpailut järjestettiin Jyväskylässä.

Tiesitkö tätä TeamGymistä? 

TeamGym – lajin esittelyvideo 

 

TeamGym EM-kilpailujen tulokset kilpailujen viralliselta kotisivulta

Naisten karsinnan tulokset:

1. Islanti 56,016 (Q)
2. Tanska 55,966 (Q)
3. Ruotsi 55,200 (Q)
4. Suomi 53,400 (Q)
5. Norja 52,116 (Q)
6. Iso-Britannia 47,483
7. Itävalta 40,650
8. Saksa 37,500

 

Tyttöjen karsinnan tulokset:

1. Tanska 52,850 (Q)
2. Islanti 52,350 (Q)
3. Ruotsi 52,166 (Q)
4. Suomi 47,800 (Q)
5. Norja 47,583 (Q)
6. Iso-Britannia 46,650 (Q)
7. Tsekki 44,966
8. Itävalta 40,350
9. Saksa 36,300

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs