Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomen naiset astuneet oikealle polulle telinevoimistelun EM-kilpailuissa

Suomen Voimisteluliitto

Suomen naiset astuneet oikealle polulle telinevoimistelun EM-kilpailuissa

Tiedote.
Julkaistu: 02.06.2016 klo 22:35
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Telinevoimistelun Euroopan mestaruuskilpailut saivat tänään jatkoa naisten joukkuekilpailun, neliottelun sekä telinekohtaisten finaalipaikkojen karsinnoilla. Suomen joukkue sijoittui pistein 146,996 sijalle 18./25. Suomen naisten kisaurakka päättyi tähän päivään.

”Aloitettaessa hyvistä puolista, on ensinnäkin loistavaa, että Suomelta oli pitkästä aikaa kasassa joukkue. Joukkekilpailu on kuitenkin se, millä maan tasoa todellisuudessa mitataan. Kuitenkin viisi pistettä isoja virheitä oli tämän päivän kisassa liikaa. Olemme astuneet oikealle tielle, mutta matkaa on vielä kuljettavaksi,kommentoi kisoissa Suomen valmentajana ollut Raija Koivisto-Jalonen.   

Naisten joukkue aloitti varmasti kilpailunsa permannolta, voltit nousivat ja sarjat olivat hienoa katseltavaa. Hypyssä vahva suorittaminen jatkui, kun kaikki kolme naista tekivät lennokkaat hypyt.  Nojapuilla ei nähty Suomen vahvinta suorittamista,yksi tippuminen ja kaksi kaatunutta alastuloa laskivat nojapuiden pisteitä. Viimeisellä telineellä puomilla nähtiin myös pari harmittaavaa tippumista, jotka rokottivat pisteitä.

”Joukkueella tuli hyviä suorituksia, mutta suorituksiin pitää silti panostaa vielä lisää. Joukkueella oli kiva kisata ja meillä oli hauskaa. Permannolla tein muutamia virheitä, toisessa volttipätkässä oli jälleen liikaa vauhtia ja siitä seurasi rajanylitys. Suunnitelmissa on vaihtaa tuohon vaikeampi volttipätkä. Hyppyyn olen tyytyväinen, vaikka sielläkin pieniä virheitä alastulossa, joista haluan eroon. Seuraavaksi tähtään Portugalin maailmancupiin, jonne pyrin korjaamaan noita pieniäkin virheitä,” kertoi joukkueen konkari Annika Urvikko.  

Olympiavuonna EM-kilpailut ovat kovatasoiset ja joukkueista useita nähdään myös Rion olympialaisissa elokuussa. Joukkuekilpailu on telinevoimistelun arvostetuin laji, sillä se kertoo sekä valmennusjärjestelmän, että koko voimistelun kansallisesta tasosta. Naisten joukkuekilpailuissa joukkueessa voi olla viisi voimistelijaa, joista kunkin telineen tekee kolme voimistelijaa ja kaikkien suorittaneiden pisteet lasketaan joukkuetulokseen.

Suomen joukkueessa tänään voimistelivat Annika Urvikko (Tampereen Voimistelijat), Rosanna Ojala (Tampereen Sisu), Maija Leinonen (Suomen Taitovoimisteluklubi), Anna Salmi (Espoon Telinetaiturit) sekä Siiri Saukkonen (Voimisteluseura Kieppi, Helsinki). Valmentajina joukkueelle toimivat Raija Koivisto-Jalonen ja Tigran Melkonyan.  

Naisten joukkuekilpailun tulokset

1. Iso-Britannia 173,363

2. Venäjä 173,261

3. Sveitsi 166,128

18. Suomi 146,996

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs