Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomen miehet taistelivat neljänneksi nuorten MM-viestissä

Maastohiihto

Suomen miehet taistelivat neljänneksi nuorten MM-viestissä

Tiedote.
Julkaistu: 08.02.2015 klo 12:07
Julkaisija: Maastohiihto

Suomen joukkue päätti nuorten MM-hiihdot Kazakstanin Almatyssa miesten 4x5 kilometrin viestin neljänteen sijaan. Joukkue hiihti järjestyksessä Lauri Vuorinen, Lauri Lepistö, Waltteri Vinkanharju ja Joni Mäki. Suomen naisten joukkue sen sijaan jäi kärkijoukkueiden vauhdista, naisten sijoitus 4x3,3 kilometrillä oli 9:s.

Miesten viesti oli Ranskan ja Venäjän taistelu, joka ratkesi vasta ankkuriosuuden loppupuolella. Venäjän ankkuri Alexei Chervotkinin iskuun ei Ranska pystynyt vastaamaan, ja Venäjä vei mestaruuden 17,3 sekunnin erolla. Norja oli kolmas. Suomi hävisi Venäjälle 2.05,5 minuuttia, pronssi jäi noin minuutin päähän.

"Tänään oli riittävän hyvä veto. Tiukkaa teki mutta piti taistella hyvät lähtökohdat pojille. Sukset toimivat tänään erinomaisesti. Kisat menivät täällä ehkä hiukan alakanttiin, mutta sprintti oli hyvä, kuudenteen sijaan olen tyytyväinen", Lauri Vuorinen sanoi.

"Ihan hyvä hiihto. Hirvitti vähän lähteä norjalaisen peesiin, mutta hyvin kulki kuitenkin. Toisella kierroksella kolmen kilometrin jälkeen pitkällä työpätkällä teki todella tiukkaa, mutta palauduin hyvin ja viimeisessä nousussa kulki taas hyvin. Olen tyytyväinen tämän päivän hiihtoon. Sukset toimivat myös loistavasti. Kisoissa sprintti oli hyvä, ja olen tytyväinen siihen. Vapaan kymppi ei kulkenut, olen siihen suoritukseen pettynyt", Lauri Lepistö summasi päivän ja kisat omalta osaltaan.

Vinkanharjulla oli epäonneakin.

"Hiihto oli ok. Kaaduin matkan varrella ja sauva hajosi. Onneksi mitali ei kuitenkaan karannut siinä. Hiihto tuntui tänään hyvältä, aika helposti ja rennosti kulki. Minulle pursuitti oli täällä pettymys, jäi vähän huono maku kisoista", Vinkanharju sanoi.

Samoilla linjoilla oli myös ankkuri.

"Aika raskas lenkki. En saanut ihan kaikki irti mutta ihan riittävästi tähän kilpailuun. Kisat olivat minulle pettymys, kovin odotuksin lähettiin tänne, mutta ei tällä kertaa ihan onnistunut."

Suomen naisten joukkue hiihti järjestyksessä Nea Katajala, Emilia Myllykoski, Johanna Matintalo ja Jasmi Joensuu. Eroa kärkeen jäi 2.37,8. Viestin voitti tiukassa kamppailussa Norja, jolle Venäjä hävisi 0,4 sekuntia.

”Yhdeksänteen sijaan ei voi olla tyytyväinen. Saavutimme sen kuitenkin joukkueena, ja jokainen teki parhaansa. Oma hiihto oli kohtuullinen, ero kärkeen ei kasvanut älyttömästi. Omasta suorituksesta jäi positiivinen mieli”, Johanna Matintalo sanoo.

Hän piti myös kisoja kokonaisuutena itselleen positiivisena kokemuksena jatkoa ajatellen.

”Sain realistisen kuvan mihin oma vauhti riittää tällä hetkellä maailmalla. Tästä sain paljon motivaatiota treenata ensi vuotta kohti entistä kovempaa. Vapaan normimatka oli pieni pettymys. Pursuit (yhdistelmäkilpailu) oli ehjä ja hyvä suoritus, johon olen kyllä tyytyväinen. Ensi vuonna lähden hakemaan kovempia sijoituksia”, Matintalo sanoi.

Suomen hiihtäjien paras sijoitus henkilökohtaisissa kilpailuissa oli Lauri Vuorisen kuudes sija sprintissä.

Tulokset:

Naiset: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/CC/2645/2015CC2645RL.pdf

Miehet: http://data.fis-ski.com/pdf/2015/CC/2646/2015CC2646RL.pdf

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs