Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomen miehet pettyivät telinevoimistelun EM-kilpailuissa

Suomen Voimisteluliitto

Suomen miehet pettyivät telinevoimistelun EM-kilpailuissa

Tiedote.
Julkaistu: 26.05.2016 klo 22:06
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Miesten telinevoimistelun joukkuekilpailun karsinnat on voimisteltu tänään Euroopan mestaruuskilpailuissa Bernissä, Sveitsissä. Suomen joukkue sijoittui pisteillä 246,261 sijalle 16. päättäen kilpailu-urakkansa tähän päivään.

”Meillä oli joukkueena hyvä fiilis, tsemppasimme toisiamme ja yleisökin lähti meitä kannustamaan. Oli hienoa kisata joukkueena, mutta toki tästä sijoituksesta jäi hampaan koloon ja nälkää seuraavia joukkuekilpailuja silmällä pitäen,” kommentoi Tomi Tuuha heti kilpailun jälkeen.

Suomen joukkue kilpaili kuudella telineellä tasaiset sarjat, mutta kaksi tippumista rekiltä ja muutamat pienemmät suorituspisteet vaikuttivat tällä kertaa ratkaisevasti joukkueen pisteisiin.

”Heti näin kisan jälkeen kommentoituna viimeinen teline permanto jäi harmittamaan, siinä minulla olisi ollut mahdollisuus finaaliin. Tänään oli pomppua liikaa sarjassa, eikä alastulot tulleet paikkaan. Muuten sarja oli hieno ja olympialaisia silmällä pitäen ollaan oikeilla raiteilla,” permannossa sijalle 14. sijoittunut Oskar Kirmes kommentoi suorituksiaan.

Olympiavuonna EM-kilpailut olivat odotetusti kovatasoiset. Joukkueista seitsemän nähdään myös Rion olympialaisissa elokuussa.

”Olimme pisteissä ihan vuoden 2014 tasolla, mutta tänään muuten puhtaisiin sarjoihin rekin virheet olivat liikaa. Tässä lajissa menestys on välillä pienestä kiinni. Kansallisella tasolla olemme säilyttäneet tason ja siinä mielessä on luottavaista jatkaa tällä tiellä,” miesten maajoukkueen vastuuvalmentaja Timo Holopainen analysoi Sveitsistä.

Joukkuekilpailu on telinevoimistelun arvostetuin laji, sillä se kertoo sekä valmennusjärjestelmän, että koko voimistelun kansallisesta tasosta. Telinevoimistelun EM-kilpailuissa ratkotaan joka toinen vuosi joukkuekilpailun EM-mestaruuksia. Viimeksi joukkueina kilpailtiin vuonna 2014, jolloin Suomen miesten joukkue oli sijalla 12.

Suomen joukkueessa voimistelivat tänään Tomi Tuuha (Voimisteluseura Helsinki), Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit), Emil Soravuo (Espoon Telinetaiturit), Juho Kanerva (Turun Urheiluliitto) ja Heikki Niva (Espoon Telinetaiturit).

Miesten joukkuekilpailun tulokset

Viikonloppuna kisataan miesten joukkue- ja telinefinaalit. Naisilla EM-urakka käynnistyy torstaina 2.6. 

 

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs