Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomen joukkue pilkki Pohjoismaiden mestariksi

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Suomen joukkue pilkki Pohjoismaiden mestariksi

Tiedote.
Julkaistu: 02.04.2016 klo 21:57
Julkaisija: Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö

Tänään kilpailtu Pohjoismaiden Pilkkimestaruus oli sinivalkoisten juhlaa. Suomalaiset nappasivat kultamitalit niin maiden välisessä mittelössä kuin useassa joukkue- ja henkilökohtaisessa sarjassakin. Norja ja Ruotsi pistivät lujaa kampoihin ja onnistuivat kovalla työllä nappaamaan muun muassa miesten ja naisten sarjojen kirkkaimmat mitalit.

Tämän vuoden PM-pilkin kilpailuvesistöksi valittiin Keiteleenjärven Pirttiselkä. Kisapaikka paljastettiin joukkueille vasta eilen eli kisapäivää edeltävänä iltana. Siitä alkoi heti taktiikan ja strategian laatiminen. Osalle Suomen joukkueesta vesistö oli ennestään tuttu. Norjalaiset ja ruotsalaiset turvautuivat perinteiseen taktiikkaan; paikallisia kalastajia pyrittiin seuraamaan enemmän tai vähemmän tiivisti.

Aurinkoisen kilpailupäivän päätteeksi suurimman saalispussin toi vaa´alle Magnus Riksfjord Norjasta. Hänen saaliinsa painoi reilut 4,8 kiloa.
Naisjunioreiden sarjassa Suomi suorastaan murskasi vastustajat ylivoimaisella kolmoisvoitollaan. Iida Issakainen voitti, hopean pokkasi Salla Hovatov ja pronssin Helmi Sarpola. He luonnollisesti nappasivat myös joukkuekullan yli kuuden ja puolen kilon turvin toiseksi sijoittuneeseen Ruotsin joukkueeseen. Miesjunioreiden sarjassa Suomen Kalle Koivusalo nousi vakuuttavasti korkeimmalle korokkeelle. Toiseksi tuli Ruotsin Oliver Nord ja kolmanneksi Suomen Jere Kuusinen. Naisten kultamitali meni Ruotsin Lotta Engvallille, samoin hopea matkasi Ruotsiin. Suomen Elli Paananen kuittasi pronssimitalin. Miesten sarjassa kulta- ja hopeamitalit matkasivat Norjaan. Pronssimitalin pokkasi Mika Issakainen Suomesta.

Suomen naisveteraanit päättivät kopioida nuoremman sukupolven tempun ja ottivat kolmoisvoiton. Vuokko Tuominen voitti, Raija Kortelainen tuli toiseksi ja Aila Heiskanen kolmanneksi. Miesveteraanien sarjassa otettiin tuplavoitto Jouni Neuvosen voittaessa ja Veijo Heiskasen sijoittuessa toiseksi. Joukkueiden välisissä mittelöissä Suomi otti neljä sarjavoittoa kuudesta. Yksi meni Ruotsiin ja yksi Norjaan.

PM-pilkin yhteydessä palkittiin myös Pohjois-Karjalan Urheilukalastajien Iida Issakainen, jonka SVK:n kilpailutoimikunta valitsi yksimielisesti Vuoden Vapaa-ajankalastajaksi 2015. Valintaan vaikutti niin iloinen asenne ja kova kilpailuhenkisyys kuin voitokkaat kilpailut. Yksitoistavuotias Iida voitti viime vuoden SM-laituripilkissä oman sarjansa ja edusti silloinkin Suomea Ruotsissa kisatussa Pohjoismaiden Pilkkimestaruudessa.


Pohjoismaiden Pilkkimestaruuskilpailun järjesti Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) yhteistyössä Keski-Suomen Vapaa-ajankalastajapiirin ja Viitasaaren Kalakavereiden kanssa.


Lisätietoja:   
SVK:n kilpailuvastaava Marcus Wikström p. 045 110 2126
kilpailunjohtaja Mikko Niskanen p. 040 552 5739
Suomen joukkueen kapteeni Jussi Rossi p. 040 593 4641

Suomen Vapaa-ajankalastajien Keskusjärjestö (SVK) on maamme suurin vapaa-ajankalastajien järjestö, joka edistää vapaa-ajankalastajien kalastusmahdollisuuksia sekä neuvoo järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä vapaa-ajankalastajia kestävän käytön mukaisessa kalastuksessa. Järjestön 13 vapaa-ajankalastajapiirin 520 seurassa toimii yhteensä noin 42 000 kalastuksen harrastajaa.
www.vapaa-ajankalastaja.fi, www.ottiopas.fi, www.vapaa-ajankalastaja.fi/vastuullinen  www.facebook.com/vapaa.ajankalastajat

 

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs