Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomelle toinen olympiapaikka voimistelusta

Suomen Voimisteluliitto

Suomelle toinen olympiapaikka voimistelusta

Tiedote.
Julkaistu: 22.04.2016 klo 02:30
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Rytmisen voimistelun yksilöiden viimeiset olympiapaikat on karsittu perjantain vastaisena yönä Brasiliassa. Suomen Ekaterina "Katja" Volkova sijoittui karsinnoissa sijalle 4./23. yhteispisteillä 67,116 varmistaen täten itselleen ja Suomelle olympiapaikan Rioon. 

"Vaikea uskoa, että olympiapaikka on nyt minun. Tämä oli urani vaikein kilpailu tähän asti. Jännitti kauheasti ja kilpailu oli pidempi kuin yleensä, mutta taistelin loppuun asti. Olen kokonaisuuteen todella tyytyväinen, vaikka pieniä virheitä tulikin," Volkova kommentoi karsintojen jälkeen. 

Volkovan neliottelu sujui alusta asti mallikkaasti. Volkova aloitti vahvasti pallolla pistein 17,000 ja vanteella 16,900. Nauhassa heitto oli mennä pitkäksi, mutta Volkova venyi kiinniottoon, jolloin vain nauha ylitti rajan. Vähennyksestä (0,30) huolimatta pisteet 16,600. Volkova piti kotikatsomon jännityksessä loppuun asti. Keiloilla tapahtui pieni pudotus, mutta pisteet 16,616 riittivät yhteispisteisiin, joilla Rion olympiapaikka tuli lunastettua. 

Heinäkuussa 19 vuotta täyttävä Volkova on syksyn MM-kilpailujen jälkeen keskittynyt täysin olympiakarsintoihin. Volkova laittoi lukio-opintonsa jäähylle ja muutti kotoaan Kisakallion urheiluopistoon mahdollistaakseen sataprosenttisen valmistautumisen Rion olympiakarsintoihin. Valinnat osoittautuivat oikeiksi. 

"Me olemme valmentajani Larisa Grjadunovan kanssa tehneet todella kovaa ja hyvää työtä. Paikka tuntuu todellakin ansaitulta. Nyt jatketaan kovaa treeniä, että myös elokuussa Rion olympialaissa menisi hyvin." 

Voimistelu- ja urheiluseura Elisen kasvatti Volkova voimisteli itsensä olympiapaikan lisäksi myös karsintojen kymmenen parhaan mukana ottelufinaaliin, joka voimistellaan perjantaina 22.4. klo 22 alkaen Suomen aikaa. Finaalituloksilla ei ole enää vaikutusta olympiapaikkoihin.

Suomalaisista toinen olympiapaikkaa tavoitellut voimistelija Jouki Tikkanen (Rekolan Raikas) sijoittui olympiakarsinnoissa 14./23. pisteillä 64,624. Tikkasen välinekohtaiset pisteet olivat: pallo 16,275, vanne 16,566, nauha 16,033 ja keilat 15,750. 

"Tämä oli paras kisa mitä olen koskaan tehnyt. Olin tosi vapautunut ja oli hienoa, että pystyin tekemään oman maksimini. Valmistautuminen olympiakarsintoihin onnistui ja olo oli itsevarma kanveesilla", Tikkanen kommentoi Rion tunnelmiaan.

Rytmisen voimistelun neliottelun tulokset*

Kaikki voimistelun tulokset 

Perjantaina ratkeaa rytmisen voimistelun joukkueiden viimeiset edustuspaikat. Suomi on kuuden muun maan mukana tavoittelemassa kolmea viimeistä joukkuepaikkaa Rioon. Joukkuekilpailu käydään perjantaina klo 17.00 alkaen Suomen aikaa.

Suomen joukkueessa perjantaina voimistelevat Voimistelu- ja Urheiluseura Elisen ja Elise-Järvenpään Riikka KangasAino PurjeKati RantsiSonja Kokkonen ja Iina Linna.

Rytminen voimistelu on ollut olympialaji vuodesta 1984 lähtien. Suomella on viimeksi ollut olympiaedustaja rytmisestä voimistelussa vuonna 2000 Sydneyssä, jossa voimisteli Heini Lautala. Joukkueet ovat kilpailleet olympialaisissa vuodesta 1996 lähtien, mutta Suomella on ensimmäistä kertaa joukkue olympiakarsinnassa.

Volkovan olympiapaikka oli toinen voimistelun edustuspaikka Suomelle näistä huhtikuun olympiakarsinnoista. Kuusiottelija Oskar Kirmes nappasi olympiapaikan miesten telinevoimistelusta viime viikonloppuna. 

Suomen olympiajoukkueen seuraavat mahdolliset valinnat julkistetaan 100 päivää Rioon -tilaisuudessa keskiviikkona 27.4.

 

Lisätietoa ja mahdolliset puhelinhaastattelut Rioon:

Voimistelijoiden Rion joukkueen johtaja, Voimisteluliiton voimistelutoiminnan päällikkö Liisa Ahlqvist-Lehkosuo p. +358 40 5925 109

 

*Neliottelun voittajalla Valko-Venäjän Melitina Stanioutalla on jo olympiapaikka syksyn MM-kilpailujen perusteella. Niinpä hänen sijoitustaan ei ole huomioitu karsintojen tuloksista uutisoitaessa. 

 EDIT pe 22.4. 10:34 Tikkasen sijoitus olympiakarsinnoissa oli 14. kun ensimmäiseksi sijoittunut Stanioutaa ei lasketa lopputuloksiin. Lisätty myös Tikkasen kommentti tiedotteeseen. 

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs