Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomelle olympiahistoriaa rytmisessä voimistelussa

Suomen Voimisteluliitto

Suomelle olympiahistoriaa rytmisessä voimistelussa

Tiedote.
Julkaistu: 20.08.2016 klo 00:53
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Ekaterina "Katja" Volkova voimisteli Suomelle rytmisen voimistelun historian parhaan tuloksen olympialaisista. Volkova sijoittui ensimmäisissä olympialaisissaan yksilöiden neliottelussa sijalle 21./26. yhteispisteillä 67,515.

- "Tämä oli pitkä, vaikea kilpailu, mutta olen tyytyväinen kokonaisuuteen. Pystyin tekemään suoritukseni ilman pudotuksia. Pieniä virheitä toki tuli ja nauha viimeisenä ohjelmana oli vaikea: väsymys alkoi tuntua ja ilmastointi haastoi. Mutta olemme tehneet paljon töitä olympialaisten eteen ja on mahtavaa, että onnistuin täällä," Volkova kommentoi helpottuneena kilpailujen jälkeen.

Kanveesilla nähtiin suomalaiselta vahvaa ja tasaista osaamista. Pirueteistaan ja eläytymisestään tunnettu Volkova loisti näillä osa-alueilla myös olympiasuorituksissaan, etenkin vapautuneessa keila-ohjelmassa. Larisa Gryadunovan valmentama Katja Volkova on vakiinnuttanut paikkansa maailman parhaiden voimistelijan joukossa.

- "Olen ylpeä voimistelijastani. Kilpailu oli pitkä, mutta lopputuloksena paras sijoitus Suomen olympiahistoriassa. Tätä juhlitaan ja nautitaan olympialaisten viimeisistä päivistä," Gryadunova iloitsi valmennettavansa kanssa.

Volkovan kilpailu päättyi perjantain alkukilpailuun, jonka 10 parasta urheilijaa jatkaa yksilöiden neliottelun finaaliin lauantaille.

Volkovan olympiapaikka ja olympialaisten ensimmäiselle varasijalle jääneen Suomen joukkueen sijoitukset ovat kasvattaneet nälkää suomalaisessa rytmisessä voimistelussa.

Uuteen olympiadiin lähdetään luottavaisena. Suomalaisessa rytmisessä voimistelussa on jo pitkään tehty hyvää pohjatyötä, jota tullaan tulevina vuosina täydentämään entistä enemmän kansainvälisellä yhteistyöllä ja osaamisella. Tavoitteena on nähdä Tokion 2020 olympialaisissa suomalaisväriä rytmisessä voimistelussa sekä yksilöiden että joukkueiden kilpailuissa.

- "Katjan olympiapaikka ja joukkueen menestys, sekä kaikki maailmancupin suomalaisten sijoitukset osoittavat, että määrätietoinen liittojohtoinen huippuvoimistelun yhteinen tekeminen on nostanut Suomen rytmisen voimistelun maailman eliittiin. Tästä on hyvä jatkaa seuraavalla olympiadilla vielä korkeammalle," kommentoi Voimisteluliiton puheenjohtaja Anne Martikainen tyytyväisenä Rion olympialaisista.

Katja Volkovaa ennen rytmisen voimistelun paras saavutus Suomelle on ollut Heini Lautalan 23. sija Sydneyn olympialaisissa vuodelta 2000.

 

Katja Volkovan pisteet välineittäin

vanne 16,916

pallo 16,966

keilat 17,000

nauha 16,633

Rytmisen voimistelun yksilöiden alkukilpailun tulokset 

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs