Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomelle historiallista tulosta rytmisen EM-kilpailuista

Suomen Voimisteluliitto

Suomelle historiallista tulosta rytmisen EM-kilpailuista

Tiedote.
Julkaistu: 19.06.2016 klo 20:33
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Viikonlopun rytmisen voimistelun EM-kilpailut ovat näyttäneet suomalaisen voimistelun tason. Suomalaisen rytmisen voimistelun historian paras tulos tuli, kun Suomen joukkue sijoittui viidenneksi keila-vannefinaalissa ennätyspisteillään 17,200.

EM-kilpailujen tulos osoittaa kaikkien suomalaisten suorituksien osalta, että Suomi on noussut lajin kärkimaiden joukkoon.

"Tänään matolla nähtiin meidän parasta osaamista, suoritus meni upeasti. Olemme todella onnellisia kisojen suorituksista ja tämän päivän ennätyspisteistä", joukkueen kapteeni Riikka Kangas kommentoi kilpailuista käsin. 

"Meillä on upeat voimistelijat, jotka ovat myös henkisesti vahvoja. Tänään oli nälkää enempään kuin vain finaalipaikkaan. Toivon, että tämän päiväinen antaa nuorille voimistelijoille rohkeutta unelmoida menestyksestä, sillä unelmat voi saavuttaa", valmentaja Laura Ahonen iloitsi joukkueensa kanssa.

Rion olympialaisista niukasti karsiutunut Suomen joukkue kilpaili EM-kilpailuissa 16 muun maan joukkueen kanssa, joista yhdeksällä on edustuspaikka olympialaisiin. Perjantain kaksiottelussa Suomi sijoittui Euroopan seitsemänneksi parhaaksi, joka on myöskin kaikkien aikojen paras tulos kaksiottelun osalta.

Suomen joukkueessa voimistelee Riikka Kangas (Voimistelu-ja Urheiluseura Elise), Aino Purje (Elise), Emma Rantala (Elise-Järvenpää), Sonja Kokkonen (Elise), Iina Linna (Elise) ja Kati Rantsi  (Elise-Järvenpää).

 

Joukkuekilpailun lisäksi EM-kilpailuissa nähtiin Euroopan 20 parasta rytmisen voimistelun yksilöä, mukana suomalaiset Ekaterina ”Katja” Volkova (Voimistelu- ja urheiluseura Elise) ja Jouki Tikkanen (Rekolan Raikas). Rytmisen voimistelun historiassa ei ole aikaisemmin ollut kahta suomalaista yksilöä Euroopan top 20 voimistelun joukossa. 

Rytmisessä voimistelussa on parittomina vuosina avoin EM-kilpailu naisten yksilöille. Parillisina vuosina EM-kilpailuissa nähdään vain 20 parasta naisten yksilöä edellisen vuoden EM-kilpailun perusteella

 

Keila-vanne-finaalin tulokset

Rytmisen voimistelun EM-kilpailujen tulokset

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs