Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomalaisvoimistelijat olympiakarsinnoissa - aikataulut

Suomen Voimisteluliitto

Suomalaisvoimistelijat olympiakarsinnoissa - aikataulut

Tiedote.
Julkaistu: 07.04.2016 klo 10:33
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Ota talteen suomalaisten voimistelijoiden olympiakarsintojen aikataulu.

Lauantai 16.4. Miesten telinevoimistelun karsintakilpailu

klo 18.30-21.00 paikallista aikaa miesten telinevoimistelun ryhmä 3, jossa mukana myös Oskar Kirmes (Espoon Telinetaiturit). Suomen aikaa kilpailut käynnistyvät siis klo 00.30 sunnuntaina 17.4.

- Kirmes aloittaa 6-ottelun rekiltä, jonka jälkeen vuorossa permanto, hevonen, renkaat, hyppy ja nojapuut

- Kirmeksen ryhmä S3 päättää karsintapäivän

- Yksilövoimistelijoille on olympiakarsinnan kuusiottelussa jaossa 28 – 31 paikkaa, riippuen joukkuekilpailun tuloksista ja maanosien edustuskiintiöiden täyttymisestä

- Näistä paikoista kilpailee 36 eri maan voimistelijat, yksi paikka / maa. Kaiken kaikkiaan voimistelijoita miesten telinevoimistelun karsintakilpailussa on 106. 

- Oskar Kirmeksen pitää suorituksellaan sijoittua vähintään 28 maan ensimmäisen eli parhaan 6-ottelijan joukkoon lunastakseen Suomelle edustuspaikan Rion olympialaisiin.

- Miesten telinevoimistelun telinekohtaiset finaalit järjestetään Riossa ma 18.4. mutta kilpailulla ei ole enää olympiapaikkojen osalta merkitystä. 

**

Torstai 21.4. Rytmisen voimistelun yksilöiden karsintakilpailu

Klo 13.00-15.55 paikallista aikaa rytmisen voimistelun yksilöiden pallo- ja vanne-ohjelmat.  Suomen aikaa kilpailut käynnistyvät klo 19.00 alkaen. Ensimmäisenä urheilijat tekevät pallo-ohjelmansa.

Suomalaiset kilpailevat suoritusjärjestyksessä sijalla 14. ja 40. Jouki Tikkanen (Rekolan Raikas) ja 20. ja 46. Ekaterina Volkova (Voimistelu- ja urheiluseura Elise). Kyseinen suoritusjärjestys on maan rankingin mukaan.

klo 16.30- 19.25 paikallista aikaa (klo 22.30 alkaen Suomen aikaa) rytmisen voimistelun yksilöiden nauha- ja keila-ohjelmat. Suomalaiset kilpailevat suoritusjärjestyksessä samoilla sijalla 14. ja 40. Tikkanen ja 20. ja 46. Volkova aloittaen nauha-ohjelmillaan.

- Rion karsintakilpailuissa 26 yksilöä tavoittelee viimeisiä 6 Rion edustuspaikkaa

- Suomella on mahdollisuus ainoastaan yhteen maapaikkaan Rion olympialaisiin rytmisen voimistelun yksilökilpailuun.

- Suomalaisten yksilöiden kohdalla tämä tarkoittaa, että paremmin sijoittunut JA kuuden edustuspaikan lunastaneen voimistelija joukkoon sijoittunut saa itselleen henkilökohtaisen edustuspaikan Rioon. Tällöin voimistelijan tilalle ei voi lähettää varavoimistelijaa tai nimetä toista voimistelijaa.

Taustatietoa yksilöiden ohjelmista: 

- Volkovan pallo-ohjelma on uusi ohjelma, kaunis ja lyyrinen. Myös Volkovan vanne-ohjelma on uusi, vuoden vaihteessa ohjelmistoon otettu espanjalaishenkinen ”Pasadoble”, joka tuo Katjan karisman esiin.  Vahvaan musiikkiin suoritettu nauha-ohjelma on Volkovan kolmas uusi, tällä kaudella ohjelmistoon otettu koreografia. Volkovan keilat on puolestaan tanssillinen, lattarityylinen ohjelma, joka on Riossa nähtävistä koreografioista ainoa aikaisemminkin Volkovan ohjelmistossa ollut.

- Tikkasen pallo-ohjelma on myös uusi ohjelma ja koreografi Antton Laineen käsialaa. Tikkasen pallo-ohjelmaa on luonnehdittu herkäksi, kauniiksi ja lyyriseksi. Tikkasen vanne-ohjelma on Azerbaidzhanin päävalmentajana tunnetun Mariana Vasilevan koreografia. Tikkasen vahvat nauha- ja keilaohjelmat eroavat tunnelmiltaan toisistaan. Nauha on hidastempoinen, rauhallisen kaunis ohjelma, ja keilat puolestaan nopea, river dance-musiikkiin tehty ohjelma.  

** 

Perjantai 22.4. Rytmisen voimistelun joukkueiden karsintakilpailu

klo 11.00-11.40 paikallista aikaa (klo 17.00 alkaen Suomen aikaa) rytmisen voimistelun joukkueilla nauha-ohjelma

klo 11.50-12.30 paikallista aikaa rytmisen voimistelun joukkueilla keila-vanne-yhdistelmäohjelma

Suomen joukkue kilpailee molempien ohjelmien suoritusjärjestyksessä toisena heti Brasilian jälkeen. Suomen joukkueessa voimistelevat Voimistelu- ja urheiluseura Elisen ja Elise-Järvenpään voimistelijat Riikka Kangas, Aino Purje, Kati Rantsi, Sonja Kokkonen ja Iina Linna.

- Rion karsinnoissa kilpailee kahdeksan maata: Suomen lisäksi Brasilia, Azerbaidzhan, Korea, Kreikka, Saksa, Uzbekistan ja Venäjä

- Tarjolla on vielä kolme edustuspaikkaa, joista kilpailevat kuusi maata: Suomi, Azerbaidzhan, Korea, Kreikka, Saksa ja Uzbekistan

- Maailmanmestarina Venäjä on kutsuttu olympiakarsintaan kilpailemaan, mutta joukkueella on jo edustuspaikka olympialaisiin, samoin kuin isäntämaa Brasilialla

Taustatietoa yksilöiden ohjelmista: 

- Joukkueen nauha-ohjelma on näistä kahdesta ohjelmasta uudempi. Nauha on rytmikäs ja vauhdikas ohjelma. Keila-vanne on puolestaan leikkisä ja tanssillinen, joukkueelle vahva ja tuttu ohjelma. Molempien ohjelmien koreografiat on tehnyt Valko-Venäjän huippukoreografi Katja Bialiauskaya.

Rion olympiakarsinnoissa joukkueen johtajana toimii Voimisteluliiton voimistelutoiminnan päällikkö Liisa Ahlqvist-Lehkosuo (p. +358 40 5925 109), jonka kautta karsinnoista on mahdollista saada puhelimitse tarkempia tietoja ja kommentteja Voimisteluliiton viestinnän lisäksi. 

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs