Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomalaismiehet säväyttivät Ruka Nordicin sprinteissä

Maastohiihto

Suomalaismiehet säväyttivät Ruka Nordicin sprinteissä

Tiedote.
Julkaistu: 27.11.2015 klo 16:48
Julkaisija: Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancup pääsi vauhtiin perjantaina Rukalla leudossa säässä. Sekä miesten että naisten sprinttikilpailut olivat norjalaisurheilijoiden juhlaa, jotka veivät peräti viisi kuudesta palkintokorokesijasta. 

Päivä oli myös suomalaisten näkökulmasta lupauksia antava. Miehissä paras sinivalkoinen oli 10:nneksi sivakoinut Matias Strandvall, naisissa nopeinta vauhtia maamme edustajista piti sijalle 11 päätynyt Krista Pärmäkoski. Suomalaisista Katri Lylynperä ja Lauri Vuorinen hiihtivät Rukalla ensimmäistä kertaa maailmancupin pisteille.

"Vaikea aamukarsinta, sitten parani ja puolivälierässä oli aivan loistava suksi. Pito loppui välierään, harmittaa kun en pyytänyt lisää pitoa, vaikka olisi pitänyt", Strandvall tiivisti päivän.

Suomalaismiehet olivat perjantaina kaikkiaan väkevässä iskussa. Anssi Pentsinen päätyi 15:nneksi, yhden sijan Ristomatti Hakolan edelle, Toni Ketelä hiihti sijalle 19, Lasse Paakkonen sijalle 23, Ari Luusua päätyi 27:nneksi sekä superyllättäjä Vuorinen 29:nneksi.

"Erässä olisin odottanut ehkä enemmän. Siinä oli 20-30 metrin huono pätkä, jossa hävisin. Sukset olivat liukkaat, vaikka tuossa pätkällä ne eivät toimineet", Hakola summasi perjantain annin.

"Hyvät mielet on. Ensimmäisiin maailmancupin pisteihin on oltava tyytyväinen. Tuli kaikki hieno saavutettua jo, kun pääsi karsinnoista jatkoon", Vuorinen puolestaan jutteli.

Miesten ykköseksi sivakoi Norjan Sondre Turvoll Fossli ennen maanmiehiään Eirik Brandsalia ja Petter Northugia.

Naisten puolella Pärmäkoski hiihti 11:nneksi. Muista sinivalkoisista Lylynperä oli 21:s juuri ennen Anne Kyllöstä, viimeisen pisteen puolestaan otti sijalle 30 sivakoinut Kerttu Niskanen.

"Alkuerässä oli kova hiihto, se vähän verotti sitä välierästä, mutta olen ihan tyytyväinen, että uskalsin lähteä siihen vauhtiin. Ja ilmeisesti mulla oli aika nopeempi, mitä yhdenkään muiden erien voittajilla, niin se kertoo siitä, että vauhtia kyllä löytyy", Pärmäkoski sanoi.

"En missään nimessä ole tyytyväinen, ainakin välieriin olisin halunnut. Sprintissä sattuu ja tapahtuu, kolmeen minuuttin tuli vähän liian värikäs kierros", Kyllönen kertoi.

Myös naisten kisassa Norja oli suvereeni. Maiken Caspersen Falla vei suurimman potin, Ruotsin Stina Nilsson taisteli toiseksi ja Ragnhild Haga viimeiselle podium-paikalle.

Maastohiihdon Ruka Tripla minitour jatkuu huomenna lauantaina vapaan 5 ja 10 kilometrin hiihdoilla. 

Tulokset, sprintti (p), naiset

Tulokset, sprintti (p), miehet

Urheilijoiden kommentteja soundcloudissa ja facebookissa:
Matias Strandvall (video)
Lauri Vuorinen
Ristomatti Hakola
Ari Luusua
Toni Ketelä
Anssi Pentsinen (karsinnan jälkeen)
Krista Pärmäkoski (video)
Anne Kyllönen
Kerttu Niskanen
Katri Lylynperä (karsinnan jälkeen)

 

Maastohiihto
Facebook
Twitter
Instagram
#xcteamfin
#schiihto
LUMISPORT TV (YouTube)Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs