Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomalaishistoriaa miesten suurpujottelussa Åressa

Ski Sport Finland

Suomalaishistoriaa miesten suurpujottelussa Åressa

Tiedote.
Julkaistu: 12.12.2014 klo 21:40
Julkaisija: Ski Sport Finland

Alppihiihdon maailmancupissa harvinainen miesten suurpujottelun iltakisa laskettiin perjantaina Ruotsin Åressa hienoissa suomalaistunnelmissa. Pitkästä aikaa kilpailussa nähtiin kolme suomalaislaskijaa, jotka kaikki laskivat vielä maailmancupin pisteille.

Avauskierroksella suomalaiset onnistuivat loistavasti. Kolmikosta ensimmäisenä rinteeseen lähtenyt Marcus Sandell laski 22., Samu Torsti jaetulle 29. sijalle ja kierroksen yllättäjänä Eemeli Pirinen lähtönumerolla 62 kierroksen tuloksissa 16:nneksi.

Toisella kierroksella Samu Torsti pääsi radalle ensimmäisenä ja kirjautti yhteisajaksi 2:34.88 ja kaksi hyvää laskua riittivät nostamaan vaasalaisen 17. sijalle. Marcus Sandell laski vuorollaan tasapainoisen suorituksen ja maalissa hän jäi kärkeen vain 0.11 sekuntia, sijoittuen toiseksi. Lopputuloksissa Sandell onnistui nousemaan 14. sijalle. Suurpujottelucupissa Sandellin sijoitus on 12. ja Torstin 18.

 – Marcuksella oli hankala ensimmäinen kierros, mutta toisella hyvä nousu ja torjuntavoitto. Teknisesti sitä mitä haetaan ja nyt ennen Alta Badian kisaa pari hyvää treenipäivää alle, niin parempaa on varmasti luvassa, miesten tekniikkajoukkueen vastuuvalmentaja Janne Haarala totesi.

– Samulla oli ensimmäisellä kierroksella jalat vielä jetlagissa. Jos Sandell torjui, niin Torsti taisteli. Toisella laskulla yläosa tuli hyvin, mutta alaosassa virheitä, kokonaisuutena hyvä jatko pisteputkelle.

Valmentaja uskoo, että Torsti on löytänyt tasonsa ja jatkossa mahdollisuudet myös korkeampiin sijoituksiin on olemassa.

– Näillä näytöillä on Torsti hyvänä päivänä top 10 kamaa. Aika näyttää miten homma tästä kehittyy, mutta nopeita askeleita menee urheilija nyt eteenpäin. Samu on myös parissa viime kisassa osoittanut, että hän kuuluu tälle tasolle, joten oikeita asioita on tehty, Haarala jatkoi.

Avauskierroksella loistokkaasti laskenut Eemeli Pirinen lähti toisella kierroksella hyökkäämään rohkeasti radan yläosassa. Väliajan jälkeen jyrkältä tullessa Pirisen paino ajautui taakse ja seuraavalle kepille kiirehtiessä hän kävi kyljellään, jonka johdosta aikaa tuhrautuu useampia sekunteja. Lopputuloksissa kuopiolainen oli 27. ja siitä hän tienasi neljä maailmancupin pistettä.

– Pirinen täydensi joukkueen päivän. Ennakkoluuloton lasku ja, kun mies ja vehkeet pelaa, niin pienet virheet eivät liikaa hidasta. Tärkeintä oli kuitenkin pisteiden saavuttaminen ja tänään siinä onnistuttiin toisen kierroksen virheestä huolimatta, Haarala totesi.

– Kyllä valmentajien kummulla nousi ensimmäisellä kierroksella tunteet pintaan Eemelin vedon jälkeen, sitä ei käy kieltäminen. Alppihiihto on parhaimmillaan tätä ja tänään Eemelille osui hyvä päivä. Joukkueena tehtiin historiaa ja päätettiin myös, ettei se jää tähän, Haarala summasi.

Lauantaina Åressa lasketaan naisten pujottelu, missä mukana on Merle Soppela. Ensimmäinen kierros klo 10:20 ja toinen kierros klo 13:10 MTV Maxilla, Katsomo.fi ja Eurosportilla. Sunnuntaina on vuorossa miesten pujottelu, jossa laskevat Santeri Paloniemi ja Jens Henttinen.

Tulokset ja lähtölistat: http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=37031&cal_suchsector=AL

Mediayhteyshenkilö: Vastuuvalmentaja Janne Haarala, puh: +358 44 0948009

Liitetiedostot

Lisätietoja: Tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs