Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomalaiset hyville sijoituksille kumparelaskun Eurooppa-cupissa Itävallassa

Ski Sport Finland

Suomalaiset hyville sijoituksille kumparelaskun Eurooppa-cupissa Itävallassa

Tiedote.
Julkaistu: 25.01.2015 klo 19:12
Julkaisija: Ski Sport Finland

Freestylehiihdon kumparelaskussa kilpailtiin viikonloppuna kaksi Eurooppa-cupin kilpailua Itävallan Krisplissä. Parhaasta suomalaismenestyksestä vastasi Topi Kanninen, laskien lauantain kilpailussa toiseksi.

Viime kaudella uran ensimmäiseen Eurooppa-cupin voittoon laskeneen Kannisen lisäksi sankassa sumussa laskivat Lassi Pohtola, sijoittuen 15:nneksi, Riku Voutilainen joka oli 18:s ja Miro Haataja 30. Naisten kilpailussa Kreeta Holopainen laski kymmenenneksi ja Ida-Maria Muilu 16. sijalle.

– Pitkä päivä odoteltiin, että päästiin lopulta laskemaan. Kisalasku onnistui kokonaisuutena hyvin, selvästi arvostettiin siistiä kokonaisuutta ja siitä kertoi myös kilpailun korkeimmat tekniikkapisteet, Kanninen totesi lauantaista.

– Aamun treeneissä oli hyvä tekemisen meininki koko porukalla. Sumu sakeni harjoitusten aikana sen verran, että kisan alku lykkääntyi lopulta parilla tunnilla. Vireystila säilyi kuitenkin koko porukalla hyvin ja kun lopulta laskemaan päästiin, nähtiin suomalaisilta ennakkoluulotonta tekemistä. Kokonaisuutena lopputuloksiin voidaan olla tyytyväisiä. Topi avasi Eurooppa-cup-kauden komeasti toisella sijalla ja kokematon nuorisokaarti osoitti tason riittävän Eurooppa-cupissa finaalitasolle saakka, nuorten olympiavalmentaja Eemeli Kallas summasi.

Sunnuntaina lasketussa toisessa kilpailussa Anniina Lahti laski kahdeksanneksi, Kreeta Holopainen 16:nneksi ja Ida-Maria Muilu 21. sijalle. Miesten kilpailussa Topi Kanninen ei aivan päässyt lauantain vireeseen laskien yhdeksänneksi. Taivalkoskelainen Riku Voutilainen laski uransa ensimmäisessä ulkomaan kisaviikonlopussa ennakkoluulottomasti 13. sijalle. Henry Haataja oli sunnuntain kilpailussa 18:s, Lassi Pohtola 21. ja Miro Haataja 30.

– Aamulla keli oli jälleen sumuinen ja lunta sateli melko reippaasti. Treenien lopulla keli selkeni sen verran, että laskemaan päästiin ja tällä kertaa myös finaalit laskettiin, kun ne lauantaina jouduttiin sumun vuoksi perumaan, Kallas totesi.

– Alkukilpailussa oli vielä hankaluuksia, mutta finaalin sain ylivoimaisesti parhaan laskun reissulla tähän asti. Laskussa ei tullut mitään isompia virheitä, sain hyvät hypyt ja pystyi laskemaan kohtalaisen kovaa. Tasaisessa kisassa se riitti tällä kertaa 8 sijalle, Anniina Lahti kertoi kilpailun jälkeen.

– Nuorella porukalla on hyvä tekemisen meininki, treeneissä ja kisalaskuissa kaikki pystyvät suorittamaan lähellä omaa maksimitasoaan. Tänään kisan taso kärjessä oli selvästi laajempi kuin eilen. Anniinalla oli vielä alkukilpailussa ongelmia, mutta virheet saatiin finaalilaskusta pois ja sijoitus oli lupauksia herättelevä. Miesten kisa oli todella kovatasoinen ja tasainen. Topi laski samalla tasolla kuin eilen, mutta tällä kertaa pisteiden kymmenykset eivät olleet meidän puolella ja sijoitus putosi lopulta yhdeksänneksi. Riku veti finaalissa omalla rutiinitasollaan ja 13. sijaan voidaan olla hyvin tyytyväisiä, valmentaja Kallas kertoi.

– Tänään näki, että kun olosuhteet helpottuivat niin ulkomaalaiset pystyivät nostamaan tasoaan. Varsinkin venäläiset olivat tänään selvästi eilistä vahvempia ja he nappasivatkin kolmoisvoiton, Kallas summasi.

Tulokset osoitteessa: http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=36871&cal_suchsector=FS

Mediayhteyshenkilö: nuorten olympiavalmentaja Eemeli Kallas, +358 44 337 4130

Lisätietoja: tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs