Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Suomalaisalppihiihtäjillä haastava päivä maailmancupissa

Ski Sport Finland

Suomalaisalppihiihtäjillä haastava päivä maailmancupissa

Tiedote.
Julkaistu: 14.03.2015 klo 15:35
Julkaisija: Ski Sport Finland

Alppihiihdon maailmancupin viimeiset kilpailut ennen ensi viikon Meribelin finaaleja lasketaan viikonloppuna naisten osalta Ruotsin Åressa ja miehet kilpailevat Slovenian Kranjska Gorassa. Lauantaina ohjelmassa oli pujottelu naisilla ja suurpujottelu miehillä. 

Suurpujottelussa suomalaiset lähtivät hakemaan paikkaa toiselle kierrokselle ja joukkueena nelikolta nähtiinkin kauden parasta laskemista avauskierroksella. Marcus Sandellin ja Samu Torstin suksi kulki toisen kierroksen paikan arvoisesti, Sandellin ollessa yhdeksäs ja Torstin 25:s. Eemeli Pirinen jäi 31:nneksi ja yhden sadasosasekunnin päähän toisesta laskusta, Victor Malmströmin sijoitus oli 35:s. Nopeimman ajan ensimmäisellä kierroksella laski Ranskan Alexis Pinturault.

– Ensimmäinen kierros oli joukkueena meiltä kauden parasta tekemistä. Sandellilta virheistä huolimatta nopea lasku ja Torsti mukaan toiselle kierrokselle. Piriseltä hyvä lasku tuolla lähtönumerolla, tänään oli pienestä kiinni toisen kierroksen paikka kovatasoisessa kisassa. Malmström menee myös parempaan suuntaan, vaikka vähän himmaili tänään, vastuuvalmentaja Janne Haarala kertasi kilpailun avauslaskua. 

Toisella kierroksella Torsti onnistui nousemaan tuloslistalla 19:nneksi. Sandell oli omalla laskullaan vaisu ja helsinkiläinen putosi tuloksissa 14:nneksi. Kilpailun voittoon laski Pinturault, joka jatkoi hyviä otteita myös toisella kierroksella laskien toiseksi nopeimman ajan. Toiseksi jätettiin Itävallan Marcel Hirscher ja kolmanneksi nousi Ranskan Thomas Fanara.

Suurpujottelun maailmancupissa Hirscher pitää kärkipaikkaa ennen kauden viimeistä kilpailua. Pinturault nousi suurpujottelucupissa toiseksi ja USA:n Ted Ligety on kolmantena. Marcus Sandellin sijoitus lajicupissa on 16:s, Samu Torstin 26:s ja Eemeli Pirisen 50:s. Sandell jatkaa kautta viikon kuluttua lauantaina Meribelin finaaleissa, Torsti jäi kymmenen pistettä finaalipaikasta, maailmancupin 25 parhaan jatkaessa finaaleihin. 

– Ensimmäinen kierros antoi viitteitä Sandellin osaamisesta, mutta toisella laskulla loppui tekeminen kesken. Samulla oli virheitä molemmissa laskuissa, ei isoja mutta sellaisia jotka vie aikaa. Tänään kuitenkin 19. sija, joka on uran kolmanneksi paras, kokonaisuutena ei huono, Haarala summasi.

Torstin kausi maailmancupissa päättyi Sloveniaan, mutta kilpailukausi jatkuu vielä.

– Samulla on lähtönumero ensi kaudeksi 30. joukossa, mutta vielä olisi hyvä saada kauden loppuun kahdeksan FIS-pistettä, jonkun maan mestaruuskilpailuista. Katsotaan kalenterista sopivat kisat ennen kotimaan lumille siirtymistä, siellä laskut jatkuvat pitkälle kevääseen, Haarala suunnitteli. 

– Sandellin kanssa jäämme tänne Kranjska Goran seudulle harjoittelemaan maanantaista keskiviikkoon, koska Ranskaan on luvattu huonompaa säätä. Meribeliin suuntaamme vasta loppuviikosta, Haarala kertoi.

Tulokset Kranjska Gora: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=AL&raceid=78972

Merle Soppela ei onnistunut hyödyntämään hyvää lähtöpaikkaa Åressa

Naisten pujottelussa Åressa ainoa suomalaislaskija Merle Soppala pääsi lähtemään radalle loistavalla lähtönumerolla. Menestys Japanissa lasketuissa Far East Cupin kilpailuissa nosti rovaniemeläisen sijoituksen pujottelun FIS-listalla 34:nneksi, joka oli myös hänen lähtönumero lauantain pujotteluun. 

Ensimmäisellä kierroksella naisten nopein oli USA:n Mikaela Shiffrin. Soppelan lasku ei riittänyt toisen kierroksen paikkaan, aikaeron kasvaessa jo radan alkuosalla kolmannelle sekunnille. Maalissa ero Shiffriniin oli 3.75 sekuntia ja toisen kierroksen paikkaan jäi matkaa 32. sijalta 0.42 sekuntia. 

Toisella kierroksella Shiffrinille ei löytynyt pysäyttäjää ja yhdysvaltalainen laski voittoon 1.41 sekunnin erolla ennen Slovakian Veronika Velez Zuzulovaa ja Tšekin Sarka Strachovaa

Tulokset Åre: http://data.fis-ski.com/dynamic/results.html?sector=AL&raceid=78975

Jens Henttinen mukana miesten pujottelussa sunnuntaina

Sunnuntaina alppihiihdon maailmancupissa lasketaan miesten pujottelu. Kilpailu käynnistyy MTV Maxilla, Katsomo.fi:ssä ja Eurosportilla klo 10:20 ja toinen kierros lasketaan samoilla kanavilla klo 13:10 alkaen. Suomalaislaskijoista mukana kilpailussa on Jens Henttinen.

Tulosseuranta: http://live.fis-ski.com/liveal0181.htm

Mediayhteyshenkilö Kranjska Gora: vastuuvalmentaja Janne Haarala, puh: +358 44 0948009

Lisätietoja:

Jussi Väätäinen, tuottaja, Ski Sport Finland ry

Äyritie 12 C
FI-01510 Vantaa
FINLAND

tel. +358 45 120 9920
e-mail: jussi.vaatainen@skisport.fi

www.skisport.fi
www.facebook.com/skisportfinland
www.twitter.com/skisportfinland
www.youtube.com/user/SkiSportFinlandTV
www.vimeo.com/skisportfinland
www.instagram.com/skisportfinland

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs