Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Stora Enson puukomponenteista rakennettu MM-kisalaskuri julkistettiin Lahden torilla

Lahti 2017

Stora Enson puukomponenteista rakennettu MM-kisalaskuri julkistettiin Lahden torilla

Tiedote.
Julkaistu: 19.02.2016 klo 15:41
Julkaisija: Lahti 2017

Vuoden päästä Lahdessa käytävien pohjoismaisten hiihtolajien MM-kisojen virallinen laskuri on julkistettu Lahden torilla. Laskurin on suunnitellut arkkitehtuurin Finlandia-palkittu Anssi Lassila ja se on toteutettu yhteistyössä kisojen pääyhteistyökumppanin Stora Enson kanssa.

Suomalainen muotoilu ja design ovat tärkeässä roolissa vuoden 2017 MM-kisojen järjestelyissä. Arkkitehti Anssi Lassilan suunnittelema ja Lahden ammattikorkeakoulun sekä Salpaus-koulutuskeskuksen yhdessä mallintama ja rakentama kisalaskuri on tästä konkreettinen esimerkki. MM-kisojen ympäristövastuullisuusteemaa tukien laskuri on rakennettu kisojen pääyhteistyökumppani Stora Enson kotimaisista öljykäsitellyistä männyn sydänpuukomponenteista. Öljykäsittely parantaa puun säänkesto-ominaisuuksia ja tekee materiaalista kestävän ja erityisesti ulkokäyttöön soveltuvan.

- Kisalaskuri on yhteistyön tulos. Halusimme Anssi Lassilan mukaan suunnittelemaan tätä erityistä ja erilaista kohdetta, jossa yhdistyvät erinomainen muotoilu ja uudenlainen puumateriaali. Yhteistyö lahtelaisten puualan osaajien kanssa oli luonteva valinta. Lahden ammattikorkeakoulusta ja Salpaus-koulutuskeskuksesta löytyy kokemusta ja osaamista niin puuntyöstöön kuin mallintamiseenkin, kertoo Stora Enson Lahti2017-projektipäällikkö Satu Härkönen.

- Lähtökohtana oli tehdä kiinnostava puinen veistos ja käyttää suomalaista osaamista sekä puumateriaalia parhaalla mahdollisella tavalla. Laskurin ’korttitalomainen’ puulevyistä rakennettu ristikko toimii kokonaisuuden runkona ja muodostaa moniulotteisen kokonaisuuden. Rakenteen kidemäisyys liittyy myös Lahden kisojen lumesta inspiroituvaan graafiseen ilmeeseen, kertoo arkkitehti Anssi Lassila.  

Viikonlopun aikana Salpausselällä käydään MM-esikisat, joiden aikana kilpaillaan ennätykselliset yksitoista maailmancupin osakilpailua. Lisätietoa MM-esikisoista: www.salpausselankisat.fi

Lisätiedot:
Satu Härkönen, Lahti2017-projektipäällikkö, Stora Enso, p. 040 832 7458
Liisa Nyyssönen, johtaja, Suomen mediasuhteet, Stora Enso, p. 040 544 3491
Esa-Pekka Nykänen, markkinointijohtaja, Lahti 2017 kisaorganisaatio p. 040 595 3135

Liitteenä julkaisuvapaita kuvia
Kuvaajat:
Lahti2017_countdownclock1: Sara Hornig
Lahti2017_countdownclock2: Iida Hollmén
Lahti2017_countdownclock3: Iida Hollmén


Ryhmäkuvassa vasemmalta:
Lahden kaupunginjohtaja Jyrki Myllyvirta
Lahden Hiihtoseuran puheenjohtaja Juha Viljamaa
FIS:n pääsihteeri Sarah Lewis
Stora Enson sidosryhmäjohtaja Timo Heikka
Sami Jauhojärvi
Aino-Kaisa Saarinen
Janne Ahonen

 

 

Liitetiedostot

 

#Lahti2017
FIS Nordic World Ski Championships
Pohjoismaisten hiihtolajien MM-kilpailut
22.2.-5.3.2017

www.lahti2017.fi
Facebook
Twitter
Instagram
YouTube
LinkedIn

 

 #LahtiSkiGames
Pre-World Championships
Salpausselän Kisat
19.-21.2.2016
www.lahtiskigames.com
Facebook

Twitter
Instagram
YouTube

 

Fazer-konserni
Fazer on kansainvälinen perheyritys, joka tarjoaa leipomo-, makeis- ja keksi- ja viljatuotteita sekä ruokailu- ja kahvilapalveluita. Fazerilla on toimintaa kahdeksassa maassa ja vientiä yli 40 maahan. Fazerin missio on luoda makuelämyksiä. Yrityksen menestys on sen perustamisesta lähtien vuonna 1891 perustunut parhaaseen tuotteiden ja palvelun laatuun, rakastettuihin brändeihin, osaaviin ihmisiin ja vastuulliseen toimintatapaan. Fazer haluaa, että elämä maistuisi hyvältä joka päivä. Fazer-konsernin liikevaihto vuonna 2014 oli yli 1,6 miljardia euroa ja yrityksessä työskentelee yli 15 000 henkeä. Fazer noudattaa liiketoiminnassaan eettisiä periaatteita, jotka pohjautuvat yrityksen arvoihin ja UN Global Compactin periaatteisiin.

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs