Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Sporttikummi kannustaa lasta liikkumaan!

Pelastakaa Lapset ry

Sporttikummi kannustaa lasta liikkumaan!

Tiedote.
Julkaistu: 26.08.2014 klo 09:20
Julkaisija: Pelastakaa Lapset ry

Lasten liikuntaharrastuksiin osallistuminen on eriarvoistunut Suomessa ja osa lapsista jää harrastusten ulkopuolelle. Kaikilla perheillä ei ole voimavaroja, henkisiä tai taloudellisia, tukea lasten liikuntaharrastusta. Sporttikummi kannustaa liikkumaan.

Pelastakaa Lapset on käynnistänyt lasten liikkumista edistävän Sporttikummi-toiminnan Länsi-Suomen alueella, josta sen on tarkoitus laajentua ensi vuonna valtakunnalliseksi.  Tavoitteena on saada lapset liikunnan pariin tai pysymään mukana jo aloitetun harrastuksen parissa. Sporttikummi on vapaaehtoinen, joka kannustaa lasta liikkumaan. Sporttikummi-toiminta on osa Pelastakaa Lasten Eväitä Elämälle -ohjelmaa, jolla tuetaan lasten koulunkäyntiä ja harrastamista.

 - On tärkeää, että lapset pääsisivät perheensä elämäntilanteesta riippumatta liikuntaharrastuksiin mukaan, koska liikunnalla on paljon lapsen hyvinvointia lisääviä vaikutuksia ja juuri tähän Sporttikummi-toiminnalla on tarkoitus vastata. Lapsilla pitäisi olla enemmän mahdollisuuksia päästä mukaan liikuntaharrastukseen, myös ”höntsäilyyn”, ilman painetta pärjäämisestä ja pelkoa vilttiketjuista. Tarvitaan edullisia, kaikille avoimia liikuntaharrastuksia, sanoo kansalaistoiminnan päällikkö Riitta Kauppinen Pelastakaa Lapset ry:stä. 

Ensimmäinen Sporttikummi-valmennus järjestetään UKK-instituutissa Tampereella 25.10. ja vapaaehtoisia haetaan parhaillaan valmennukseen.

- Sporttikummi on turvallinen, valmennuksen käynyt vapaaehtoinen aikuinen, joka kannustaa lasta liikuntaharrastuksessa. Kummi voi kyyditä, olla mukana harjoituksissa, viedä vaikkapa suunnistamaan tai hiihtämään ja tietysti kannustaa, kertoo Pelastakaa Lasten ehkäisevän työn koordinaattori Paula Paltila. Sporttikummi-toiminta perustuu järjestön kokemukseen tukihenkilötoiminnasta, joka on osa Pelastakaa Lasten ehkäisevää lastensuojelutyötä. 

YK:n lapsen oikeuksien sopimuksen mukaan jokaisella lapsella on oikeus vapaa-aikaan, leikkiin ja kulttuuriin. Lasten liikkumisen tukeminen parantaa lasten hyvinvointia ja terveyttä.

Lisätietoja:

Riitta Kauppinen, kansalaistoiminnan päällikkö, 040 433 1260, riitta.kauppinen@pelastakaalapset.fi

Carita Päivänen, viestintäpäällikkö, 040 535 8221, carita.paivanen@pelastakaalapset.fi

Lisätietoa valmennuksesta:

Länsi-Suomen aluetoimisto, Tampere

Paula Paltila, ehkäisevän työn koordinaattori 040 5321 663, paula.paltila@pelastakaalapset.fi 

https://fi-fi.facebook.com/sporttikummi

Pelastakaa Lapset ry on vuonna 1922 perustettu, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, joka tukee erityisesti vaikeissa oloissa eläviä lapsia ja pyrkii edistämään lapsen oikeuksien toteutumista Suomessa ja maailmalla. Pelastakaa Lapset on osa Save the Children – järjestöä, joka toimii lasten hyväksi yli 100 maassa. Visionamme on maailma, jossa toteutuu jokaisen lapsen oikeus elämään, suojeluun, kehittymiseen ja osallistumiseen. Tehtävänämme on parantaa sitä tapaa, jolla lapsia kohdellaan sekä saada aikaan välittömiä ja pysyviä parannuksia lasten elämään. Lisätietoa: www.pelastakaalapset.fi

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs