Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Soppela ja Säkkinen loukkaantuivat Saas Feen leirillä

Ski Sport Finland

Soppela ja Säkkinen loukkaantuivat Saas Feen leirillä

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2015 klo 12:57
Julkaisija: Ski Sport Finland

Eturistisiteen repeäminen keskeyttää alppihiihtäjä Merle Soppelan kauden

Alppimaajoukkueen jäätikköleirillä Saas Feessä sattuneen kaatumisen vuoksi Merle Soppelan polven eturistiside ja kierukka ovat repeytyneet. Soppelan kuntoutumisprosessi tulee kestämään kuusi kuukautta ja paluu harjoittelun ja alppihiihdon pariin tapahtuu maalis-huhtikuun taitteessa. Leviltä marraskuun puolivälissä starttaava pujottelun maailmancup-kiertue on Soppelan osalta valitettavasti ohi. Erittäin hyvin mennyt lajiharjoittelujakso Keski-Euroopassa luo kuitenkin uskoa tulevaan ja vahvistaa Soppelan vakaan aikomuksen palata kilparadoille.

”Olen laskenut viime päivät paremmin kuin ikinä. Nyt jos koskaan pujottelu on ollut hanskassa ja kulkenut. Tapahtuneesta on vaikea hakea mitään positiivista, mutta olosuhteisiin nähden hyvää tässä on se, että suksille pääsen vielä tulevan talven aikana Suomessa. Lisäksi lajiharjoittelu jäätiköllä on mahdollista aloittaa jo huhtikuussa, kun normaalisti sinne siirrytään vasta heinä- elokuun taitteessa”, kommentoi Soppela tilannettaan.

Vahvasti menneen treenikauden puolesta puhuu myös alppimaajoukkueen päävalmentaja Janne Haarala.

”Merle on löytänyt laskuunsa aivan uudenlaisen otteen ja kehitys on ollut erittäin positiivista. Treenaaminen on ollut suoraan sanottuna kuin huippu-urheilijan oppikirjasta ja näin ollen myös vertailuissa ulkomaisiin kilpasisariinsa on Soppelan vauhdin kehitys ollut silmin nähden merkittävää.”

 
Sami Säkkisen kausi päättyi triplakorkki 14:ään
 
Freestylemaajoukkueen treenileiri Saas Feessa päättyi Sami Säkkisen osalta loukkaantumiseen. Sunnuntaina onnistuneen leirin viimeisenä päivänä Säkkinen oli treenamassa tulevalle kaudelle suunniteltua triplakorkki 14 -hyppyä. Säkkisen hyppy oli tällä kertaa valitettavasti liian iso ja alastulon isku oli polvelle liian kova eikä polvi kestänyt iskua.
 
Lääkäri Eero Hyvärinen tutki Säkkisen polven tiistaiaamuna. Polvi vaatii leikkauksen, joka suoritetaan parin viikon kuluttua, kun turvotus polvessa on laskenut ja se on stabiilissa tilassa.
 
Säkkisen kausi tältä talvelta on ohi, mutta nuori laskija on jo siirtänyt katseen kohti kuntoutusta ja seuraavaa kautta.
 
"Ei tässä kannata ensimmäisiä iltojakaan liikaa murjottaa. Minun osaltani paras on vielä tulematta. Ei auta masentua", Säkkinen kommentoi.
 
Freestylemaajoukkueen päävalmentaja Janne Lahtela näkee Säkkisen tulevaisuuden potentiaalisena loukkaantumisesta huolimatta.
 
"Mies oli todella kovassa iskussa ja kohti maailmanvalloitusta oltiin menossa kovalla vauhdilla. Suomesta ei löydy kovin montaa triplojen tekijää ja maailmallakin vain muutama urheilija sen hallitsee. Urheilija voi hypätä kymmeniä hyppyjä eikä kaadu ja välillä käy näin. Riskit kasvavat kun hypätään näin isoja hyppyjä."

***

Lisätietoja:
Soppela on median edustajien tavattavissa Ski Sport Finlandin alppimaajoukkueen lehdistötilaisuudessa 8.10. klo 10.00 alkaen Gasumilla osoitteessa Miestentie 1, 02150 Espoo.

Mahdolliset haastattelupyynnöt Merle Soppelalle:
Teemu Moisio
+358 40 523 5310
teemu.moisio@ptbinvest.fi

***

Sanni Kivipelto
viestintä
Ski Sport Finland
+358 50 590 9163

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs