Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Snowcrossin MM-osakilpailu 12.3.2016 Jyväskylä, Suomi: MM-avausvoitto Ruotsiin – Pihlaja hienosti toinen

Moottoriurheilu.tv

Snowcrossin MM-osakilpailu 12.3.2016 Jyväskylä, Suomi: MM-avausvoitto Ruotsiin – Pihlaja hienosti toinen

Tiedote.
Julkaistu: 12.03.2016 klo 17:14
Julkaisija: Moottoriurheilu.tv


Hyvä median edustaja,

Tämä on AKK-Motorsport ry:n sekä Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen tiedote medialle. Tekstit ja kuvat vapaaseen editoriaaliseen käyttöön.

****************************************************************************


MM-AVAUSVOITTO RUOTSIIN – PIHLAJA HIENOSTI TOINEN

Ruotsin Adam Renheim voitti tänään Suomessa järjestetyn Snowcrossin MM-kauden avauksen. Aki Pihlaja sijoittui hienosti toiseksi.

Jyväskylän Lutakon aukiolla nähtiin tänään varsinaista suomalaisjuhlaa, vaikka avausosakilpailuvoitto menikin naapurimaahan. Aki Pihlaja huudatti suurta fanijoukkoaan kovan kamppailun jälkeen.

– Vähän harmittaa, etten päässyt Renheimia kunnolla haastamaan ihan alusta saakka, mutta en saanut niin hyvää starttia ja Adam pääsi siinä karkuun. Nautin kuitenkin kisasta, Pihlaja totesi.

Voittaja Adam Renheim oli luonnollisesti tyytyväinen päivän saldoon. Mies kilpailee nykyään pääasiassa Yhdysvalloissa, josta lensi torstaina Suomeen vain MM-viikonloppua varten.

– Rata oli hyvin lähellä USA:n ratoja ja tykkäsin siitä kovasti. Minulla oli hyvät mahdollisuudet voittaa jo senkin puolesta ja finaali oli hieno, ruotsalainen totesi.

MM-kausi jatkuu Norjassa huhtikuun 9. päivänä. Silloin Pihlajan tarkoitus on kääntää asetelmat Renheimin kanssa toisin päin.

– Nyt muutettiin semifinaaleista vähän säätöjä kilpailuun ja sen takia kelkka ei oikein toiminut startissa, mutta kisassa kuitenkin. Pienestähän nuo säädöt on kiinni, että yritetään Norjaan saada pelit hyvin kuntoon.

Kilpailun kolmanneksi ajoi Ruotsin Nisse Kjellström. Suomen Viktor Herten sijoittui neljänneksi.

Renheimin perheelle päivä oli täydellinen, sillä Adamin sisko Marica, joka niinikään kilpailee Yhdysvalloissa, vei nimiinsä naisten sarjan. Suomen Linn Sjöberg sijoittui neljänneksi ja Noora Kursu kymmenenneksi.

Jyväskylä isännöi nyt Snowcrossin MM-koitosta ensimmäisen kerran. Katsomot olivat täynnä ja kirkkaassa auringonpaisteessa käyty näyttävä kamppailu toi kilpailunjohtaja Tomi Ahmasalollekin ison hymyn huulille.

– Tosi hyvin meni kaikki. Ei voi olla kuin tyytyväinen, katsomot olivat täynnä, keli oli täydellinen ja rata kesti hyvin. Vielä kun Aki pärjäsi näin loistavasti, niin eihän tässä voi olla kuin tyytyväinen.

 

Snowcrossin MM-osakilpailu 12.3.2016 Jyväskylä, Suomi
1. Adam Renheim, Ruotsi 16:21.872
2. Aki Pihlaja, Suomi +16.571
3. Nisse Kjellström, Ruotsi +20.565

4. Viktor Hertén, Suomi +1 kierros
10. Juuso Loukko, Suomi + 3 kierosta
11. Eetu Karjalainen, Suomi +3 kierrosta
15. Jarno Hietalahti, Suomi +6 kierrosta
17. Jere Tynkkynen, Suomi +9 kierrosta
19. Juha Hurskainen, Suomi +21 kierrosta

Miesten finaalin kokonaistulokset

Snowcrossin naisten World Cup 12.3.2016, Jyväskylä, Suomi
1. Marica Renheim, Ruotsi 11:25.805
2. Emilia Dahlgren, Ruotsi +28.4603
3. Malene Andersen, Norja +1 kierros

4. Linn Sjöberg, Suomi +1 kierros
10. Noora Kursu, Suomi +5 kierrosta

Naisten finaalin kokonaistulokset

 

Liitetiedostot

www.moottoriurheilu.tv kokoaa suomalaisen moottoriurheilun yhdelle alustalle.
www.facebook.com/moottoriurheilutv
Twitter.com/mutvsuomi #moottoriurheilutv

Mikäli sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: Nita Korhonen +358 400 542 271, Anette Latva-Piikkilä +358 40 772 4124 tai media@moottoriurheilu.tv.

Moottoriurheilu Media Oy on AKK-Motorsport ry:n ja Suomen Moottoriliitto ry:n yhteinen yritys, jonka tiedotusportaalina toimii www.moottoriurheilu.tv. Taustatoimittajina toimivat Nita Korhonen ja Anette Latva-Piikkilä.


Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs