Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Ski Sport Finland vie voittaja-asennetta rinteeseen

Ski Sport Finland

Ski Sport Finland vie voittaja-asennetta rinteeseen

Tiedote.
Julkaistu: 17.09.2014 klo 15:00
Julkaisija: Ski Sport Finland

Ski Sport Finland
Tiedote, 17.9.2014

Ski Sport Finland vie voittaja-asennetta rinteeseen

Tuleva alppikausi avataan jo reilun kuukauden päästä Itävallan Söldenissä. Ski Sport Finland kertoi keskiviikkona 17. syyskuuta Helsingissä päivitetystä strategiasta, valmennusjärjestelmästä ja uusista henkilöistä maajoukkueiden taustalla.

Viime kaudella yhdistyksen johdossa ja hallituksessa tapahtuneiden muutosten myötä nykyisellä toimitusjohtajalla Marko Mustosella on ollut mahdollisuus tuulettaa alppilajien valmennusjärjestelmää ja organisaatiota. Kevään ja kesän aikana hioituneet suunnitelmat uudistavat koko valmennus- ja maajoukkuejärjestelmän alppilajeissa.

Strategisesti uudistukset kulminoituvat huippu-urheilupuolella kolmeen asiaan. Tehokkaaseen ja toimivaan suomalaiseen valmennusjärjestelmään, joka nojaa vahvaan tiimityöhön ja vahvaan yhteistyöhän avaintoimijoiden eli maajoukkueiden, alppikoulujen ja akatemioiden välillä.. Vahva panostus valmennusosaamiseen ja tietotaidon hyödyntämiseen laaja-alaisemmin. Ja tärkeimpänä voittaja-asenteen kasvattamimen, joka siivittää yksilöitä maksimaaliseen suorittamiseen ja menestykseen.

Osana valmennusjärjestelmän uudistusta on kiinnitetty huomiota naislaskijoiden vähäiseen määrään alppimaajoukkueissa. Merle Soppelan lisäksi maajoukkueisiin kaivataan lisää kovatasoisia naisia, joten Ski Sport Finland on perustanut kesän aikana TEAM 2018 -tyttötiimin, joka tulee täyttämään tyhjiötä maajoukkueiden alapuolella.

Tiimin tavoitteena on nostaa suomalainen naisalppihiihtäjä maailmancupin palkintokorokkeelle vuoteen 2018 mennessä. Kovan tavoitteen takana ovat tiimin taustahenkilöt joukkueenjohtaja Jan Tuupainen, valmentaja Bozo Jaklin ja asiantuntija Tanja Poutiainen.

– Haastattelimme ryhmään 41 urheilijaa, joista joukkueeseen valittiin yhteensä kymmenen. Saimme koottua lahjakkaan joukkueen ja tavoitteet on asetettu korkealle, mutta pitää muistaa että menestys tulee vain työnteon kautta ja keskittymisen täytyy olla tässä hetkessä, Poutiainen selvensi joukkuevalintaa.

– Vahva joukkue on tärkeä osa koko tyttötiimin perusajatusta. Tytöt pystyvät sparraamaan toinen toista ja maailmalta on hyviä esimerkkejä miten vahva ja tasainen joukkue tuottaa myös tulosta, Poutiainen kertoi tiimin tausta-ajatuksista.

Kolmikko Poutiainen, Tuupainen ja Jaklin muodostaa tyttötiimin rungon ja ensimmäisellä toimintakaudella tavoitteena on vakiinnuttaa toiminta ja luoda ne toimintaresurssit, jotta pitkän ajan tavoite on saavutettavissa.

Ski Sport Finlandin TEAM 2018 maajoukkueeseen valitut urheilijat

FIS ryhmä:

Camilla Andersson (Ruka Slalom)
Kia Hakala (Harjavallan Jymy)
Hilla Hannola (Santa Claus Ski Team)
Riikka Honkanen (Alpine Race Team Tabor)
Julia Toiviainen (Santa Claus Ski Team)

Audi ryhmä:

Inka Antikainen (Espoo Slalom)
Nella Korpio (Espoo Slalom)
Netta Lappalainen (Siilinjärven Ponnistus)
Kia Larilahti (Espoo Slalom)
Erika Pykäläinen (Hyvinkään Slalomseura Sukkula)

Ski Sport Finland - Vammaisalppihiihdon maajoukkueeseen valittu urheilija

Santeri Kiiveri (Saimaa Ski)

Ski Sport Finlandin päivitetty strategia huippu-urheilun osalta ja TEAM 2018 esittely on ladattavissa Ski Sport Finlandin mediapankista (www.skisport.fi/mediapankki) ja tämän viestin liitteistä.

Liitetiedostot

Lisätietoja:

Marko Mustonen, toimitusjohtaja Ski Sport Finland, puh: +358 40 5184559, email: marko.mustonen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs