Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Ski Sport Finland julkisti alppimaajoukkueen uudet kansainväliset huippuvalmentajat

Ski Sport Finland

Ski Sport Finland julkisti alppimaajoukkueen uudet kansainväliset huippuvalmentajat

Tiedote.
Julkaistu: 16.06.2016 klo 19:14
Julkaisija: Ski Sport Finland

Tiedote, julkaisuvapaa klo

Ski Sport Finland julkisti alppimaajoukkueen uudet kansainväliset huippuvalmentajat

-Alppi- ja freestylemaajoukkueet lähtevät kauteen 2016-2017 kaikkien aikojen suurimmalla 70 hengen maajoukkue kokonaisuudella. Uusi kokonaisvaltainen 24/12 valmennus- ohjelma tukee alppimaajoukkueen tavoitteita matkalla huipulle.

 

Ski Sport Finlandin tavoitteena on menestyä kansainvälisesti kaikissa ikäluokissa ja lähteä tulevaan kauteen laajalla ohjelmalla.

Alppihiihdon Maajoukkueissa on 26 urheilijaa kuudessa eri tiimissä ja freestylehiihdon maajoukkueissa on 22 urheilijaa. Yhteensä leiritys- ja kilpailuohjelmista vastaa 22 valmennuksen ja huollon ammattilaista.

Päävalmentaja Janne Haarala on saanut tiimiinsä kokenutta kansainvälistä valmennus vahvistusta. ”Tästä on hyvä jatkaa jo aiempina vuosina käynnistettyä prosessia, nyt on tekojen aika”, hehkuttaa Haarala.

Naisten MC -joukkueen vahvistus Sergej Poljsak on vaikuttanut pitkään Suomen tiimissä eri joukkueissa mm. Tanja Poutiaisen valmentajana ja osallistui viime ​kaudella

Riikka Honkasen menestyksekkääseen valmentamiseen. Thomas Ericson, MC -vauhti- joukkueen valmentaja on toiminut  aiemmin mm. Ruotsin miesten maajoukkueen päävalmentajana. Åren 2019 MM -kisoja kohden mentäessä, hänellä on paljon annettavaa koko Suomen maajoukkueelle. Andreas ”Andy” Romar odottaa uusia ärsykkeitä Ericsonilta ja kiittelee mahdollisuudesta siirtyä ”skandinaaviseen” aikakauteen. Kolmas vahvistus Christian Perner on ollut viime kauden Norjan voitokkaan EC -joukkueen valmentajana. Perner uskoo nostavansa Suomen pujottelun tasolle, jolla se on parhaimmillaan ollut. Alessandro”Ale” Serra jatkaa MC -combijoukkueen valmentajana apunaan Jukka Leino.

Ski Sport Finland Training Center - Lapin Urheiluopiston päävalmentaja Olli Cajan vastaa ​urheilijoiden kokonaisvaltaisesta ​24/12 ohjelmasta, joka painottuu keväälle kesälle ja syksylle, mutta tarjoaa tukea myös läpi kauden. Leireillä tehdään kattavat taito- ja fysiikka- testit, joiden perusteella rakennetaan urheilijaprofiilit, jotka ohjaavat yksilöllistä harjoitteluprosessia. Leirit rakentuvat niin yksilöllisistä sisällöistä kuin myös yhteisistä harjoituksista.

Alppimaajoukkueen urheilijat arvostavat yhteisöllistä toimintaa, jossa harjoitetaan kaikille alppilajeille tärkeitä ominaisuuksia kuten taitoa, nopeutta ja koordinaatiota.

Alppi-ja freestylemaajoukkueiden kausi 2016-2017 käynnistyi Vantaan Tammiston Super Parkissa 16.6, jossa myös freestyle-maajoukkue esitteli taitojaan.

Freestyle maajoukkueen kauden päätavoitteena on MM-kisat Espanjan Sierra Nevadassa ja MC kokonaisuudessaan. ”Kaikkien kolmen freestylejoukkueen urheilijoiden (kumpare, slopestyle, skicross) tavoite seuraavalle kahdelle kaudelle on varmistaa paikkansa olympiarankingin top 30 -joukossa, joka ”varmistaa" pääsyn Pyeongchangin olympialaisiin”, kertoo päävalmentaja Janne Lahtela.

 

 

Ski Sport Finland on vuonna 2008 perustettu itsenäinen lajiyhdistys, joka jäsenseurojensa kanssa vastaa Suomessa alppi- ja freestyhiihdon lajien kehittämisestä ja menestyksestä. Alppilajien maajoukkueissa toimii yli 20 valmennuksen ja huollon asiantuntijaa jotka vastaavat 60 urheilijan valmentautumisesta. Kauden kotimaiset päätapahtumat ovat vuosittaiset maailmancupin osakilpailut Levillä ja Rukalla. Ski Sport Finland uuden strategiansa mukaisesti on nostanut positiivisen voittaja-asenteen ”The Winning Attitude” toimintojensa keskiöön. Asenne, vahva osaaminen ja tiimityö kannustaa menestymään.

 Ski Sport Finland Association is the rights holder for Alpine and Freestyle skiing in Finland since 2008. ”Alpine Ski Team Finland” and  ”Freestyle Ski Team Finland” are brands of Ski Sport Finland.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs