Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Ski Cross laskija Jouni Pellinen päättää uransa

Ski Sport Finland

Ski Cross laskija Jouni Pellinen päättää uransa

Tiedote.
Julkaistu: 02.11.2015 klo 15:51
Julkaisija: Ski Sport Finland

Ski crossin maailmancupia vuodesta 2008 laskenut Imatran Urheiijoiden kasvatti Jouni Pellinen päättää uransa freestylelaskijana. Pellinen ilmoitti päätöksestään lauantaina SkiExpo -messuilla. Pellisen parhaimpiin saavutuksiin kuuluu MM-hopea ski crossissa vuodelta 2011. Päätös lopettamisesta ei tapahtunut helposti.

"Kyllä se on ollut mielessä pitkään. Tuntui, että enää ei paukut riitä seuraavalle kisakaudelle. Motivaatio alkoi hiipua eivätkä tuloksetkaan enää olleet sitä mitä haluaisin. Itsellä ei enää ollut sitä samaa paloa lajia kohtaan, joten järki syistä tulin tähän päätökseen", kommentoi Pellinen.

Jouni Pellinen aloitti alppihiihtouransa jo varhaisessa vaiheessa; suksille mies  nousi 5-vuotiaana. Paria vuotta myöhemmin hän puki jo numerolapun päälleen ja starttasi ensimmäiset kisansa. Keväällä 2008 Pellinen päätti lopettaa alppihiihdon ja vaihtaa freestylen puolelle ski crossiin.

Ski cross uransa parhaimpiin muistoihin Pellinen nostaa kauden 2010 / 2011.

"Se on pidempi kokonaisuus, joka on jäänyt hyvin mieleen. Ensimmäinen voitto maailmancupissa, kokonaiskilpailun kolmas sija sekä kirkkaimpana kruununa arvokisamitali MM-kisoista."

Maailmancup- ja arvokisojen lisäksi Pellinen kutsuttiin kahdesti myös laskemaan arvostettuihin X-Games kilpailuihin.

Urheilijasta valmentajaksi

Tulevalle kaudelle Pellinen tekee paluun takaisin alppihiihdon puolelle. Tällä kertaa valmentajan roolissa. Pellinen on tulevan kauden aikana mukana yksityiseltä pohjalta toimivassa valmennustiimissä. Valmennettava tiimi koostuu brittiläisestä sekä suomalaisista laskijoista.

"Tällä hetkellä olen tehnyt sopimuksen yhdelle kaudelle. Sen jälkeen katsotaan jäänkö lajin pariin pitemmäksikin aikaa", Pellinen kertoo.

"Valmentamisessa olen nyt alkuun päässyt nauttimaan uutuuden viehätyksestä. Joka päivä oppii uutta ja valmennustyö on lähtenyt hyvillä mielin käyntiin."

***
Kuvat Teemu Moisio.

Liitetiedostot

Seuraa #skisportfinland

www.skisport.fi
www.facebook.com/skisportfinland
www.twitter.com/skisportfinland
www.vimeo.com/skisportfinland
www.instagram.com/skisportfinland

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs