Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Santeri Paloniemi perussuorituksella 14. Levin Eurooppa-cupissa – Niki Lehikoinen neljäs ski crossin Eurooppa-cupissa

Ski Sport Finland

Santeri Paloniemi perussuorituksella 14. Levin Eurooppa-cupissa – Niki Lehikoinen neljäs ski crossin Eurooppa-cupissa

Tiedote.
Julkaistu: 23.11.2014 klo 16:11
Julkaisija: Ski Sport Finland

Kauden toinen Eurooppa-cupin pujottelu saatiin laskettua Levillä sumuisissa, mutta muuten erinomaisissa olosuhteissa. Suomalaislaskijat eivät yltäneet tavoitteiden mukaisiin suorituksiin hyväkuntoisella radalla ja tärkeät Eurooppa-cupin pisteet jäivät saamatta Santeri Paloniemeä lukuunottamatta.

Avauskierroksella Paloniemi onnistui laskemaan kierroksen kymmenenneksi nopeimman ajan, mutta muut suomalaiset jäivät kauas kärjestä. Toiselle kierrokselle selviytyivät kuitenkin mukaan Joonas Räsänen, joka sijoittui 47:nneksi ja Jens Henttinen, joka laski avauskierroksella 58:nneksi.

Toisella kierroksella Paloniemi laski kierroksen 23. nopeimman ajan, joka riitti lopputuloksissa 14. sijaan. Henttinen onnistui kohentamaan sijoitustaan 37:nneksi, laskien kierroksen 26. nopeimman ajan, mutta Räsänen sortui virheeseen rinteen yläosassa ja ajoi ulos radalta.

Voittoon laski Saksan Linus Strasser, joka jätti taakseen ruotsalaiset Calle Lindhin ja Axel Bäckin.

– Santeri teki perussuoritukset eilen ja tänään, mutta viimeinen terä puuttui tekemisestä. Lisää treeniä ja parempaa on varmasti luvassa tuloksellisesti. Tärkeintä mitä Levistä jäi käteen Santerin osalta oli perussuorituksen varmistaminen, että lähtönumero pysyy Eurooppa-cupissa hyvänä koko kautta ajatellen, miesten joukkueen valmentaja Jukka Leino painotti.

Leinon ajatukset muiden laskijoiden suorituksista olivat samansuuntaisia kuin vastuuvalmentaja Janne Haaralalla perjantain suurpujottelun jälkeen.

– Muut meidän laskijat eivät onnistuneet venymään, mitä odotettiin kotirinteessä. Nyt pitää ottaa pari askelta taaksepäin, jotta voidaan taas mennä askelia eteenpäin. Jatketaan joukkueena hommia ja viedään tekemistä askel askeleelta eteenpäin. Pitkä kausi vielä edessä ja töitä pitää tehdä jokaisella sektorilla, että tulosta alkaa syntymään, Leino jatkoi.

Levin kilpailut olivat järjestelyiden puolesta erinomaiset ja Ski Sport Finland kiittää kaikkia talkoolaisia sekä Levin hiihtokeskusta että Levi Ski Clubia hienosta neljän päivän kisaputkesta Lapin kaamoksessa.

Tulokset: http://www.skisport.fi/@Bin/8691870/Offical+ranking+_0116.pdf ja www.skisport.fi/live

Niki Lehikoinen avasi Eurooppa-cupin neljännellä sijalla Pitztalissa

Ski Crossin Eurooppa-cup avattiin sunnuntaina Itävallan Pitztalissa, missä saatiin heti suomalaismenestystä. Sveitsissä asuva Niki Lehikoinen oli oivassa vireessä ja GrIFK:n urheilija laski mukaan isoon finaaliin. Vielä ei ollut Lehikoisesta venymään podiumille, mutta neljäs sija lupaa hyvää tulevaa kautta ajatellen.

Tulokset päivittyvät FIS:n sivuille: http://data.fis-ski.com/dynamic/event-details.html?event_id=36826&cal_suchsector=FS

Liitetiedostot

Lisätietoja: Tuottaja Jussi Väätäinen, +358 45 1209920, jussi.vaatainen@skisport.fi

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs