Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Sandell, Pirinen ja Torsti Söldeniin

Ski Sport Finland

Sandell, Pirinen ja Torsti Söldeniin

Tiedote.
Julkaistu: 10.10.2016 klo 14:00
Julkaisija: Ski Sport Finland

Naislaskijoiden tilanne katsotaan viime hetkillä

Alppihiihdon maailmancupkausi avataan tuttuun tapaan Itävallan Söldenissä. 22. – 23.10. laskettavaan suurpujotteluavaukseen starttaa Suomen joukkueesta kolme – neljä urheilijaa.

- Söldenin avausviikonloppu tulee perinteisesti nopeasti leirikauden jälkeen vastaan, mutta kohtuullisen onnistunut harjoituskausi antaa uskoa koko joukkueelle hyvästä kilpailuviikonlopusta. Leirikauden ohjelman olemme saaneet tehdä suunnitellusti ja ainoa isompi takaisku on tietenkin Arttu Niemelän loukkaantuminen, jonka takia häneltä jää nyt avausviikonloppu, kuten koko kausi väliin. Sen sijaan Marcus Sandell, Eemeli Pirinen ja Samu Torsti ovat kunnossa ja heiltä on lupa odottaa myös hyviä tuloksia avausviikonlopulta. Sandellin menestys takavuosilta on edelleen muistissa ja varmasti samansuuntaista, jos ei jopa parempaa on odotettavissa. Sölden sopii suomalaisille suurpujottelijoille, vaikkakin viime kaudella siellä epäonnistuttiinkin. Siitä on opittu paljon ja viime vuoden kilpailun jälkeen harjoittelimme kisarinteessä lähes kaksi viikkoa ja haettiin itsevarmuutta haastaa Rettenbachin jäätikkörinne oikein kunnolla.

Uskon, että tämä antaa urheilijoille hyvän itseluottamuspiikin taistella kärkisijoista tänä vuonna. Tarkoitus on edelleen laskea yksi harjoituspäivä ennen kilpailua kisarinteessä, joka viimeistilisi valmistautumisen. Toivottavasti se lumiolosuhteiden puolesta on mahdollista tämän viikon loppupuolella.

 

- Tässä vaiheessa varmat osallistujat avausviikonloppuun:

  • Marcus Sandell (starttinumero: 8-18) – Omaa täydet mahdollisuudet ja ominaisuudet taistella alle Top 7 -sijoituksista.
  • Eemeli Pirinen (starttinumeron 40) – Hyvä ja ehjä leirikausi antaa uskoa, että Eemeli taistelee tosissaan Top 20 -sijoituksista.
  • Samu Torsti (starttinumero n 65) – Viime kauden vaikeudet on voitettu kanta ja erittäin hyviä otteita syksyn leireillä.  Starttinumero painuu kauas ja perinteisesti se on ollut vaikea paikka tehdä tulosta Söldenistä, mutta Samu on laskee hyvin ja omaa täydet mahdollisuudet yllättää ensimmäisellä kierroksella.

 

- Osallistuminen naisten kilpailuun tehdään aivan viime hetkillä päivän kunnon mukaan. On loistavaa parin vuoden hiljaiselon jälkeen nähdä, että meillä on ylipäätään mahdollisuus laittaa naisurheilija viivalle maailmancupin avaukseen. Naiset ja tytöt ovat tehneet tahollaan erittäin hyvää työtä, mutta saammeko naisen avauskilpailuun tänä vuonna jää tosiaan päätettäväksi viime hetkellä yhdessä naisten päävalmentaja Sergej Poljsakin kanssa, kertoi alppimaajoukkueen päävalmentaja Janne Haarala.

 

Lisätiedot:

Päävalmentaja Janne Haarala, +358 44 094 8009

Viestintäpäällikkö Mikko Suursalmi, +358 40 093 3563

Ski Sport Finland on vuonna 2008 perustettu itsenäinen lajiyhdistys, joka jäsenseurojensa kanssa vastaa Suomessa alppi- ja freestyhiihdon lajien kehittämisestä ja menestyksestä. Alppilajien maajoukkueissa toimii yli 20 valmennuksen ja huollon asiantuntijaa jotka vastaavat 60 urheilijan valmentautumisesta. Kauden kotimaiset päätapahtumat ovat vuosittaiset maailmancupin osakilpailut Levillä ja Rukalla. Ski Sport Finland uuden strategiansa mukaisesti on nostanut positiivisen voittaja-asenteen ”The Winning Attitude” toimintojensa keskiöön. Asenne, vahva osaaminen ja tiimityö kannustaa menestymään.

Ski Sport Finland Association is the rights holder for Alpine and Freestyle skiing in Finland since 2008. ”Alpine Ski Team Finland” and  ”Freestyle Ski Team Finland” are brands of Ski Sport Finland.

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs