Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Rytmisen voimistelun suomenmestariksi Volkova

Suomen Voimisteluliitto

Rytmisen voimistelun suomenmestariksi Volkova

Tiedote.
Julkaistu: 07.05.2016 klo 19:08
Julkaisija: Suomen Voimisteluliitto

Rytmisen voimistelun suomenmestaruudesta ja samalla EM-kilpailujen edustuspaikasta käytiin tiukkaa taistoa tänään la 7.5. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. SM-kulta ripustettiin jälleen Voimistelu- ja urheiluseura Elisen Ekaterina "Katja" Volkovan kaulaan. Tänään mestaruus tuli neliottelun yhteispisteillä 70,750. Volkova voimisteli myös vuonna 2015 suomenmestaruuteen.

"Rion olympiakarsintojen jälkeen on ollut hieman vaikeaa arkea, niinpä valmistauduimme SM-kisoihin normaalia rennommin. Kilpailut menivät hyvin ja olen erityisen tyytyväinen nauhaohjelmaani. Siinä tuli sellainen nappisuoritus ja fiilis, jota lähden tavoittelemaan olympialaisiin kaikista ohjelmista," Suomea Rion olympialaisissa edustava Volkova kommentoi suomenmestaruutensa jälkeen. 

Rytmisessä voimistelussa suomenmestaruus jaetaan neliottelun perusteella, jossa jokainen voimistelija suorittaa ohjelman vanteella, pallolla, keiloilla ja nauhalla. Ohjelmien yhteenlasketut pisteet ratkaisevat tulosjärjestyksen. SM-kilpailujen voittaja lunastaa samalla paikan EM-kilpailuihin, joihin Suomella on yksi maapaikka.

Volkovan lisäksi palkintokorokkeilla nähtiin tänään ennakko-odotuksien mukaisesti hopeaan pisteillä 68,550 voimistellut Jouki Tikkanen (Rekolan Raikas). Kolmanneksi sijoittui ensimmäistä kertaa naisten SM-sarjassa kilpaillut Rebecca Gergalo (Voimistelu- ja urheiluseura Elise) pistein 64,000.

Olympiakarsinnoista edustuspaikkaa tavoitelleen Jouki Tikkasen arki jatkuu entiseen malliin.

"Tänään tuli puhdas ottelu, ja olen erittäin tyytyväinen kilpailuun, kuten koko kevätkauteen. Annoin Riossa kaikkeni, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Nyt jatketaan vuosi kerrallaan ja tehdään töitä seuraavia olympialaisia silmällä pitäen. Jatkan niin kauan kuin terveys sallii ja voimistelu on hauskaa", kertoo Tikkanen motivaatiostaan ja myötään katseensa olevan suunnattuna jo Tokion 2020 olympialaisiin. 

Suomea Riossa edustavan Volkovan valmistautumiset olympialaisiin jatkuvat jo keväästä tutulla kaavalla: kovalla harjoittelulla ja kevään kansainvälisistä kilpailuista vielä lisävarmuutta hakien. 

Rytminen voimistelu on kokonaisuudessaan haastava ja vaativa laji. Taito-osissa on pystyttävä yhdistämään äärimmäisyyksiin viety notkeus lihasvoimaan ja vartalonhallintaan, jotta liikkeet täyttävät suorituskriteerit ja näyttävät hallituilta. Lajissa on hallittava neljän eri välineen tekninen ja virheetön käsittely. Lisäksi voimistelijoilta odotetaan läpi ohjelman kantavaa eläytymistä musiikkiin.

Arvokilpailutason voimistelijoilla lajin vaativuus näkyy myös harjoittelumäärissä. Volkovan harjoittelumäärät nousevat jopa 7 tuntiin päivässä. Käytännössä kaikki päivät, yhtä vapaapäivää lukuun ottamatta, ovat pelkkää harjoittelua. 

Rytmisen voimistelun kilpailukausi jatkuu vielä suomalaisten osalta mm. Minskin (19.-22.5.) ja Sofian (26.-29.5.) maailmancupin osakilpailuissa sekä kesäkuun EM-kilpailuissa 17.-19.6. Holon, Israelissa. 

Naisten SM-kilpailun neliottelun tulokset  (välinekohtaisissa tuloksissa lukee virheellisesti naru, vaikka kyseessä on nauhaohjelman pisteet)

Sunnuntaina Tampereella voimistellaan vielä SM-kilpailujen välinekohtaiset finaalit. 

 

Lisätietoa rytmisen voimistelun lajipäällikkö Emma Kurki, p. 045 807 2121, emma.kurki@voimistelu.fi

Tutustu myös rytmiseen voimisteluun ja rytmisen voimistelun pistelaskuun aikaisemmin julkaistun tiedotteen kautta. 

Suomen Voimisteluliitto on yksi Suomen suurimmista lajiliitoista, ja suurin tyttöjen ja naisten liikuttaja. Suomessa järjestetään kilpailutoimintaa kahdeksassa eri voimistelulajissa: akrobatiavoimistelussa, joukkuevoimistelussa, kilpa-aerobicissa, miesten telinevoimistelussa, naisten telinevoimistelussa, rytmisessä voimistelussa, TeamGymissä sekä trampoliinivoimistelussa. Jäsenseuroissa järjestetään toimintaa harrasteliikunnasta huippuvoimisteluun. 

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs