Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Ruotsalaiset kumoon jatkoajalla - Classic nappasi Champions Cupin finaalipaikan

Salibandyliitto

Ruotsalaiset kumoon jatkoajalla - Classic nappasi Champions Cupin finaalipaikan

Tiedote.
Julkaistu: 01.10.2016 klo 13:48
Julkaisija: Salibandyliitto

Tampereen Classic pelaa naisten seurajoukkueiden Champions Cupin finaalissa. Classic löi aamupäivän välierässä Boråsissa Ruotsin IKSUn 4-3 Sanni Niemisen jatkoaikamaalilla. Vastaan tulee voittaja toisesta välierästä Pixbo - Vitkovice.

Välierän alku oli tamperelaisittain mainio kun Nina Rantala laukoi johtomaalin ja Kristiina Kauppila yllätti kaukaa IKSU-vahti Malin Marklundin tämän jalan yli pompanneella laukauksella. Toisen erän alkuun Hanna Sipiläinen pommitti alakulmaan jo 3-0, mutta sen jälkeen ote siirtyi täysin IKSUlle. Maajoukkuetähtiä vilisevä vastustaja kiri maali maalilta rinnalle kun Sveitsin ykköstähti Corin Rüttimann osui kahdesti ja Emelie Wibron kiskaisi vielä erän loppuun taululle lukemat 3-3.

Kolmas erä jäi maalittomaksi oltuaan Classicilta pitkälti puolustustaistelua. Sen puolivälissä IKSUn Sofia Joelsson pääsi yrittämään rangaistuslaukauksesta muttei onnistunut yllättämään Laura Loisaa, ja Classic kesti myös tilanteesta seuranneen kahden minuutin jäähyn.

Korkeintaan kymmenen minuutin mittaisella sudden death -jatkoajalla Classic pääsi hyvin takaisin mukaan peliin ja iski ratkaisun ajassa 67.08 yleisön alkaessa jo odotella rangaistuslaukauskisaa. Maalivahti Laura Loisalta pallon saanut Sanni Nieminen lähti nousunsa jälkeen ampumaan kaukaa, mutta häiritty laukaus jäi puolittaiseksi. Pallo kimpoili vastustajan puolustajan jaloista takaisin Niemiselle, joka kiskaisi vastapallosta voimalla oikeaan yläkulmaan. Verkosta saman tien takaisin kentälle pompannut pallo muistutti hetken erehdyttävästi tolppaosumaa, mutta erotuomari näytti välittömästi keskelle aloittaen tamperelaisten juhlat.

Classicin päävalmentaja Katriina Saarinen ylisti koko joukkueen panosta isossa voitossa:
- Onnistuttiin siinä, mitä lähdettiin tekemään, jokainen pelaaja antoi kaikkensa, jokainen hoiti oman tonttinsa ja pelattiin hyvin yksi - ykköset. Muun puolustuspelin kruununa Laura Loisa pelasi hienosti maalissa ja samalla ne paikat, mitä itselle aukesi, pystyttiin hyödyntämään.
Välierä oli myös vaihtopenkin takaa katsottuna kolmijakoinen: Erinomaisen alun jälkeen Classic kieppui pahimmillaan kuin pesukoneessa elpyäkseen sitten kolmannessa erässä ja jatkoajalla takaisin pelille.
- Ensimmäisen maalinsa saatuaan vastustaja sai selvästi lisää intoa ja itseluottamusta ja samalla meille tuli siinä kohdin pikkuinen notkahdus, Saarinen analysoi.
- Painotettiin sitten ennen kaikkea malttia pallon kanssa ja omaa uskallusta ja viilattiin myös karvia ja muuta puolustuspeliä paremmalle mallille.

Päävalmentaja paljasti, että ottelun sankari Sanni Nieminen ei selvästikään ollut valmistautunut voittomaaliin.
- Ennen ottelua muistutettiin velvollisuudesta poistua pelin jälkeen kentältä mixed zonen kautta, ja Sanni totesi, että hän nyt ei ainakaan tee ikinä mitään sellaista, että haastatteluun joutuisi...

Classic, Tampere - IKSU, Ruotsi 4-3 ja. (2-0, 1-3, 0-0, 1-0)

1. erä: 11.14 Nina Rantala (Katri Luomaniemi) 1-0, 15.50 Kristiina Kauppila (Hanna Sipiläinen) 2-0.
2. erä: 24.07 Hanna Sipiläinen (Siru Kekkonen) 3-0, 29.04 Corin Rüttimann (Frida Norström) 3-1, 35.16 Rüttimann (Amanda Delgado Johansson) 3-2 yv, 38.53 Emelie Wibron (Cornelia Fjellstedt) 3-3.
3. erä: Maaliton.
Jatkoaika: 67.08 Sanni Nieminen 4-3.

Torjunnat:
Laura Loisa Classic 5+9+15+0=29,
Malin Marklund IKSU 4+8+11+0=23.

Jäähyt: Classic 3x2 min, IKSU 2x2 min.

Erotuomarit: Kamil Sojka ja Tomas Sojka, Tshekki.

Yleisöä: 569.

Classicin parhaana palkittiin Siru Kekkonen.

Lue lisää Champions Cupista

Salibandyliitto on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, jonka sarjoihin osallistuu yli 50 000 pelaajaa. Salibandya ja sählyä harrastaa Suomessa n. 400 000 henkilöä.

Seuraa meitä: floorball.fi | facebook | twitter | instagram

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs