Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Rukan SM-paripujottelussa uudet mestarit

Ski Sport Finland

Rukan SM-paripujottelussa uudet mestarit

Tiedote.
Julkaistu: 10.04.2016 klo 17:52
Julkaisija: Ski Sport Finland


Rukalla kilpailtiin sunnuntaina paripujottelun suomenmestaruuksista. Viihdyttävässä kilpailussa nähtiin lumisadetta, auringonpaistetta, vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

SM-paripujottelukilpailu käytiin Rukan jyrkässä ja kapeassa Battery-rinteessä, jossa normaalisti lasketaan freestyle-kilpailuja. Rinne tarjosi alustan hienoille kilpailuille ja tasaveroiset puitteet kaikille laskijoille. Kisaorganisaatio teki aamun tunteina suuren työn rinteen suolauksessa ja lopputulos oli onnistunut.

Itse kilpailu oli jännittävä alusta loppuun asti. 32 laskijan kaavioista finaalikamppailuihin selvitti tiensä kummassakin sarjassa neljä laskijaa. Nuoruus oli tänään valttia naisten sarjassa. 17-vuotias Alpine Race Team Taaboria edustava Riikka Honkanen ja 18-vuotias SCST:n Julia Toiviainen taistelivat kirkkaimmista mitaleista. Inka Antikaisen (17, EsSla) sekä päivän positiivisimman yllättäjän, Kuopio Ski Clubin Iita Pulkkisen (18) ratkottavaksi jäi pronssimitalin kohtalo.

Hienoinen ennakkosuosikki Riikka Honkanen oli vahvin finaalissa: Honkaselle paripujottelun naisten suomenmestaruus. Julia Toiviainen kirkasti täten eilisen SM-pronssin hopeaksi. Toiviaiselle jäi finaalitappiosta varmastikin voitonnälkää ensi viikonloppuna Ylläksellä jatkuviin SM-mittelöihin. Inka Antikainen voitti naisten pronssitaiston ja samalla ensimmäisen naisten SM-mitalinsa.

"Paripujottelun rata on periaatteessa lyhyt, mutta tänään se tuntui pitkältä. Raskas kausi takana ja tässä alkaa olla jo aika poikki. Ensimmäinen aikuisten mestaruus tuntuu todella hienolta. Yritin laskea jokaisen laskuni aggressiivisesti, mutta en vain saanut itsestäni enää kaikkia tehoja irti. Kroppa tuntuu jo tosi väsyneeltä", Honkanen totesi kilpailun jälkeen.

Suurimman mediahuomion saivat miesten sarjaan ”villeillä korteilla” osanottonsa varmistaneet vuoden 1999 pujottelun maailmanmestari Kalle Palander (Ruka Slalom) sekä miesten maajoukkueen valmentaja Jukka Leino (Heinäveden Hyrske). Palander ja Heino kohtasivat toisensa neljännesfinaaleissa, jonka ensimmäisessä erässä herrat kolaroivat törmätessään toisiinsa. Palander eteni lopulta välierään, missä Levi Ski Clubin Jaakko Mustalahti oli Palanderia nopeampi ja varmisti itselleen finaalipaikan.

Miesten finaalissa eilisen SM-pujottelun pronssimitalisti Joonas Räsänen oli seurakaveriaan Mustalahtea parempi. Räsäselle SM-kultaa ja Jaakko Mustalahdelle hopeamitali. ”Pikkufinaalissa” tuore pujottelun suomenmestari Arttu Niemelä kukisti Palanderin ja näin SM-pronssi matkaa Jyväskylään.

"Oli kiva laskea paripuikkaa pitkästä aikaa. Meillä oli aika tiukkaa kisaa siinä; oli kaikki kaverit samalla puolella kaaviota. Tänään oli mono syönnillä ja voitto tuli. Se oli iloinen pikku comeback eilisen pienehkön pettymyksen jälkeen. Ihan kiva, että sai tuollaisen pienen mestaruuden tuohon", kertoi Räsänen kilpailun jälkeen.

Alppihiihdon SM-kilpailut jatkuvat ensi viikonloppuna Ylläksellä suurpujottelulla ja vauhtilajeilla.

Paripujottelu SM 2016 


Naiset

1. Riikka Honkanen Alpine Race Team Taabor

2. Julia Toiviainen SCST

3. Inka Antikainen EsSla

4. Iita Pulkkinen Kuopio Ski Club

Miehet

1. Joonas Räsänen Levi Ski Club

2. Jaakko Mustalahti Levi Ski Club

3. Arttu Niemelä JHS

4. Kalle Palander Ruka Slalom

Tulokset http://www.skisport.fi/…/ruka-s…/paripujottelu-10-4-2016-sm/

Liitetiedostot

Seuraa #skisportfinland

www.skisport.fi
www.facebook.com/skisportfinland
www.twitter.com/skisportfinland
www.youtube.com/user/SkiSportFinlandTV
www.vimeo.com/skisportfinland
www.instagram.com/skisportfinland

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs