Tiedotteet

Näytä tiedotekategoriat

Etusivu » Tiedotteet » Urheilu » Rukan SM-kisat alkuun crossilla - Koivumaa ja Suitiala voittoon

Lumilautaliitto

Rukan SM-kisat alkuun crossilla - Koivumaa ja Suitiala voittoon

Kutsu.
Julkaistu: 09.04.2015 klo 18:03
Julkaisija: Lumilautaliitto

 

Rukalla käynnistettiin tänään lumilautailun SM-kilpailut, kun crossin mestaruuksista kamppaili yhteensä liki 70 laskijaa. Kisassa laskettiin kolmessa sarjassa, gromseissa, rookieissa ja openissa, joissa jokaisessa nähtiin tiukkaa vääntämistä Rukan mainiolla radalla.

Varsinkin miesten avoimessa sarjassa taso oli huipussaan, kun mukana laskivat A-maajoukkueen Anton Lindfors ja Jussi Taka sekä paracrossin MM-hopeamitalisti Matti Suur-Hamari. Voiton kisassa kuitenkin vei rovaniemeläinen Elias Koivumaa, toiseksi tuli Taka ja kolmanneksi Lindfors.

Koivumaa on pitänyt kisaamisesta tämän kauden taukoa. Vielä viime kaudella crossin A-maajoukkueessa laskenut Koivumaa on vuoden verran keskittynyt muihin asioihin, mutta lasku kuitenkin kulki edelleen siihen tapaan, että hän sai napattua voiton A-maajoukkueen Jussi Takan ja Anton Lindforsin nenän edestä.

- Tänne tultiin vähän katselemaan mikä meininki. Nämä oli kauden ensimmäiset kisat, ja sellaisella rennolla fiiliksellä lähdin katselemaan. Ehkä noilla pojilla sitten oli (Anton ja Jussi), kun tulin häiritsemään niiden pakkaa. Pojilla oli jotain osumaa yläosassa, niin pääsin aika helposti sitten itse ulkokautta turvallisesti kärjessä. Olin oikeastaan voitosta aika yllättynyt, mutta mukavaahan se aina on. Nyt kesällä katsotaan miten treenit lähtee kulkemaan ja sen perusteella tehdään päätöksiä ensi kauden kisoista, Elias Koivumaa kommentoi.

A-maajoukkueessa slopestyleä ja halfpipeä laskeva rovaniemeläinen Ella Suitiala otti naisissa kultaa. Hän on aiemmin voittanut sekä slopen että halfpipen. Hopealle laski Kristiina Nisula ja pronssille Malla Partanen.

- Nyt on kaikki SM-kullat kerätty. Vaikka olin hitain aikalaskuissa, niin kaavioissa pääsin nykäsemään sen verran hyvin, että sain pidettyä muut takana. On tätäkin kiva kerran vuodessa kisata. Aamusta rata oli jäässä, joten tykkäsin, kun vähän tästä lämpeni. Kaikista kisoista täällä odotan eniten reilikisaa. Eiköhän täällä ihan sessarimeiningillä kaikki lajit vedetä, Ella Suitiala kommentoi.

SM-kisoissa lasketaan tänään illalla vielä reilikisat. Huomenna kisat jatkuvat halfpipellä, lauantaina on vuorossa slopestyle sekä paripujottelu ja sunnuntaina parisuurpujottelu.

Tulokset

Kuvia SM-kisoista vapaaseen toimitukselliseen käyttöön (kuvat: Ville Pääkkönen)

SM-kisasivu

Lisätietoja:
tiedottaja Tuukka Tams, email. tuukka.tams@fsa.fi / puh. 044-5431740
lasten ja nuorten vastuuvalmentaja Jussi Räsänen, email. jussi.rasanen@fsa.fi / puh. 040-1670110

       

Lumilautaliiton mediapankki:
http://www.epressi.com/mediapankki/kuvat.html?mediabank=44 

Suomen Lumilautaliitto
Radiokatu 20 / 00240 Helsinki
http://www.fsa.fi
https://www.facebook.com/suomenlumilautaliitto
https://twitter.com/lumilautaliitto
http://instagram.com/lumilautaliitto

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Mediapankki

Julkaisijan muita tiedotteita

Hae kategoriasta

Kategorian julkaisijoita

Kategorian uusimmat

ePressin asiakkaita
Trafi Radisson Blu Tellabs